В Острозькій громаді обговорили політики захисту прав жінок

Фото ілюстративне

Підсумували роботу в Острозькій громаді в рамках проєкту «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України», що фінансується завдяки допомозі Великої Британії від Уряду Великої Британії та впроваджується організацією Пакт і ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка».

Керівниця проєкту Лариса Гунько нагадала про основні активності, які відбувалися в громаді, про важливі та актуальні теми, що вивчали та семінарах та тренінгах. Водночас розповіла про подальші плани, на що варто звернути увагу у своїй роботі різним структурам. Обговорили також резолюцію 1325 «Жінки. Мир. Безпека», яка спрямована допомогти жінкам. Висловили ідеї, які заходи потрібно організувати, щоб впроваджувати резолюцію на рівні Острозької громади.

Координаторка проекту в Острозькій громаді Ольга Стецюк підготувала презентацію щодо перебігу роботи. Пригадала, як шукали і запрошували перших учасниць з числа внутрішньо-переміщених жінок. Спочатку жінки з пересторогою реагували на пропозиції, згодом вже самі запитували, коли наступна зустріч, та чи можна з собою привести друзів. Присутні помітили як змінилися учасниці проєкту, адже відбувались різні психо-терапевтичні заходи, де жінки вчилися почути себе, розставити пріоритети, та зрештою поставити нові цілі. Такої підтримки потребують усі в умовах військового стану.

Тренерка та юристка проєкту Тетяна Мельник презентувала чергові проміжні результати дослідження щодо потреб жінок у громадах. Перш за все жінки потребують можливості мати роботу аби самостійно забезпечувати сім’ю, освіту для дітей та себе, а потім вже психоемоційну підтримку та допомогу психолога.  

 
Ірина Федорчук – учасниця проекту

«Протягом декількох місяців я брала участь у проєкті «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України», що реалізовується в громаді завдяки командам Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка», Відділ проєктної та інвестиційної діяльності Острозької міської ради:

«Це гарна можливість «знайти» себе, знайти однодумців та партнерів, знайти підтримку, можливість відчути себе унікальною! Я побувала на багатьох заходах, організованих в рамках проєкту. Була на фітнесі, тренінгах, спільно виготовляли енергетичні батончики і це було класно!
Дякую всім організаторам! Все цікаво, красиво, спортивно, насичено та смачно!».

Заходи відбуваються у межах проєкту «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України», що фінансується завдяки допомозі Великої Британії від Уряду Великої Британії та впроваджується організацією Пакт і ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка».


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Які послуги у «чорнобильській лікарні» оплачує держава

    19 03 2024, 11:42
    У 2024 році Рівненський обласний спеціалізований диспансе...
  • У Рівному запустили новий автобусний маршрут з оплатою QR-кодом

    19 03 2024, 11:08
    Маршрут №6 пролягатиме від мікрорайону Північний вулицею...
  • На Рівненщині похоронили трьох Героїв-захисників

    19 03 2024, 10:30
    У Вараському районі провели в останню дорогу Віктора Прис...
  • Закреслюють кандидатуру Путіна: у чаті виборчкому Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото

    19 03 2024, 10:20
    У Росії та на окупованих ворогом територіях України продо...
  • У Дубенському районі під час гасіння пожежі знайшли тіло людини

    19 03 2024, 10:12
    Про це повідмляє ГУ ДСНС України у Рівненській області.
  • Віддаленими селами Рівненщини їздять медики, щоб проводити зустрічі з батьками

    19 03 2024, 09:55
    Фахівці Рівненського обласного центру контролю та профіла...
  • Сьогодні частина вулиць Квасилова буде без води

    19 03 2024, 09:05
    19 березня, з 09.00 до 17.00 через ремонтні роботи на вод...