В Олександріївському пенсіонаті "примарафетили" мешканців (фото)

Фото ілюстративне

У селищі Олександрія Рівненського району для мешканців особливого закладу, пансіонату «Промінь надії», організували цікаві пізнавальні, а головне корисні та особливо необхідні зустрічі.

У селищі Олександрія Рівненського району для мешканців особливого закладу, пансіонату «Промінь надії», організували цікаві пізнавальні, а головне корисні та особливо необхідні зустрічі.

Тут працюють і живуть волонтери з Рівного, Хмельниччини, Волині, Черкащини, Києва, сусідніх країн – Молдови і Білорусі… Найнеобхіднішим – увагою і щирою допомогою обдарували людей, які за станом здоров’я не можуть повноцінно пересуватися або ж прикуті до інвалідних візків. Долучилися до благородної справи і представники Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості – педагоги та слухачі за професіями «Перукар (перукар-модельєр)» та «Візажист». Цікаво, що сталася певна несподіванка: із теплими словами, підтримкою і оптимізмом виступили самі відпочиваючі! Надзвичайної сили волі, незламного духу та впертої віри у торжество добра ці люди є взірцем у будь-яких життєвих ситуаціях.

Викладач Анна Зотік має великий досвід роботи із слухачами на різноманітних виїзних заходах, у т.ч. і благодійних: «Із проханням про участь у благодійному марафоні до нас звернулися координатори заходу. Це надзвичайно цінний досвід, адже слухачі змогли не лише відпрацьовувати вивчені теми, але й здобули нові комунікації, цікаві знайомства, поділилися добром, подарували красу, збагатилися   професійно!».

Майстер виробничого навчання Жанна Кривко поділилася: «Ми тут вперше. Сподобалася атмосфера табору, увага координаторів та організованість учасників. Слухачі надали відпочиваючим перукарські послуги та виконали корекцію брів усім охочим».

У таборі-пансіонаті – «молодіжна» зміна. Тут веселий настрій, жарти, емоції та натхнення! Молоді люди з усіх куточків України згуртувалися навколо ідеї підтримати один одного, насолодитися природою та новими знайомствами.

Волонтер Олена Миколаївна з Шепетівки, як тільки дізналася, що в Олександрії з’явився табір для людей з обмеженими можливостями, - вже другий рік поспіль приїздить сюди допомагати людям. Відтепер вона знає і про РЦПТО ДСЗ як заклад із великим серцем і потужними можливостями.

Майбутні кваліфіковані візажисти Віра Прокопчук та Іванна Меліх, перукарі Ярослава Сахнік, Ольга Рожкова, Вікторія Богданець не приховують емоцій: «Це було надзвичайно цікаво і відповідально. Ми спочатку не зовсім впевнено працювали, але коли почули і зрозуміли, як нас підтримують ці особливі клієнти, - взялися до роботи з більшою сміливістю. Робота кипіла, адже усіх бажаючих було більше 50-ти!»

Директор  пансіонату Андрій Лезенков,  координатори Андрій Маман, Діма Мазурков, Анна Тупчик  та проповідник Андрій Парфенюк з великою подякою відгукнулися про спільну добру і благородну справу та погодили подальшу взаємодію заради навчання, допомоги і торжества доброчинності.

Додамо, що активним посередником між навчальним закладом і волонтерами виступила слухачка-майбутній перукар з Рівного Лариса Новак. У справжнього професіонала все у гармонії – робота, громадянська позиція і організаторські здібності. 

РЦПТО ДСЗ


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.
  • У Рівненській ОДА шукали вибухівку

    28 03 2024, 15:05
    Сьогодні, 28 березня, близько 13:45 анонім повідомив про ...
  • На Рівненщині за минулу добу ліквідували вісім загорянь сухої трави

    28 03 2024, 14:05
    Впродовж минулої доби рятувальники Рівненщини ліквідували...
  • У Рівному встановлять меморіальну дошку загиблому захисникові Дмитру Марцинковському

    28 03 2024, 13:35
    29 березня відбудеться відкриття дошки пам‘яті загиблому ...
  • На Сарненщині згоріла господарча будівля

    28 03 2024, 13:00
    У Сарненському районі рятувальники ліквідували пожежу в п...