У Рівному презентують виставку живопису «Янгол, який запалює сонце»

Фото ілюстративне

Завтра, 15 жовтня, о 16 год. відбудеться презентація персональної виставки живопису Валерія Войтовича.

Завтра, 15 жовтня, о 16 год. у відділі мистецтв Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки (вул. Короленка, 6, ІІІ поверх, відділ мистецтв) відбудеться презентація персональної виставки живопису Валерія Войтовича «Янгол, який запалює сонце», яка експонуватиметься з 9 до 19 год. щоденно (окрім п’ятниці) до 10 листопада.

Валерій Войтович є автором пам’ятних знаків — художнику Нілу Хасевичу у с. Сухівцях (1992), загиблим у німецько-фашистському таборі у смт. Клевані-1 (1994) (Рівненський р-н); останньому гетьману Запорозької Січі Петру Калнишевському (м. Рівне, 2007), а також автором альбому «Храм: Пам’ятки церковної архітектури м. Рівного та його околиць». Художньо оформив десятки книг поетів та письменників України.

Валерій Войтович відомий в Україні як письменник, художник, дослідник витоків української міфології. Він - учасник багатьох регіональних та всеукраїнських художніх виставок. За час своєї тридцятирічної творчої діяльності побачили світ такі його книги, як енциклопедичне видання «Українська міфологія», «Антологія українського міфу: У 3 т.», «Амазонка. Богиня-Діва-Воїн» та «Генеологія богів давньої України».

Відомі й інші, не менш значні праці Валерія Войтовича: «Молитва до Дажбога», «Український гороскоп», «Легенди та міфи давньої України», «Коляда. Дитячі щедрівки, колядки та засівалки», «Степань моя мила. Дослідження, спогади, документи», «Степанський край. Історія та культура», «На добраніч, діти. Колискові пісні та заклички», «Пересопниця. Рівненський край: Історія та культура». А у 2012 році було випущено книгу Г. П. Сербіна «Валерій Войтович. Художник земних і космічних світил» про життєвий і творчий шлях письменника.

Присутні на презентації зможуть познайомитися з Валерієм Войтовичем – живописцем, побачити його нові роботи, поспілкуватися з автором виставки та гостями заходу.

Довідково:
 

 

Валерій Войтович — український письменник, художник, краєзнавець, дослідник української міфології. Автор понад двох десятків літературно-художніх творів, монографій, словників та інших видань з історії та культури України, її міфології, великої кількості живописних та графічних творів. Член Національної спілки журналістів України та Національної спілки краєзнавців України.

Народився 1952 року в селищі Серники, що на Рівненщині. Дитинство і юність Валерія Миколайовича пройшли у смт. Степань, Рівненської області. У 1974 році закінчив Рівненський інститут інженерів водного господарства. З 1989 року — на творчій роботі, з 1994 р. В. Войтович очолює благодійно-мистецький фонд «Оріана», викладає на кафедрі народознавства у РДГУ, з 1999 року читає лекції з релігієзнавства у Національнім університеті «Острозька академія».

Марина НАЗАРЧУК

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.