Ліонель Мессі – рекордсмен «Золотого м’яча»

Фото ілюстративне

Днями відбулася церемонія нагородження FIFA Ballon d’Or в Цюриху. Головну нагороду – Золотий М’яч – вже вчетверте отримав нападник іспанської «Барселони» та збірної Аргентини Ліонель Мессі.

Днями відбулася церемонія нагородження FIFA Ballon d’Or в Цюриху. Головну нагороду – Золотий М’яч – вже вчетверте отримав нападник іспанської «Барселони» та збірної Аргентини Ліонель Мессі. Його головними опонентами були вічний суперник Кріштіану Роналду та колега по команді Андрес Іньєста.

Виходячи на сцену, Мессі сказав, що хотів би розділити цю перемогу із друзями з клубу, особливо з Андресом Іньєстою. Та все ж не забув згадати і про Кріштіану Роналду:

- Вчетверте вже виходжу на цю сцену. На мене це трошки вже тисне, тому що я вважаю, що і Андрес Іньєста, і Кріштіану Роналду гідні цього призу.

Таким чином Мессі затьмарює славу своїх попередників. Тричі вдалося здобути Золотий м’яч Йогану Кройффу у далеких 70х, Мішелю Платіні у середині 80х та Марку ван Бестену у кінці 80х. Ліонель Мессі стає першим чотириразовим володарем цього трофею, та, можливо, не останнім.

Проте не тільки "Золотий м’яч" примусив зібратися фанатів біля телеекранів. Церемонія тривала більше години. В різних номінаціях були відзначені найкращі футболісти усього світу. Для представлення символічної збірної світу 2012 року на сцені з’явився українець Андрій Шевченко та президент УЄФА Мішель Платіні. Проте цю команду, швидше за все, можна назвати збірною іспанської прем’єр-ліги.

Почесне місце у воротах зайняв голкіпер збірної Іспанії та мадридського "Реалу" Ікер Касільяс. У захисті опинилися барселонські Дані Алвес та Жерар Піке, друга половина захисту – це Серхіо Рамос та Марчелло з «Реалу». Почесне місце хафбеків у команді посіли Хабі Алонсо («Реал Мадрид»), Хаві Ернандес та Андрес Іньєста (обидва – з «Барселони»). А найкращими нападниками стали Ліонель Мессі («Барселона»), Радамель Фалькао («Атлетіко») та Кріштіану Роналду («Реал Мадрид»).

Найкращим тренером жіночого футболу стала наставниця збірної США Піа Сандхейдж - єдина жінка, яка була представлена в цій номінації. Найкращим тренером чоловічого футболу став Вінсенте Дель Боске, який привів збірну Іспанії до перемоги на Євро-2012. Також вручили Президентський приз за розвиток футболу. Його володарем став легендарний футболіст, тренер Франс Беккенбауер. У номінації Fair Play за чесну гру перемогла Федерація футболу Узбекистану. А найкращою футболісткою минулого року стала чарівна Еббі Вамбах (США).

Запекла боротьба точилася не тільки за звання найкращого футболіста, а й за найкращого «забиваку» 2012 року. Найкращий гол був забитий Мирославом Стохом 3 березня 2012 року в чемпіонаті Туреччини.

Відеоверсію церемонії можна переглянути ТУТ

Іванна КОСТЮК


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.