Нас чекає «РУССКАЯ ОСЕНЬ», в авангарді якої московський патріархат

Фото ілюстративне

З провалом т.зв. «Русской весны» стало зрозуміло, що відрізати шмат України без прямого вторгнення не вдасться. План Путіна (або Х….ла) не вдався. Сподіватись, що на цьому все закінчеться не слід, поки живий Путлер Україна буде в загрозі, він не заспокоїться.

Зробивши висновки із ситуації москалі розробили черговий проект «Русская осень» метою якого буде підірвати країну з середини. Задум простий використати невдоволення народу невиконанням сподівань майдану, підняттям комунальних тарифів, погіршення життя, тощо.

Сказати відверто там сидять також не дурні люди, ідея доволі перспективна. Дивіться самі :

  •  Корупція не викорінена, за неї ніхто не брався. Мало того її взяла на озброєння нова влада. Для прикладу, якщо при Берташу вирішити автобусний маршрут коштувало 3-5 то зараз 10-15, і відповідає за це один із заступників голови ОДА. І така ситуація в  медицині, освіті, будівництві, тощо. Всі старі схеми працюють на повну тільки подорожчали.
  • Стрімке подорожчання комунальних платежів, без підняття доходів населення. І це не головне, важливо те, що якість послуг не відповідає їх ціні, ціни завищенні задля безбідного існування комунальної мафії. Крім цього людям не дають альтернативи, міська влада прикриваючись Азаровською постановою Кабінету Міністрів не дає місцянам переходити на автономне опалення, тримаючи їх на голці теплокомуненергії. Хто не знає, то отримати дозвіл на встановлення в квартирі автономного опалення можна лише при наявності на заяві особистого підпису Хомка. Для прикладу у 2012 році таких дозволів в місті було видано аж 12.
  • Зниження рівня доходів, наповнення бюджету за рахунок малого та середнього бізнесу та пільги олігархам (замість того щоб ввести пропорційну систему оподаткування та межу рентабельності, більше прибутків більше податків, приховав прибуток – тюрма) та інші життєво важливі питання заради яких народ вийшов на Революцію Гідності. Не бажання їх вирішувати влада прикриває війною, мовляв от закінчиться віна тоді…

Це все доволі поживне підгрунття для реалізації москальської «Русской осени». І хто б, що не говорив шанс, що в них може щось вийти дуже великий. Тому, що ми самі даємо їм зброю проти нас. Не забуваємо і про маргиналів таких як «Український вибір», КПУ, «Сильна Україна», ПР ну і звісно най маштабнішого із них це московський патріархат.

Справедливості для треба сюди включити і наших гей-патріотів, вишиватників та право-радикалів структури яких давно насичені агентурою російських спецслужб, бо дії їх деколи більше шкодять Україні ніж допомагають.

Але повернемось до причини нашого мессиджу - московського патріархату. Ще до початку «Русской осени» москалі запустили доволі вдалий проект «Мама», основним рупором якого є московська церква. Якщо докопатись до підгрунття так званих протестів матерів проти призову то в основі їх виявляється лежать проповіді московських попів. Юридично посили священників розроблені бездоганно, однак одинакові як під копірку. Основний посил це братовбивча не праведна війна, ми не захищаємо свою землю від загарбників а вбиваємо своїх братів, при цьому подається все так, що винні виявляються українці які пішли боронити свою країну бо це вони поїхали придушувати Схід за їх інше бачення України. Особлива наголошується в молитовних посилах про термінову необхідність припинення війни, і тоді всі ваші діти будуть живі, і подається це як молитви за Мир. Постійно наголошується про необхідність негайного Миру, про неправильність призову. Мовляв спочатку повинні піти на війну діти можновладців (а те що сини міністра оборони, командувача ОК «Північ», обласного воєнкома, вже давно воюють ніхто не каже), а потім тільки Ваші діти і тільки у випадку коли ворог нападе на ваше село або район, а Луганськ та Донецьк це не ваша батьківщина. А головне неможна йти добровольцем на братовбивчу війну – це гріх.

Росії зараз вкрай необхідно зірвати призов, українські силовики продовжують розвивати позитивну динаміку, однак частини несуть втрати та потребують ротації, дехто воює с початку компанії. Розуміючи це москалі і почали т.зв. проект «Мама». І тут кращого помічника ніж московський патріархат не знайти. Батюшки беруть в обробку найбільш авторитетних людей в приході, нерідко це директора шкіл, голови сільрад, та ін.. І ці люди підпадаючи під вплив розклеюють листівки проти призову, організовують пікети та перекриття доріг, сподіваючись, що цим самим вони когось рятують. Ні вони вбивають наших хлопців, бо кожен день затримки в прибутті на фронт нових підрозділів, обертається ще більшими жертвами. Чим довше буде війна тим більше буде жертв. І Росія хоче щоб війна була постійно, сподіваючись на тлі постійних жертв на фронті підірвати країну з середини соціальними та антивоєнними бунтами. Після чого привести до влади підконтрольний собі уряд, наприклад Медведчука.

Яскравим прикладом роботи п‘ятої колони є проповідь архієпископа Рівненського та Острозького УПЦ МП Варфоломія 26 липня в м.Дубно в Св. Гавриїлівській церкві. Даний факт детально розкритий в дубенській газеті «Скриня» за 31 липня, тому скажу, що керівник єпархії детально пройшовся по розробленому ФСБ шаблону щодо неправедної братовбивчої війни, необхідності термінового миру та ін.. Крім цього, зазначив, що українське телебачення не каже людям всю правду, а її (тобто правду) можна побачити лише по російському телебаченню та закликав дубнівчан купувати супутникові тарілки. І щоб недалекі бабусі не дай боже не купили т.зв. польську антену, активно показував руками коло, мовляв антена мусить бути кругла. Мабуть грошей ФСБ архієпископу не вистачає він ще підробляє торговим агентом на фірмах по встановленню супутникового телебачення, а можливо свою відкрив.

А якщо серйозно, то церква у нас начебто відділена від держави, однак, має потужний вплив на свідомість громадян. І цим впливом активно користуються москальські покручі в проведенні діяльності.

Питання УПЦ МП на сьогодні над важливе. Це найбільша конфесія в Україні, і питання стоїть або – або. Або вона стане сто відсотково українською, залишаючись де-юре під патронатом Москви, однак повністю ігноруючи її і тоді є надія, що вона сама відкине її. Або разом з іншими православними церквами створить Єдину Помісну Церкву, і почне довгий шлях визнання її православним світом. Однак, всім зрозуміло, що залишати її такою як вона є це все рівно, що під час наступу залишити в себе в тилу добре розгалужену та підготовлену диверсійну сітку, яка активна буде працювати проти вас.

Держава повністю дистанціювалась від релігійних питань, мабуть боячись звинувачень у переслідуванні за релігійними переконаннями. А 13 серпня збирається собор УПЦ МП для обрання нового предстоятеля, і це в умовах коли Синод повністю промосковський, і серед претендентів жодного проукраїнського ієрарха. Проукраїнський єпископат УПЦ МП, який до речі в більшості, розрізнений по різним угрупованням, і не має впливу на ситуацію. Існує реальна загроза обрання промосковського керівника Церкви, основним завданням якого буде боротьба з Україною.

 

Олександр ВОЙТЮК

 

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Вночі у 18-річної рівнянки патрульні виявили наркотики

    28 03 2024, 11:58
    Вночі у 18-річної пасажирки авто патрульні виявили речови...
  • Другу добу служби прочісують ліс та околиці в пошуках жителя Вараського району

    28 03 2024, 11:21
    Другу добу тривають пошуки зниклого жителя Вараського рай...
  • На Рівненщині в ДТП загинув житель Львівщини

    28 03 2024, 10:52
    Автопригода на трасі «Київ-Чоп» сталася сьогодні, 28 бере...
  • Ще четверо воїнів з Рівненщини загинули в боротьбі за Україну

    28 03 2024, 10:07
    На Рівненщині попрощались із чотирма Героями - Романом Ма...
  • У Локницькому ліцеї зібрали кошти на «дрон помсти»

    28 03 2024, 09:34
    Колектив КЗ «Локницький ліцей» зібрав гроші на «дрон помс...
  • Воїна Дмитра Зеленого нагородили нагрудним знаком «Комбатантський хрест» посмертно

    28 03 2024, 08:45
    У Зорянській громаді відзначили почесним нагрудним знаком...
  • Чим відома Рівненщина: в області визначають перелік нематеріальної культурної спадщини

    28 03 2024, 08:09
    Нині до включення в обласний перелік запропонували 7 елем...