У Рівному варто оприлюднювати список будинків, де планується капремонт

Фото ілюстративне

Фото ukrmap.biz

Перш ніж створити ОСББ варто дізнатися, чи не перебуває будинок у переліку об’єктів на проведення капітального ремонту, і що саме ремонтуватиметься. Інакше мешканцям доведеться робити його за власний кошт, або ж брати участь у програмі підтримки ОСББ, яка діє у Рівному. Щоправда, проекти, які за нею фінансуються, обирають один раз у рік, тому капітального ремонту на умовах співфінансування можна чекати довго.

Для того ж, щоб уникнути таких проблем варто на сайті міськради зробити відкритим список об’єктів, де будуть проводити капітальний і поточний ремонт. 

Це дасть змогу мешканцям оперативно отримувати інформацію і вносити свої пропозиції. Підтримали таку ініціативу й члени постійної комісії з питань міського господарства Рівненської міськради, до складу якої входжу.

Адже нині механізм, за яким визначається будинок, де має проводитися капітальний чи поточний ремонт, незрозумілий. Більше того, вже звичною стала практика, що рішення про те, що і де будуть ремонтувати, приймаються одноособово. Тому, щоб мінімізувати зловживання, варто було б публікувати на сайті міської ради перелік будинків, у яких планується проведення капітальних і поточних ремонтів, та інформацію, що саме буде ремонтуватися. Це дозволило б рівнянам впливати на цей процес і вносити свої пропозиції.

Окрім того, тоді б мешканцям,які планують створювати ОСББ було б легше орієнтуватися щодо того, чи планується проведення капітального ремонту в їх будинку і що робити далі.

Тим часом, відсутність інформації проте, у яких багатоповерхівках Рівного мають проводитися капітальні ремонти, вже дається взнаки. Так, мешканці будинку, що на вулиці Макарова, 26, які зверталися у мою громадську приймальню, мали створювати ОСББ. Проте, дізнавшись, що їх будинок перебуває у черзі на капітальний ремонт ліфтів, вирішили почекати допоки ремонт буде проведено. Інакше ремонтувати ліфт довелося б за власні кошти, що не під силу багатьом рівнянам, які там проживають.

Мешканці будинку розповідають, що, вони вирішили відкласти створення ОСББ допоки у під`їздах, які цього потребують, зроблять капітальний ремонт ліфтів.

Тому рівнянам, які опинилися у такій же ситуації, раджу спочатку дізнатися, які ремонтні роботи варто провести в будинку, чине виділені на їх будинок кошти для проведення капітального ремонту, і лише після цього змінювати форму управління.

Адже в Рівному чимало багатоповерхівок, які потребують ремонтів покрівль, мереж, ліфтів тощо. Зрозуміло, що на це треба фінансування і мешканцям самим не під силу оплатити такі ремонти. Особливо, якщо мова йде про старі будинки, у яких всього по кілька квартир. Тому якщо є потреба в проведенні капітального ремонту впродовж цього року, ще є шанс зробити його за кошти з бюджету, ніж потім складатися на це всім будинком. А дізнаватися про це треба до створення ОСББ.

Нагадаю, мешканці багатоповерхівок мають право створювати ОСББ й надалі, після першого липня. А міська влада найближчим часом кожному будинку має призначити управителя.

 

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • У Рівному медики швидкої врятували чоловіка, в якого раптово зупинилось серце

    29 03 2024, 09:10
    Медичної допомоги потребував 74-річний чоловік, який про...
  • У Рівному стали відомі прізвища переможців конкурсу «Учитель року-2024»

    29 03 2024, 08:11
    Четверо наших педагогів увійшли до фіналу І туру всеукраї...
  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...