«Дивна ситуація: відпустка на один день». У Рівному через прокурора перенесли резонансну справу

Фото ілюстративне

Сьогодні в Рівненському райсуді мало відбутися засідання щодо обвинувачення Обарівського сільського голови Івана Тимощука в одержанні хабара в особливо великих розмірах.

На фото обвинувачені

Сьогодні в Рівненському райсуді мало відбутися засідання щодо обвинувачення Обарівського сільського голови Івана Тимощука і співучасника корупційного злочину Тараса Якобчука. Справу розглядають майже два роки. Затриманий на хабарі у півмільйона гривень Іван Тимощук був ще 17 березня 2015 року.

На довготривалість розгляду справи звернули увагу й в прокуратурі, обвинувачення у справі представляє прокурор Андрій Войтюк, якого сьогодні на засіданні не було. Цим неабияк обурилися судді - Сергій Сидоренко, Сергій Коробов та Олександр Красовський, бо отримували повідомлення від керівництва прокуратури про «затягування справи».

Від А. Войтюка до суду надійшло клопотання про відкладення справи у зв’язку з перебуванням у відпустці, терміном на один день. Голова суду Сергій Сидоренко вказав на те, що прокурор не зазначив, на який час краще призначити наступне засідання.

На фото І. Тимощук

- Враховуючи те, що явка прокурора є принциповою, тому що це державне обвинувачення, то на даний час судове засідання без участі прокурора відбутися не може. Дивне інше – що через ЗМІ керівництво вказує на те, що йде затягування кримінального провадження. На адресу Рівненського районного суду надійшов лист від заступника прокурора області М. Пацкана, в якому він вказує на те, що тривалий судовий розгляд зумовлений переважно неявкою захисниками обвинувачених, - повідомив Сидоренко.

- Тобто в даному випадку керівництво прокуратури області надсилає листи з проханням прискорити судовий розгляд, але в той же час прокурор в даному провадженні уже втретє по суті без поважних причин не з’являється на засідання, - наголосив суддя.

Також, за словами судді, судове засідання не відбулося 21.12.16, за клопотанням прокурора А. Войтюка: «Це дивна позиція прокуратури», - зазначає Сидоренко.

Він вказує на те, що заміну прокурора надіслано не було. Тому суд прийняв рішення відкласти справу та повідомити керівництво прокуратури про неявку прокурора. Наступні дати засідання призначили на 21 квітня, 10.00, 27 квітня, 14.30.

Клопотання А. Войтюка про відкладення справи

Клопотання про відкладення сьогоднішнього засідання

Наказ прокурора Соболя

- Кожна людина відпустку планує попередньо. Прокурор Войтюк свідомо затягує процес для того, щоб звинуватити суд, - заявив адвокат обвинуваченого Андрій Колесник.

Як пояснила журналісту порталу «ЧаРівне.інфо» прес-секретар обласної прокуратури Людмила Суржук, прокурор Андрій Войтюк, який здійснював процесуальне керівництво, а тепер підтримує державне обвинувачення в цьому кримінальному провадженні, взяв відпустку на один день, саме – на 23.03.2017, у зв’язку з тим, що бере участь у проходженні організованих Київською конкурсною комісією тестів та співбесіди. У зв’язку з цим прокурор повідомив суд про причини нез’явлення його до суду на цей день.

Читайте також: ПОТЕРПІЛИЙ ВЗАГАЛІ В ЖИВИХ Є? – У РІВНОМУ СУДЯТЬ «ВАНЮ ПІВМІЛЬЙОНА» (+ФОТО)

БЕЗ ДЕНЕГ НИ ОДИН ВОПРОС НЕ РЕШАЕТСЯ, - У РІВНОМУ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ РОЗГЛЯД СПРАВИ «ВАНІ-ПІВМІЛЬЙОНА»

Оновлено: в прес-службі повідомили: прокурор області Олег Соболь відрегував на факт нез`явлення працівника прокуратури у суд і заявив що невідкладно буде вивчено питання дотримання цим працівником усіх внутрішніх організаційно-розпорядчих документів щодо підтримання державного обвинувачення. Незалежно від поважності причини пропуску працівником судових засідань буде вжито заходів реагування.

 

 

Денис ГРИЩУК


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • У Рівному стали відомі прізвища переможців конкурсу «Учитель року-2024»

    29 03 2024, 08:11
    Четверо наших педагогів увійшли до фіналу І туру всеукраї...
  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...