У Рівному викрали 700 кілограм бурштину?

Фото ілюстративне

Працівники СБУ у Рівному не мають доступу до речових доказів у вигляді 700 кілограм бурштину-сирцю, який зберігається у ТОВ «Енерготехпостач» (вул. Соборна, 10А, колишня «АСТОРІЯ»).

Фото ілюстративне 

Працівники СБУ у Рівному не мають доступу до речових доказів у вигляді 700 кілограм бурштину-сирцю, який зберігається у ТОВ «Енерготехпостач» (вул. Соборна, 10А, колишня «АСТОРІЯ»).

Про це портал «ЧаРівне.інфо» писав раніше. Цей бурштин був вилучений у рамках кримінального провадження. Однак, співробітників СБУ не допускають до нього, пояснюючи це відсутністю ключів, або директора. СБУ хотіла провести інвентаризацію речових доказів, проте отримала негативну відповідь щодо наявності цих доказів. Про це журналісту порталу «ЧаРівне.інфо» розповіла керівник прес-групи УСБУ у Рівненській області Інна Ілючок. За її словами, оскільки немає можливості отримати доступ до речових доказів, то є підозра, що речових доказів у наявності немає. На підставі цього було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 статті 191 Кримінального кодексу України щодо привласнення, розтрати майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

Також СБУ скерувала до прокуратури запит щодо проведення інвентаризації. Однак, за інформацією джерел, дозвіл на ревізію речових доказів прокуратура не надає. В обласній прокуратурі пояснюють, що поки що матеріалів щодо кримінального провадження не отримували:

- СБУ внесла відомості до ЄРДР сьогодні о десятій ранку за статтею 191. Однак, у прокуратурі будь-яких матеріалів ще не бачили. Матеріали кримінального провадження прокуратура ще не вивчила, оскільки ці матеріали від слідчого ще не надходили. Так само зі слідчого органу досудового розслідування не зверталися з будь-якого клопотання проведення слідчих дій в цьому кримінальному провадженні. Як тільки такі матеріали надійдуть, то процесуальний керівник прокуратури буде приймати рішення, - додала керівник прес-служби прокуратури Рівненської області Людмила Суржук.

За словами Інни Ілючок, у приміщенні ТОВ «Енерготехпостач» зберігаються речові докази інших правоохоронних органів. Але, щоб їх перевірили, потрібно призначення ревізії від прокуратури: «Ми не можемо самі призначити ревізію, бо не можемо знати, де наші речові докази, де Фіскальної служби», - каже вона.

Наразі доступу до речових доказів СБУ не отримала.

На запитання, чому цінні речові докази зберігаються саме на підприємстві ТОВ «Енерготехпостач», Інна Ілючок відповіла, що дане підприємство має ліцензію на зберігання і має експерта для оцінки та сховища, щоб речові докази зберігалися.

Вилучені 700 кілограм бурштину мали пройти експертну оцінку, як це робиться у таких випадках. А вже після рішення суду, його мали відправити на аукціон, а гроші вилучити в дохід держави.

 

 

 

Денис ГРИЩУК

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Вперше у Рівному відбудеться чемпіонат зі швидкісного складання пазлів

    29 03 2024, 12:31
    6 квітня на базі Гончаренко центр Рівне пройде відбіркови...
  • Монослот Казино Онлайн: Як Грати безкоштовно та на Гроші

    29 03 2024, 12:23
    Одна із найпопулярніших платформ, на якій можна грати в р...
  • Мотоцикл, авто і велосипед: поліція повідомила деталі ДТП на Ювілейному у Рівному

    29 03 2024, 12:05
    Внаслідок автопригоди травмувався мотоцикліст.
  • 29-річна жінка народила в автомобілі по дорозі до Рівненського пологового будинку

    29 03 2024, 11:30
    Про це повідомили на офіційній сторінці "Рівненський обл...
  • На Рівненщину прибуде другий евакуаційний потяг із Донеччини

    29 03 2024, 10:35
    Цього разу людей поселятимуть у п’яти громадах Дубенськог...
  • На Рівненщині похоронили дев'ятьох Героїв

    29 03 2024, 10:20
    Щирі співчуття рідним і близьких загиблих Героїв. Вічна п...
  • 99 ракет і дронів:уночі росіяни вдарили по електростанціях в кількох регіонах України

    29 03 2024, 10:00
    У ніч на 29 березня російській війська атакували ракетами...