У Рівному медики стали на захист керівника, якого підозрюють у незаконних виплатах «ковідних» грошей

Фото ілюстративне

Медики Рівненського Обласного центру ЕМД та МК публічно висловили незгоду з рішення правоохоронних органів щодо підозри їхньому керівнику Андрію Бортніку у виплаті незаконних "ковідних" зарплат.

Нагадаємо, у Рівненській обласні прокуратурі повідомили, що головному лікарю одного з комунальних закладів Рівненської обласної ради повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). 

За словами медиків, ніяких зловживань не було, а виплати отримали працівники, які їх заслужили своєю роботою в складний період пандемії.

Подаємо текст звернення без змін: 

- Ми, медики Рівненського Обласного центру ЕМД та МК, обурені тим, що зароблені важкою та ризикованою працею у період пандемії Covid-19 гроші, на думку правоохоронців, незаконні.

Як наслідок, вчора нашому керівнику Андрію Бортніку вручили Повідомлення про підозру в зловживанні службовим становищем. А саме за те, що два роки тому він виплатив нам за понаднормову роботу (за два місяці) трохи більше 400 тисяч гривень «ковідних» коштів.

У тексті йдеться про те, що нібито кошти були сплачені працівникам, які не брали участь у ліквідації респіраторної хвороби COVID-19.

Для нас така позиція правоохоронних органів незрозуміла, оскільки з початку пандемії коронавірусу ми зіткнулися з новим невідомим на той час викликом.

Лікарі, фельдшери, водії, працівники Єдиної оперативної диспетчерської служби та інші працівники «швидкої» Рівненщини цілодобово викладалися на повну, аби врятувати життя людям.

Кожен зробив свій вклад, починаючи від диспетчерів, які терпляче приймали виклики схвильованих та наляканих пацієнтів, лікарів, які ризикували своїм здоров’ям та робили все можливе, щоб пацієнти не втратили шанс на життя і закінчуючи санітарами, які після кожного виїзду до ковідного пацієнта дезінфікували автомобілі «швидкої».

Для нас не зрозуміла позиція правоохоронних органів, які розмежовують працівників «швидкої» на тих, які варті «ковідної» зарплати, і тих, які ні.

Всі неабияк згуртувались у важкий період пандемії. Ми єдиний механізм, який працює заради спільної мети - порятунку життя.

А на думку правоохоронців виявляється, що санітарки «швидкої» незаконно отримали «ковідні» кошти….

Так само із тексту підозри випливає, що на думку правоохоронців водії «швидкої», які транспортують наші бригади та хворих на ковід, теж не беруть участі у ліквідації наслідків пандемії…

Не «заслужили» на ковідні гроші і наші диспетчери, які цілодобово приймають виклики від хворих та направляють до них бригади «швидкої», бо на думку правоохоронців вони нібито теж не мають ніякого відношення до боротьби з наслідками коронавірусу…

Зважаючи на усе вищевикладене ми пропонуємо авторам цієї підозри приїхати до нас хоча б на один день, виїхати разом із ковідними бригадами на виклик, заспокоїти збентежених пацієнтів разом із нашим диспетчером, разом із санітаркою обробити карету «швидкої» після транспортування хворого на COVID-19 і лише після цього робити висновки, щодо того, хто має право на ковідні гроші, а хто - ні.


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.