Чи відпустить Аваков МРЕВ. Або питання, які очікують відповіді

Фото ілюстративне

Фото forbes.net.ua

«Не вірю!» – крутиться у голові легендарна фраза режисера Станіславського. Це про реформу МРЕВ, що обіцяється втілитися у життя просто семимильними кроками. І, зауважте, з пакетом позитивних сподівань. «Не вірю!», що ось так запросто у нас може щось відбуватися не лише погане. Хочеться з’ясувати чи справді все настільки гарно, як його презентують і пошукати якщо не відповіді, то хоча б питання, на які почути чіткі відповіді.

Трохи хронології:

7 листопада 2015 р. постановою КМУ «Про утворення територіальних органів з надання сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ» ліквідовані МРЕВ і створені сервісні центри.
21 березня 2016 р. – перша кадрова ластівка: Головний сервісний центр МВС оголосив конкурс на заміщення вакантних посад державних службовців.
18 квітня 2016 року - початок стажування учасників проекту «Програма стажування та розвиток кадрового потенціалу сервісних центрів МВС України» у Києві. У цей же час у регіональних сервісних центрах почалося «генеральне прибирання» персоналу, правда, ще за старим законодавством.
7 травня 2016 р. набув чинності новий Закон України «Про державну службу», згідно якого почали (і продовжують) проводити конкурси на заміщення ключових вакантних посад. На конкурс мають право подавати документи всі, хто відповідає вимогам, пред’явленим до конкурсантів. Певна річ серед претендентів були співробітники, які пропрацювали в системі МРЕВ не один десяток років. Навіть якщо особа була помічена у корупційних діях, вона могла сказати: «Я виправився!» і претендувати на участь у конкурсі. Втім, за таких випадків зрідка почала обурюватися громадськість. У цілому поставлена задача – позбутися старих кадрів і заповнити вакантні місця новим, молодим персоналом бажано без досвіду роботи в структурах МВС.
12 липня 2016 року презентовано перший оновлений сервісний центр МВС України в Києві.

Серед основних переваг оновлених РСЦ – сучасні технології, наявність електронної черги, система прозорості кабінетів і спеціально підготовлений клієнтоорієнтований персонал. Відкриття таких центрів в Україні тісно пов`язано з підготовкою кадрів через стажування. У Головному сервісному центрі, а також самим Арсеном Аваковим презентовано графік початку таких стажувань і початку відкриття нових сервісних центрів, які будуть відповідати європейським стандартам. Без сумніву, ці центри стануть великим досягненням у системі МВС, але вони ніяк не будуть унікальними серед установ, що надають сервісні послуги в дозвільній системі. Наприклад, Центр надання адміністративних послуг в м Рівне вважається одним з кращих в Україні і навіть в Європі. До його створення було докладено чимало зусиль команди, під керівництвом Віталія Германа, а головне, фінансових ресурсів.

Загальний бюджет створення такої установи склав понад 5 млн. грн. Серед яких міський бюджет - 558 тис. грн., Державний фонд регіонального розвитку - 5026 тис. грн., з них більшу частину склали гранти на розвиток адміністративних послуг, що відповідають вимогам ЄС. У тому ж м. Рівне створення нового Регіонального сервісного центру обійдеться значно дорожче, оскільки він буде мати більші розміри і більшу пропускну спроможність.

За словами в.о. директора РСЦ в Рівненській області Валерія Бельця для облаштування нового РСЦ у м. Рівне необхідно приміщення площею не менше тисячі квадратних метрів; територія для стоянок, пристосованих, у тому числі, для важкогабаритного транспорту, а також, на перспективу, для сільгосптехніки; обслуговуюча інфраструктура і територія для навчання водінню автомобіля. Крім того, необхідно враховувати специфіку концентрації транспорту, що робить неможливим розміщення сервісного центру в житлових районах міста.

З усього цього випливає перше питання: «За рахунок яких фінансових ресурсів буде створюватися сервісний центр в Рівному і в інших областях, та ще в анонсований період 9 місяців?»

На 2016 р. до бюджету України для МВС закладено 41196613,5 тис. грн. З них, логічно, фінансування створення РСЦ може відбуватися за статтею «Реалізація державної політики у сфері внутрішніх справ, забезпечення виконання завдань та функцій органів і установ внутрішніх справ», що складають у загальному 240950,9 тис грн. В принципі, цих коштів має вистачити для створення нових РСЦ - по одному в кожному обласному центрі, але більше ні на що не залишається. Тобто всі інші структури МВС, вибачте, зостаються без можливості розвитку.

Повернемося до центрів надання адміністративних послуг, що підпорядковуються місцевим органам самоврядування. Планом пріоритетних дій Уряду на 2016 рік, затвердженого КМУ, передбачено:
1. Створення умов для передачі повноважень щодо надання послуг з державної реєстрації транспортних засобів, видачі посвідчень водія органам місцевого самоврядування та/або місцевим держадміністраціям.
2. Запровадження європейських стандартів та процедур під час складання іспитів для отримання посвідчення водія, розроблення та впровадження програмного забезпечення, що дозволить посилити контроль за складанням іспитів та запровадити процедуру інтерактивних іспитів, модернізація матеріально-технічної бази, задіяної під час прийняття іспитів.

Зауважимо, що до надання такого сервісу центри надання адмін послуг сьогодні ще не готові ні технічно, ні кадрово. Протягом 2016 р. необхідно «створити умови»... Тобто РСЦ повністю організовують роботу за 9 місяців аж до будівництва нових приміщень з урахуванням наявності навчальних і екзаменаційних класів, територій для навчального водіння і т.д., а через деякий час інша структура забирає цю частину роботи і починає підлаштовувати її під себе, що знову створить плутанину. Ну, або як? Це питання друге.

Повертаємося до персоналу. Всі РСЦ знаходяться у підпорядкуванні МВС, але значна частина їх співробітників, згідно з останніми змінами, стали державними службовцями і підпорядковуються законодавству про державну службу. По-перше, склалася ієрархічна колізія в організаційній структурі, адже чітко не зрозуміло у чиєму ж насправді підпорядкуванні РСЦ: МВС чи Нацдержслужби і хто несе відповідальність в частині кадрових реформ: Арсен Аваков і Владислав Криклій чи Костянтин Ващенко - голова Нацдержслужби? Це питання третє, з продовженням.

Судячи з усього, з метою боротьби з корупцією в МРЕВ всім, причетним до ведення справ, змінили статус з атестованих співробітників МВС на держслужбовців. Мета досягнута - всі, хто претендують на керівні посади, а також на посади провідних спеціалістів-адміністраторів пройшли конкурсний відбір з усією строгістю законодавства про державну службу, про запобігання корупції, а також цілого ряду спеціального законодавства. Але непорозуміння в підпорядкуванні тягне за собою відповідне непорозуміння в системі оплати праці.

Для державних службовців заробітна плата, яку зараз обіцяють тим, хто пройде конкурс на заміщення вакантних посад, в два рази менша (для головного спеціаліста від 2585 до 3274 грн., в залежності від території обслуговування, для провідного спеціаліста від 2240 до 2929 грн.), ніж задекларована Арсеном Аваковим заробітна плата у працівників МВС (від 6 тис. грн). При відсутності стажу роботи держслужбовцями, а також при наявності мізерної доплати за державну службу, сподіватися на збільшення розміру винагороди можна хіба за рахунок премій, що ставить РСЦ в залежність від щорічних рішень Кабміну.

Яку насправді заробітну плату повинні отримувати ключові співробітники РСЦ, щоб надалі уникнути розквіту корупції в цій структурі?

У той же час, молодим працівникам після стажування, в разі їх вдалого проходження конкурсу на зайняття вакантної посади адміністраторів (а варто зазначити, що набирати на стажування будуть значно більше людей, ніж необхідно згідно штатного розпису для конкретного РСЦ), обіцяно заробітну плату - близько 6 тис. грн. А це вже не вписується в законодавство про оплату праці державних службовців. Не вдаючись в подальші міркування можна відзначити, що є велика ймовірність того, що адміністратори матимуть більшу винагороду за свою працю, ніж їх безпосередні керівники. Якщо, звісно, не скасують статус держслужбовців для всіх співробітників РСЦ.

І останнє: «Якщо сьогодні набираються в РСЦ нові, молоді і, відповідно, не досвідчені працівники, хто ж буде їх вчити, якщо всі «старі кадри» потрапили під «генеральне прибирання»?
Це питання, які лежать на поверхні. У цілому, ніби реформи, ніби змінюються, але все якось з кислим виразом обличчя. Не полишає відчуття, що в’яле бажання дійти до мети породжує некомпетентність у логістичній схемі.

 

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • У Рівному стали відомі прізвища переможців конкурсу «Учитель року-2024»

    29 03 2024, 08:11
    Четверо наших педагогів увійшли до фіналу І туру всеукраї...
  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...