Найпопулярніші випадки літнього травматизму

Фото ілюстративне

Саме влітку трапляється найбільше нещасних випадків та стрімко зростає дитячий травматизм.

 

Портал "ЧаРівне" пропонує найбільш поширені 6 проблем з якими кожен з нас повинен вміти боротись. Тому звертаємо увагу і застосовуємо при необхідності.

1. Тепловий удар, або сонячний удар
Зазвичай хвороба, що має назву сонячний або тепловий удар, проявляє себе через 6- 9 годин - починається серцебиття, головний біль, підвищується температура тіла.

2. Вухо – горло – ніс захворювання
Коли ви, нагрівшись, пірнаєте, у холодну в холодну воду, організм переживає стрес. Якщо імунітет ослаблений, починається нежить, поболюють вуха і горло. Супроводжується хвороба постійним закладеним носом, загальною слабкістю, пульсацією в голові. Якщо ці симптоми з’явились під час відпустки, промивайте носову порожнину морською водою - це полегшить пребіг хвороби. Почніть приймати антисептичні засоби від болю в горлі та каплі в ніс і вуха за потреби. По можливості одразу зверніться до ЛОР лікаря.


3. Шкірні хвороби.
Особливо активізуються в літній період і не тільки, тому, що пляжні тапчанки і пісок знаходяться в загальному користуванні, але й тому, що влітку, коли шкіру постійно сушить сонце, а на морі - ще й солона вода, шкіра стає ще сприйнятливішою до інфекцій.

Постійно стежте за станом шкіри. При відвідуванні місць загального користування(душові кабіни, тощо.) не забувайте вдягати пляжне взуття. Використовуйте як денні креми з сонячним фільтром, так і звичайні зволожуючі. Якщо з’явились локальні почервоніння, лущення, відчуття свербіння та інші симптоми - обов’язково зверніться до лікаря дерматолога.
Алергія на сонце проявляється у вигляді почервонінь шкіри, висипань, лущення шкіри, набряків, зуду, печіння.
Використовуйте захисні креми та спреї, засмагайте у затінку, у випадку шкірних проявів алергії на сонце почніть приймати проти алергічні засоби

4.Шлункові- кишкові розлади
Симптоми розладу шлунку чи отруєння найчастіше зявляються через 2 – 3 години або протягом доби після прийому їжі. Неякісна або незвичайна екзотична кухня може виятисьнеприйнятною для шлунку українців. Відчувши біль і нудоту промийте шлунок, прийміть активоване вугілля. У наступні 2 -3 дні приймайте вугілля з розрахунку 1 таблетка на 1 кг. Маси тіла в 3- 4 прийоми за добу. 

5. Комахи
Жало після укусу бджоли залишається завжди – а разом з жалом отруйна залоза. Після укусу бджоли краще слід якнайшвидше витягнути її жало. Щоб уникнути алергійчної реакції медики радять обробити місце укусу содою, оцетом, зрізом картоплі або помідора. Прийняти засіб від алергії. Кліщі можуть переносити такі тяжкі інфекції, як кліщовий енцефаліт і кліщовий борреліоз.

При виявленні кліща його необхідно вийняти(капнути на нього масла, почекати 20 хв., після чого акуратно попробувати його витягнути. А краще за допомогою звернутись до лікаря.

6.Сонячні опіки
Якщо ви отримали опік, в першу чергу необхідно повністю уникати прямого сонячного проміння. Утримайтесь протягом декількох днів від походів на пляж.


Засоби проти сонячних опіків: проти опікові креми та спреї, знеболюючі, за потребою проти алергічні засоби
Спробуйте компрес з кефіру, або сметани - білок . що міститься в молочних продуктах утворює захисну плівку і перешкоджає втраті вологи. При опіках, що супроводжується болем, прийміть знеболююче. НЕ застосовуйте жирні креми.Тому будьте обачні і бережіть здоров’я .

 

 

Надія ДЕМ’ЯНЧУК


 

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.