Як бути енергійним: 5 правил успішної людини

Фото ілюстративне

Сьогодні більшість з нас не встигає за щоденним ритмом життя. Тому, відповідно, нам не вистачає часу і повноцінно доглядати за своїм здоров’ям. Як підвищити енергію без стимуляторів? ЧаРівне.інфо підготувало 5 порад, які допоможуть вам залишатися енергійними і до того ж покращать ваше здоров’я.

Сьогодні більшість з нас не встигає за щоденним ритмом життя. Тому, відповідно, нам не вистачає часу і повноцінно доглядати за своїм здоров’ям. Проте, як відомо, якщо є бажання – буде і все решта!

Солодкі газові та енергетичні напої, кава та інші не дуже корисні продукти харчування стрімко увійшли в наше життя. Так само швидко увійшли і різні хвороби. Njve cлід вміти бути бадьорими і успішними без шкоди для здоров’я.

Як підвищити енергію без стимуляторів - ці п`ять порад допоможуть залишатися енергійними і до того ж покращать ваше здоров’я:

1. Його величність Сон
 

Більшість відновних процесів відбуваються вночі, коли ви спите. Тому, коли ви позбавляєте себе сну через підготовку до екзаменів, написання доповідей чи понаднормову роботу, ви позбавляєте себе також і стовідсоткової кмітливості та швидкості дій, отримавши натомість хороші синці під очима. Тому не засиджуйтеся допізна, а висипайтесь, адже година сну до опівночі варта трьох після! Повний цикл сну складає 90 хвилин, а це значить, що 20-хвилинна дрімота тільки остаточно розхитує нерви організму, адже він ще не встиг розслабитися і відновитися, як йому вже потрібно знову активізуватися. І, звичайно, не спіть надто багато – це зробить вас млявим і може призвести до депресії.

2. Фізкульт-привіт
 

Звучить дещо застаріло, проте дія фізичних вправ давно доведена і перевірена. Постійні вправи (не обов`язково важкі і тривалі), покращують загальне самопочуття і піднімають тонус, викликаючи приплив крові до життєво важливих органів і м`язів, тим самим підвищуючи енергійність, працездатність та зібраність.

3. Правильно дихайте
 

Тут допоможе йога, навіть в домашніх умовах і навіть не постійна. Адже йога особливо славиться своєю дихальною гімнастикою. Деякі з прийомів такої гімнастики спрямовані спеціально на активацію нервових центрів. Наприклад, техніка дихання, звана в йозі Дихання Полум`я – це серія коротких різких видихів.

4. Розслабтеся й подумайте
 

В основному з нас висмоктують енергію дві речі – неспокій і напруженість. Деякі з нас просто вимушені щодня знаходитися в атмосфері постійного стресу. А допомогти нам можуть звичайні роздуми – закрийте очі і подумайте, помрійте! Адже саме це лежить в основі медитації, що вважається кращим засобом для розслаблення. Це вивільняє розумову енергію, знімає напругу, врівноважує нервову систему тощо.

5. Трішки музики
 

Музика має здатність заряджати нас енергією і хорошим настроєм. Аби це дослідити, неодноразово проводилися різноманітні дослідження. Результатами прослуховування музики під час роботи завжди було збільшення продуктивності і творчого потенціалу.

Дотримуючись цих простих порад, ви відчуєте себе значно краще. Звичайно, на все потрібен час, але ж це набагато краще за різні шкідливі звички. ЧаРівне.інфо бажає вам незгасної енергії та нестримної цілеспрямованості – і тоді ви неодмінно досягнете усіх своїх цілей!

Вікторія ТАЛАЩУК

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.
  • У Рівненській ОДА шукали вибухівку

    28 03 2024, 15:05
    Сьогодні, 28 березня, близько 13:45 анонім повідомив про ...
  • На Рівненщині за минулу добу ліквідували вісім загорянь сухої трави

    28 03 2024, 14:05
    Впродовж минулої доби рятувальники Рівненщини ліквідували...
  • У Рівному встановлять меморіальну дошку загиблому захисникові Дмитру Марцинковському

    28 03 2024, 13:35
    29 березня відбудеться відкриття дошки пам‘яті загиблому ...
  • На Сарненщині згоріла господарча будівля

    28 03 2024, 13:00
    У Сарненському районі рятувальники ліквідували пожежу в п...
  • Стало відомо, коли депутати Рівненської обласної ради зберуться на чергову сесію

    28 03 2024, 12:29
    Визначено дату 22-ї сесії Рівненської обласної ради.