В Острозькій громаді обговорили політику захисту прав жінок

Фото ілюстративне

Підсумували роботу в Острозькій громаді в рамках проєкту «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України», що фінансується завдяки допомозі Великої Британії від Уряду Великої Британії та впроваджується організацією Пакт і ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка».

Керівниця проєкту Лариса Гунько нагадала про основні активності, які відбувалися в громаді, про важливі та актуальні теми, що вивчали та семінарах та тренінгах. Водночас розповіла про подальші плани, на що варто звернути увагу у своїй роботі різним структурам. Обговорили також резолюцію 1325 «Жінки. Мир. Безпека», яка спрямована допомогти жінкам. Висловили ідеї, які заходи потрібно організувати, щоб впроваджувати резолюцію на рівні Острозької громади.

Координаторка проекту в Острозькій громаді Ольга Стецюк підготувала презентацію щодо перебігу роботи. Пригадала, як шукали і запрошували перших учасниць з числа внутрішньо-переміщених жінок. Спочатку жінки з пересторогою реагували на пропозиції, згодом вже самі запитували – коли наступна зустріч, та чи можна з собою привести друзів. Присутні помітили, як змінилися учасниці проєкту, адже відбувались різні психо-терапевтичні заходи, де жінки вчилися почути себе, розставити пріоритети, та зрештою поставити нові цілі. Такої підтримки потребують усі в умовах воєнного стану.

Тренерка та юристка проекту Тетяна Мельник презентувала чергові проміжні результати дослідження щодо потреб жінок у громадах. Перш за все жінки потребують можливості мати роботу аби самостійно забезпечувати сім’ю, освіти для дітей та себе, а потім вже психоемоційну підтримку та допомогу психолога. 

Ірина Федорчук – учасниця проєкту: «Упродовж декількох місяців я брала участь у проєкті «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України», що реалізовується в громаді завдяки командам Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка», Відділ проєктної та інвестиційної діяльності Острозької міської ради.

Це гарна можливість «знайти» себе, знайти однодумців та партнерів, отримати підтримку, можливість відчути себе унікальною!

Я побувала на багатьох заходах, організованих в рамках проєкту. Була на фітнесі, тренінгах, спільно виготовляли енергетичні батончики і це було класно! Дякую всім організаторам! Все цікаво, красиво, спортивно, насичено та смачно!»

Заходи відбуваються у межах проєкту «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України», що фінансується завдяки допомозі Великої Британії від Уряду Великої Британії та впроваджується організацією Пакт і ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка».


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.