У Рівному пройде Міжнародний театральний фестиваль аматорських колективів

Фото ілюстративне

З 29 жовтня до 2 листопада у Рівному проходитиме VІІ Міжнародний дитячо-молодіжний театральний фестиваль аматорських колективів «ЛіхтArt».

З 29 жовтня до 2 листопада у Рівному проходитиме VІІ Міжнародний дитячо-молодіжний театральний фестиваль аматорських колективів «ЛіхтArt». Його традиційно в осінню пору організовує Народний молодіжний театр «Від Ліхтаря» та Зразкова театральна студія «Маленький принц» Рівненського міського Палацу дітей та молоді.

Фестиваль планує зібрати разом найкращі театральні аматорські колективи з України, Білорусі, Польщі, Словаччини та інших країн. Його мета полягає у підтримці та розвиткові творчих стосунків між театральними колективами України та зарубіжжя і формуванні спільних гуманістичних поглядів на театральне мистецтво.

Завданнями фестивалю є виявлення талановитих та обдарованих дітей та молоді, підвищення їхнього художнього рівня, поширення та обмін творчим репертуаром театральних колективів, виховання дітей та молоді засобами театрального мистецтва та обмін досвідом у системі естетичного виховання молодого покоління.

Безперечно, цьогорічний фестиваль буде цікавий і змістовний. Адже, окрім демонстрації вистав, в рамках фестивалю будуть проводитись тренінги та майстер-класи з пантоміми, драматургії, майстерності актора тощо. Цікаво, що до їх проведення долучаться члени журі.

Новизною ж фестивалю стане організація «круглих столів» з обговорення та конструктивної критики фестивальних вистав. Планується також в цьому році і виокремлення напрямів фестивалю. Зокрема, окремо визначатимуться переможці в різних категоріях: дитячі театри, молодіжні театри та студентські театри спеціалізованих професійних кафедр. Ще одним суттєвим позитивом фестивалю стане показ вистав на різних театральних майданчиках міста.

Під час фестивалю рівняни та гості міста матимуть змогу переглянути найкращі вистави театральних колективів з України – Києва, Чернівців, Луганська, Новомосковська, Черкас, Львова та Рівного. Крім того, у фестивалі візьмуть участь і колективи зі Словаччини, зокрема із міст Кремніца та Нітра. Також уже традиційно будуть брати участь у фестивалі і давні друзі театру «Від Ліхтаря», володарі Гран-прі «ЛіхтArtу»-2011, улюбленці рівненського глядача - Зразковий театр-студія «Паралель» із м. Барановичі (Білорусь).

Цьогоріч фестиваль розширить свою глядацьку аудиторію географічно, відтак, одну з кращих фестивальних вистав буде зіграно на сцені Будинку культури цементників м. Здолбунів. Окрім того, в рамках фестивалю буде продемонстрована позаконкурсна благодійна танцювальна вистава-перформанс «Дім», яку представить Міжнародний благодійний проект «ДОМ» спільно з Громадською Організацією «Мистецькі Мандри» (м. Одеса).

Постановки, що будуть презентовані на фестивалі, безумовно, зможуть задовільнити смаки всіх категорій мешканців міста та області. А переконатися в цьому зможе кожен, хто завітає на фестиваль. Тому організатори запрошують усіх, хто любить мистецтво, на свято чарівного дійства, емоцій та вражень.

Марина НАЗАРЧУК

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • 29-річна жінка народила в автомобілі по дорозі до Рівненського пологового будинку

    29 03 2024, 11:30
    Про це повідомили на офіційній сторінці "Рівненський обл...
  • На Рівненщину прибуде другий евакуаційний потяг із Донеччини

    29 03 2024, 10:35
    Цього разу людей поселятимуть у п’яти громадах Дубенськог...
  • На Рівненщині похоронили дев'ятьох Героїв

    29 03 2024, 10:20
    Щирі співчуття рідним і близьких загиблих Героїв. Вічна п...
  • 99 ракет і дронів:уночі росіяни вдарили по електростанціях в кількох регіонах України

    29 03 2024, 10:00
    У ніч на 29 березня російській війська атакували ракетами...
  • В Костопільській лікарні призначили нову керівницю

    29 03 2024, 09:47
    29 березня колективу Костопільської багатопрофільної ліка...
  • У Рівному медики швидкої врятували чоловіка, в якого раптово зупинилось серце

    29 03 2024, 09:10
    Медичної допомоги потребував 74-річний чоловік, який про...
  • У Рівному стали відомі прізвища переможців конкурсу «Учитель року-2024»

    29 03 2024, 08:11
    Четверо наших педагогів увійшли до фіналу І туру всеукраї...