Про пілонний спорт у Рівному: рівненська чемпіонка шукає спонсорів для поїздки на змагання в Канаду (Інтерв’ю)

Фото ілюстративне

Рівнянка Софія Ковальчук посіла перше місце серед юніорів на Всеукраїнських змаганнях з пілонної акробатики «Весна 2019» в Харкові, чим удостоїлася представляти Україну на світовому чемпіонаті "World pole sport championship 2019" в Монреалі (Канада)

Молода рівнянка Світлана Сова – тренерка з пілонного спорту. У дівчини власна школа повітряної акробатики у Рівному.

Одна з учениць Світлани - Софія - має честь представляти Україну на світовому чемпіонаті в Канаді, зараз вони активно шукають спонсорів для цієї поїздки. Детальніше про це читайте в інтерв’ю для порталу «ЧаРівне.інфо».

Розкажіть більше про вашу школу. Як довго вона існує у Рівному, який вік учениць?

- Наша школа існує вже близько 4 років. За цей час ми виховали близко 50 призерів на Всеукраїнських змаганнях і 4 на міжнародних. На навчання ми беремо спортсменів із 4 років. Такі заняття не лише для дітей, а й звісно для дорослих, обмежень за віком ми не ставили. Є учениці, яким давно за 40, тобто вік ролі не грає, головне - бажання.

Тут ми не лише займаємося спортом - ми знаходимо друзів, приємно і корисно проводимо час, бачимо певні цілі: сісти на шпагат, стати на місточок, ходити на руках чи вивчити танець. Саме цим даний спорт мені і подобається, що тут не однотипне повторення певних вправ, а просто величезна палітра видовищних елементів, з яких можна скласти неймовірний танець.

- Ми постійно вдосконалюємося, проводимо майстер-класи, запрошуємо топових спортсменів, чемпіонів світу та України, які діляться з нами своїм професіоналізмом, і найголовніше - ми готуємо спортсменів до змагань, - додає Світлана.

Ви сама як довго у пілонному спорті? Як усе почалося?

- Займаюся біля 6-ти років. Почалося це усе з підвалу, де стояв один пілон, ми там пробували вивчати трюки на пілоні на каблуках. Я дуже люблю системне навчання, саме тому вирішила розвинути це як спорт в нашому місті, адже на той час повітряна акробатика набирала обертів. Я хотіла, щоб у школі було чітке розмежування – pole sport (акробатика на пілоні) та pole exotic (танці на каблуках з 18 років). Хотіла, щоб у Рівному було місце, де були б повітряні кільця і полотна, і на всіх вистачало б знарядь.

Але найголовніше - я хотіла розробити систему і створити методику навчання. І помаленьку ми почали розвиватися. На сьогоднішній момент, у нашій студії 12 пілонів, 10 полотен, повітряні кільця. У мене немає спортивного минулого, я абсолютно нічим ніколи не займалася, і вважаю себе яскравим прикладом того, що можна досягнути дуже хороших успіхів, не маючи фізичної бази, а лише одне бажання.

- Пілонний спорт це дійсно важко. Тут немає ніякого натяку на еротизм. Ми тренуємо гнучкість, витривалість, спритність, силу духу, - пояснює молода тренерка.

Знаю, що в однієї з ваших учениць є можливість поїхати на змагання в Канаду. Як і кому це вдалося?

- Наша учениця Софія Ковальчук зайняла перше місце серед юніорів на Всеукраїнських змаганнях з пілонної акробатики «Весна 2019» в Харкові, чим удостоїлася представляти Україну на світовому чемпіонаті "World pole sport championship 2019" в Монреалі (Канада). Змагалися понад 200 учасників, від нашої студії брали участь 12 спортсменів Ми привезли аж 9 призерів, і одного фіналіста на світов.ий рівень Для нас це дуже велика честь представляти нашу країну.

Зараз ви шукаєте спонсора для цієї поїздки?

- Так, нам потрібні кошти на переліт і проживання. Один членський внесок для спортсмена і тренера це 110 фунтів стерлінгів, переліт до 20 тисяч гривень, житло теж коштуватиме немало, оскільки там потрібно буде провести майже 7 днів. Змагання відбудуться 3-6 жовтня, але купувати квитки і бронювати житло потрібно уже. Ми ще ніколи не зверталися до спонсорів, завжди з усіма змаганнями справлялися власними силами, але цього разу змагання влітають в копійку, а шанс представляти Україну ми не хочемо впускати, тому надіємося що знайдуться люди які не байдужі до розвитку нового спорту і до наших талановитих діток!

Зацікавлені допомогти можуть звертатися за телефоном 0966755489 (Світлана Сова).


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • У Рівному медики швидкої врятували чоловіка, в якого раптово зупинилось серце

    29 03 2024, 09:10
    Медичної допомоги потребував 74-річний чоловік, який про...
  • У Рівному стали відомі прізвища переможців конкурсу «Учитель року-2024»

    29 03 2024, 08:11
    Четверо наших педагогів увійшли до фіналу І туру всеукраї...
  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...