Відзавтра на Рівненщині працюватимуть дитячі садки. Хто може туди потрапити

Фото ілюстративне

Із понеділка, 23 травня, у Рівному відкривають десять чергових дитячих садочків. Передусім туди братимуть дітей, двоє батьків яких працюють у критичній інфраструктурі, розповів міський голова Олександр Третяк.

Він додав: попри те, що чергові садочки працюватимуть, влада не рекомендує віддавати туди дитину, якщо у цьому немає критичної необхідності, передає Суспільне

Перелік дитсадків затвердили 20 травня. Це дошкільні навчальні заклади № 2, 39, 17, 45, 37, 56,51, 52, 32, а також Квасилівський ЗДО. Загалом працюватиме 53 групи, вони зможуть прийняти до 800 дітей, – повідомив Третяк.

"Садочки працюватимуть в обмеженому режимі — з 8.00 до 15.00 з обідом, але без сну. Такий графік обрали, зважаючи на досвід інших міст, які дозволили роботу дошкільних навчальних закладів. На жаль, переносити чи переміщати діток в укриття під час обіднього сну у разі тривоги неможливо — діти нервують, складно зробити це у належному порядку й темпі", – додав міський голова.

У групи набиратимуть не більше 15 діток. З ними працюватимуть не лише їхні вихователі та помічники, а й додаткові працівники з тих груп та садочків, які поки не відкрились.

З усіма працівниками проведуть інструктажі та навчання з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях.

"Першочергово до дитячих чергових садочків беремо дітей, двоє батьків яких (або одинокі мама чи тато) працюють в критичній інфраструктурі: ЗСУ, правоохоронні органи, ДСНС України, цивільний захист, охорона здоров’я, хімічна промисловість, транспорт, електроенергетика, інформаційний сектор, телекомунікації, фінансовий сектор (за умови надання довідок з місця роботи)", – уточнив міський голова.

Читайте також: Як у Рівному працює виїзний дитсадок для переселенців

У своєму відеозверненні 21 травня Третяк наголосив: попри те, що садочки відкривають, влада не рекомендує віддавати туди дітей, якщо у цьому немає критичної необхідності.

"Ситуація, яка склалась 21 травня, і попередні дні стверджують, що поспішати немає куди. Я не розумію тих людей, які вимагають відкриття дошкільних навчальних закладів. Ще раз наголошую: попри те, що ці чергові садочки працюватимуть, ми, як влада, не рекомендуємо віддавати дітей в садочок, якщо у вас немає критичної необхідності", – сказав міський голова.


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.