Діти світла: молоді танцюристи Рівного поділилися своїми враженнями

Фото ілюстративне

Всі вони — випускники Школи сучасної хореографії Рівненського міського Палацу дітей та молоді та солісти підготовчої групи першої та єдиної професійної трупи в західному регіоні "Light Dance Company". А попереду у них унікальна подія, про яку вони пам`ятатимуть все своє життя.

Вони всі - абсолютно різні: слухають різну музику, вчаться в різних школах, у них різні батьки. Але себе вони називають однією великою сім’єю.

Всі вони — випускники Школи сучасної хореографії Рівненського міського Палацу дітей та молоді та солісти підготовчої групи першої та єдиної професійної трупи в західному регіоні "Light Dance Company".

А попереду у них - унікальна подія, про яку вони пам`ятатимуть все своє життя.

Їх власний бенефіс із сольними постановками – це результат десятилітньої копіткої нелегкої праці над собою та над власним вдосконалення свого тіла і духу. Це відбудеться вперше за всі 19 років з дня існування Школи сучасної хореографії за ініціативи їх куратора, а простіше кажучи другої мами та їх ідейного натхненника Наталії Сторожук

Це ім’я давно вже стало брендом та гордістю Рівненщини. Де Наталія Сторожук - там драйв, витончена майстерність, оригінальні сценічні та технічні ефекти і постійний пошук. Вона уміє запалювати серця любов’ю до Його Величності Танцю.

«ЧаРівне.інфо» поспілкувалось із усіма 14 випускниками Школи сучасної хореографії під керівництвом Наталії Сторожук. І ось що розповіли ці талановиті хлопці і обдаровані дівчата про себе, про танці, про майбутнє, про власне соло і взагалі про життя...

Марта Ковалець:
 

- Перед тим, як відкриється завіса, я переживаю цілу гамму почуттів. І хвилювання, з яким борюсь, і гордість, і радість, і щастя. А вже коли я на сцені, я не думаю ні про що. Я просто живу. Думати треба до концерту і після. А танцювати для мене — це жити!

Валентина Бойко:

- Робота над власним номером - соло - це величезна відповідальність. Це - як підсумок усього мого танцювального життя. Коли ти ставиш власний танець — це важка праця. Значно легше виконувати чиїсь вказівки, а тут — це твоя робота і фантазія. Це дуже хвилююче, але ж і цікаво.

Софія Баніт:
 

- Для мене танець, передусім, — це величезне задоволення. Але водночас це важка праця і стреси. Як от, наприклад, одного разу через прикру помилку забула взяти на гастролі до Луцька концертну сукню (Наталя Геннадіївна, наш куратор, цього не знає, але ж все закінчилось добре, то й надіюсь, про це вже можна говорити!). Я вже всі варіанти передумала — і взяти її з іншого номеру, і купити щось. Але, на щастя, з Рівного примчала моя мама і привезла мені костюм. Цей дует я надовго запам’ятаю, і цю сукню теж! Наші гастролі пройшли з неймовірним успіхом. Це таке щастя, коли вдячний глядач!

Оксана Руднік:
 

- Школа сучасної хореографії — це моя сім’я. Ми разом кожного дня. Ходимо в кіно, гуляти, в кафе. В нас і конфліктів, як таких, ніколи не буває — ну, може, просто якісь робочі моменти. Але я впевнена в кожному з моїх однокласників. Вони не підведуть. За десять років ми стали рідними.

Максим Гіль:
 

- Якби я себе асоціював з якимось танцем, то це, безумовно, контемпорарі. Це передбачає велику кількість різних технік щодо роботи з тілом, диханням, свідомістю. Чим contemporary dance відрізняється від інших напрямів сучасного танцю? Передусім, увагою до внутрішніх відчуттів танцівника, до змісту самого руху та якості танцюючого, до його взаємодії з простором, партнером, часом. Це танець серйозних почуттів, переживань. Може, я філософ, але саме це мене цікавить найбільше.

Іван Барабаш:
 

- Танці - це більше, ніж просто моє хобі. Я зроблю все можливе і неможливе, щоб танці залишились важливою частиною мого життя. В майбутньому я хочу бути адвокатом - я вже обрав собі фах. А що, хіба не буває танцюючих адвокатів? Ну що ж — тоді я буду першим!

Дар’я Шарафан:
 

- По життю я дуже активна людина, як то кажуть, з шилом в одному місці. Танець дозволяє мені розкрити усі мої емоції та почуття. Коли я танцюю, під час концерту я шукаю очі мами... Мені легше, коли я бачу в залі рідних людей. Це - величезна моральна підтримка. Чи змогла б я закохатись в людину, яка не вміє танцювати? Без проблем - та я б навчила!

Роман Яковчук:
 

- Мене дуже хвилює власна постановка. Я — перфекціоніст, і мені треба, щоб все було ідеально. Я дивуюсь нашому куратору Наталії Сторожук — як в неї все виходить? Я передивився тисячі номерів в інтернеті, провів 3 безсонні ночі, але тут — або щось знайдеш, або поставиш своє. Я не побачив того, що б підійшло мені ідеально. І знайшов свій вихід — змішав все, що передивився, вклав своє бачення, пропустив крізь себе... А результат? Приходьте - побачите!

Максим Процюк:
 

- Оглядаючись назад в минуле, я розумію: 10 років не були марними. Думаєте, я не хотів кинути? Звісно, бували моменти, але найголовніше - я навчився правильно жити. І зрозумів, що для того, щоб бути успішним, треба дуже багато працювати. Я привів би сюди і своїх майбутніх дітей. Чому ж ні? Я бачу своїх однолітків, і мені стає страшно, чим вони займаються. А в мене просто немає часу на дурниці. Я — зайнятий. І якби повернутись на 10 років назад — я обрав би той самий шлях.

Сергій Опольський:
 

- Я часом спостерігаю за танцювальними шоу на ТБ. Але в мене ніколи не було бажання взяти у них участі. Я так звик до свого колективу, що не проміняю його ні на який інший. Танцювати в ньому — моя насолода. Звісно, не все було безхмарно. Якось 2 роки тому я зрозумів, що емоційно не витягую номери. От ніби все добре з технікою, а от переживання і емоції – не те. Я довго працював над собою, ріс, почав спостерігати за старшими товаришами, за концертною трупою "Light Dance Company", я старався вижатись по максимуму. І я перевершив себе — я зміг! І це - моя найбільша перемога...

Дмитро Теслюк:
 

- Я пам’ятаю той день, коли мене привели в колектив батьки. А тепер я не уявляю свого життя без танців. Концерти дають такий сильний позитивний заряд, натхнення на майбутнє. Я вже навіть не хвилююсь, ну, може, коли номер зовсім новий. А коли ти бачиш підтримку публіки, то розумієш — все було не дарма...

Артур Мельник:
 

- Танці заповнюють велику частину мого життя. Насамперед, я вдячний їм за друзів. Але незважаючи на велику зайнятість тренуваннями, мені вистачає часу на все. Люблю послухати музику - таку інтелектуальну, зі змістом, яка примушує думати і емоційно співпереживати.

Олександр Ругало:
 

- Уміння добиватись того, що хочеш - це найголовніше, що потрібно танцівнику. Танцювати може будь-яка людина, якщо має здорові руки і ноги. Це - не проблема. Але досягти успіху можна тільки так, як працює наша куратор Наталя Геннадіївна. В неї це виходить просто блискуче. Це, до речі, стосується всього, не тільки танців. Я б хотів в цьому бути на неї схожим. Але тільки трішки. Бо ми всі різні. І це ж добре, правда?

Анастасія Побережник:
 

- Найбільше мені подобаються стосунки в нашому колективі. Ми дуже близькі. Підстраховуємо один одного, вболіваємо, переживаємо. Одного разу забула я костюм принести з кабінету до гримерки. Як я таке вчверила, досі не знаю... А до мого танцю збігають хвилини. В мене - розпач. Але мій більш досвідчений партнер Денис Шоурек не розгубився і за лічені секунди домчав до кабінету, приніс сукню, переодягся сам (як він це зміг - досі не розумію) і ми встигли! Хоча істерика в мене була і до, і після. Така вже я емоційна натура. Танці, емоції, почуття — це сто відсотків моє!



Отож, побачити бенефіс випускного класу Школи сучасної Хореографії (куратор - Наталія Сторожук) та соло усіх цих талановитих танцівників ви зможете у суботу, 8 червня, о 17:00 год. на сцені Рівненського міського Палацу дітей і молоді (вул. Кн. Володимира, 10). Приходьте — не пошкодуєте! Для замовлення квитків телефонуйте: (067) 85 40 171, (066) 85 23 429.

Спілкувалася Оксана КРУТ

Фото - Олени Додчук

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • 29-річна жінка народила в автомобілі по дорозі до Рівненського пологового будинку

    29 03 2024, 11:30
    Про це повідомили на офіційній сторінці "Рівненський обл...
  • На Рівненщину прибуде другий евакуаційний потяг із Донеччини

    29 03 2024, 10:35
    Цього разу людей поселятимуть у п’яти громадах Дубенськог...
  • На Рівненщині похоронили дев'ятьох Героїв

    29 03 2024, 10:20
    Щирі співчуття рідним і близьких загиблих Героїв. Вічна п...
  • 99 ракет і дронів:уночі росіяни вдарили по електростанціях в кількох регіонах України

    29 03 2024, 10:00
    У ніч на 29 березня російській війська атакували ракетами...
  • В Костопільській лікарні призначили нову керівницю

    29 03 2024, 09:47
    29 березня колективу Костопільської багатопрофільної ліка...
  • У Рівному медики швидкої врятували чоловіка, в якого раптово зупинилось серце

    29 03 2024, 09:10
    Медичної допомоги потребував 74-річний чоловік, який про...
  • У Рівному стали відомі прізвища переможців конкурсу «Учитель року-2024»

    29 03 2024, 08:11
    Четверо наших педагогів увійшли до фіналу І туру всеукраї...