"Це були найкращі пологи": рівнянка розповіла, як народжувала у Волинському перинатальному центрі

Фото ілюстративне volynnews.com Фото ілюстративне volynnews.com

Рівнянка Зоя Слудчик розповіла, як народжувала у Волинському обласному перинатальному центрі.

За її словами настільки високого рівня вона не очікувала побачити у медичному закладі.

- У мене приємний шок був одразу з порогу- санпропускника. Я приїхала народжувати як зазвичай -  з величезними пакунками, де були посуд, постільна білизна та багато інших речей. Поруч зі мною заходили інші жінки, я була здивована, чому ж у них немає з собою речей? Виявилось, цього усього нести з собою у перинатальний не потрібно. Тут є чудова зона для прийому їжі, гарний посуд, постільну білизну розпакували переді мною. Мило, туалетний папір, паперові рушнички тут завжди на місці, їх також не потрібно нести з собою. 

Харчування тут як у хорошому санаторії, їжа не схожа на лікарняну. Все смачне, гарно подане. Більше того, якщо комусь із родичів немає можливості провідувати жінку, тут є кафе з помірними цінами. У ньому чоловік мені купував навіть компот з сушки.

на фото - Школа відповідального батьківстваЇдальня для пацієнток

Пологові зали Волинського перинатального центруДитяча реанімація

Народжувала Зоя Слудчик шляхом кесарського розтину. Оперував пацієнтку лікар, якого у Рівному знає чимало пацієнтів - Сергій Сулімовський. Останніх кілька місяців він працює у Волинському обласному перинатальному центрі.

-  У мене все пройшло чудово! Лікарі, медпрацівники, які були на моїх пологах - це справжня команда професіоналів. Я відчувала їх підтримку, турботу, жодного разу не хвилювалась, що піде щось не так.  Я вдячна кожному  з них. Зараз ми з донечкою  вже вдома, ростемо, набираємо вагу, навчаємось новому. 

Тому, щиро дякую цим лікарям, які допомогли мені  при пологах, перших годинах після народження моєї дівчинки. Це Сулімовський Сергій старший лікар-акушер-гінеколог пологового відділення, Лукасевич Лариса, завідувачка відділення екстрагенітальної патології вагітності, Вороблевський Іван,завідуючий відділення анестезіології та інтенсивної терапії з методами еферентної терапії, Матева Тетяна  завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених, Кузьмич Інна, Кузьмич та Кузьмич Олександр неонатологи відділення новонароджених,що перебувають спільно з матерями.

Більше того, народжувати у Волинському перинатальному я порекомендувала порузі з Костополя Оксані Захарчук.  У неї була двійня і певні складнення вагітності.  Завдяки Сергію Сулімовському пологи пройшли чудово, дітки народились здоровими.  

За словами рівнянки, комфорту у стінах медзакладу додає майже домашня обстановка у палатах.

Післяпологові палати у відділенні сумісного перебування матері і дитини розташовані вони за системою боксів. У кожному – по дві палати з душовими кабінами й туалетами. Вони є одномісні та одномісні системи люкс – із диванами для членів родини породіллі. У палатах стоять ваги для новонароджених, пеленальні столики, зручні ліжка.

- Коли нас перевели у післяпологовому палату я побачила наскільки тут все продумано, щоб мама з дитинкою почувались  як удома. Тут зручні ліжка, матраци, є холодильник, мікрохвильовка, телевізор. Більше того, усі детелі виглядають гармонійно, стильно. Навіть диван для чоловіка, на якому він може залишатись поруч з вами продуманий до деталей. 

Просторі коридори, кабінети облаштовані сучасним обладнанням, по-домашньому затишні палати – це все ще раз підкреслює, що Волинський перинатальний центр орієнтований на щасливу сім’ю. І я, як пацієнтака та щаслива матуся  не втомлююсь дякувати за можливість народжувати у такому закладі і в команді таких чудових лікарів.


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На війні обірвалося життя 30-річного солдата з Рівного Андрія Любчика

    29 03 2024, 14:00
    Скорбота огортає серця родини, в яку пришла чорна звістка...
  • Сарненські патрульні виявили водія з «липовим» посвідченням

    29 03 2024, 13:31
    На Рівненщині патрульні продовжують виявляти водіїв з, йм...
  • Вогнеборці на місці пожежі знайшли тіло жителя Вараського району

    29 03 2024, 13:00
    У Вараському районі під час гасіння пожежі у приватному г...
  • Вперше у Рівному відбудеться чемпіонат зі швидкісного складання пазлів

    29 03 2024, 12:31
    6 квітня на базі Гончаренко центр Рівне пройде відбіркови...
  • Монослот Казино Онлайн: Як Грати безкоштовно та на Гроші

    29 03 2024, 12:23
    Одна із найпопулярніших платформ, на якій можна грати в р...
  • Мотоцикл, авто і велосипед: поліція повідомила деталі ДТП на Ювілейному у Рівному

    29 03 2024, 12:05
    Внаслідок автопригоди травмувався мотоцикліст.
  • 29-річна жінка народила в автомобілі по дорозі до Рівненського пологового будинку

    29 03 2024, 11:30
    Про це повідомили на офіційній сторінці "Рівненський обл...