Скільки коштує зрада Україні, або як священик УПЦ збагачується на міжконфесійних конфліктах?

Фото ілюстративне

Невидима війна.

Російська агресія проти України продовжується не тільки на фронті, вона іде за голови українців. Російські спецслужби активно розхитують ситуацію в країні в економічній, соціальній, національній та релігійній сферах. Яскравим прикладом повзучої окупації свідомості є значний рейтинг «Опозиційного блоку» в східних та південних регіонах України. Не маючи змоги переломити ситуацію у військовому плані вони хочуть захопити Україну руками самих українців, як завжди спираючись на зрадників.

Якщо Ви зайдете в Інтернет і наберете запит «релігійні конфлікти в Україні» ви отримаєте карту на якій яскраво видно що 90 % припадає на Рівненську та Тернопільську області, при цьому більшість на Рівненщині.

Спершу може видатись що конфлікти виникають спонтанно або спровоковані проукраїнські налаштованими прихожанами, які не бажають підчинятись одному з основних ідеологів «русского мира» патріарху РПЦ Кирилу-Гундяєву.

Однак, якщо подивитись на ситуацію глибше, можна зрозуміти дещо іншу логіку міжконфесійного протистояння в області.

Так, з травня 2015 року на теренах Рівненщині виник т.зв. «відділ по забезпеченню безпеки релігійних громад УПЦ», офіційною метою створення якого стало врегулювання конфліктних ситуацій. Керівником відділу був призначений Земляний Віктор Олексійович, настоятель Воскресенського храму УПЦ м. Острог Рівненської області.

Тепер задамось питанням, а чи зменшилась кількість міжконфесійних суперечок в області з появою вказаної структури під керівництвом о. Віктора. Події останнього року в селах Птича, Красносілля, Рясники, Дуліби та інших вказують на абсолютно іншу тенденцію. Там де консенсусом місцевих мешканців давно б вдалось залагодити всі суперечки і знайти компромісне рішення, тут як тут з’являється о. Віктор та починає піднімати людей на «захист канонічного православ’я». А далі перекриття доріг, фізичні сутички з опонентами та поліцією, постраждалі і т.п. По діям цього «отця» в Птичі поліція порушила не одне провадження, але чомусь (кажуть одному із замів обласної поліції дзвонив сам Новінський, та добре віддячив) вони просто не розслідуються.

Можливо ревне служіння церкві спонукає святого отця на «бій» з розкольниками. Факти вказують на інше.

Паства, яку Віктор Земляний штовхає на силове протистояння йому абсолютно байдужа і потрібна лише для чергової картинки у ЗМІ про «утиски бандерівцями канонічної віри». Чим більше картинок тим краще. Виходить парадокс. Віктора Земляного не цікавить зменшення кількості релігійних конфліктів. Навпаки саме збільшення їх числа, в т.ч. штучне, подальше яскраве та «правильне» висвітлення переважно в російських ЗМІ – ось що цікавить «героя» нашого сюжету.

Так, В.Земляний активно співпрацює із російськими журналістами, прикриваючись богослужбовою діяльністю. За його участю відзнято ряд відеосюжетів, які були використані для дискредитації України на міжнародній арені, висвітлено недостовірну, неповну та упереджену інформацію про релігійну ситуацію в Україні, діяльність органів влади (телеканал «Россия HD» 19.02.16р. у програмі «Вести в 20.00» та відеофільм під назвою «Гонение».

Він частий персонаж в російських сюжетах антиукраїнської спрямованості. На жаль, наш кримінальний кодекс написаний в мирний час має значні прогалини, які активно використовують проти нас наймити «гібридної війни».

А в бажанні сподобатися Москві перевершує Гебельса. В своїх коментарях майстерно перекручує інформацію, вигадує побитих «онкохворих» прихожанок, «коктелі молотова», Правий сектор із зброєю та інше. Протоієрей Віктор Земляний улюбленець російських ЗМІ, бо завжди каже те, що вони хочуть почути.

 

 

В.Земляний має цілий штат юристів і дуже виважений в публічних виступах. Якщо його тяжко зачепити по закону то мусить бути якійсь громадській осуд! Де наші патріоти «Правий сектор», «Рух Яроша», «Азов», «Айдар», УНСО, звісно де, миють бурштин, а Україну хай роздирають агітатори «Руського міра»!

Доречи, офіс начебто благодійного фонду В.Земляного розташований в м. Рівне по вул. Лермонтова, 7, біля магазину будматеріалів. Всіх бажаючих подискутувати на теологічні теми запрошуємо. В офісі знайдете племінника Юхименка, який чомусь не в окопах, а теплому офісі допомагає москалям. Та інших цікавих персонажів.

А це фото з їх сайту, щоб бажаючі поспілкуватись не пройшли мимо:

Кому війна, а кому мати рідна!

В той час коли бідові селяни та прості батюшки яких В.Земляний звозить в Птичу та інші місця, груддю захистити церкву, їдуть туди дійсно за свої переконання та на останні копійки в родині, сам організатор картинок для російських ЗМІ доволі не бідує на гроші «Опозиційного блоку» та російських пропагандистів.

Всього лише за рік існування «відділу безпеки» отець Віктор зміг значно покращити свій матеріальний стан та отримати максимальні дивіденди, ставши серед місцевого духовенства таким собі олігархом у рясі. До призначення на посаду не мав машини та жив в церковній хаті в Острозі і ни чим не відрізнявся від інших священників. Лише тим, що в друзях мав біглого генпрокурора Пшонку, олігарха регіонала Новінського, та інших поплічників Януковича.

Але повернемось до сучасності. Так, за нетривалий час пану отцю вдалось побудувати непоганий двохповерховий будиночок у с. Обарів Рівненської області, який за оцінкою фахівців коштує приблизно 70 тис. доларів або майже 1,8 млн. гривень (у той час як середня заробітна плата священнослужителів становить 2-3 тисячі гривень). Цікаво звідки у простого священика такі можливості?

Також він у власному розпорядженні має трьохкімнатну квартиру у м. Рівне та будинок у с. Тесів Острозького району.

В автомобілях В. Земляний віддає перевагу марці Volkswagen, пересувається на 2 авто, а саме – Caddy 2007 року випуску жовтого кольору (зареєстрований особисто на нього) та Transporter 2005 року випуску жовтого кольору. Ринкова вартість кожного авто близько 9000 доларів (приблизно 230 тис. гривень). У сумі 2 авто коштують майже півмільйона гривень. Не погано як для простого священика, який захищає права віруючих. За чутками автомобілі раніше перебували в гаражі регіонала Новінського.

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

А «врегульовує» міжконфесійні суперечки пан отець, як Ви думаєте на звичайному телефоні? Ні!!!! Спеціально для захисту прав віруючих в Рівненській області В. Земляний придбав iPhone 6s, який за даними Інтернет магазинів коштує 23 тисячі гривень.

Очолюваний Віктором Земляним відділ знаходиться в орендованому офісі у м. Рівне, вул. Лермонтова, 7. В офісі працює штат з 5 працівників. Оренда офісу та оплата роботи персоналу обходиться В. Земляному приблизно в 30 тис. грн. щомісяця.

Зрозуміло, що рівень витрат отця Віктора явно не відповідає доходам смиренного православного священика. Як співав відомий бард: «Презираем мы злато, его не имея. А увидим – и сразу от счастья немеем».

Однак, поки є наївні прихожани, які думають що захищають віру, що віддають «кровні» на захист канонічного православ’я, спритні ділки в рясах за зелені портрети американських президентів будуть каламутити воду і без того складній релігійній ситуації в країні, чим охоче користуються пропагандисти країни-агресора.

Шкода, що серед священнослужителів, які повинні духовно наставляти людей, допомагати їм ставати на шлях істинний, є ласі до грошей особи, які за американську валюту готові здається і країну продати, аби збудувати гарну хатину.

Жадоба до грошей завжди йде поруч з жадобою до влади, особливо коли це стосується таких авантюристів, як наш святий отець. Тому місцевим ієрархам УПЦ варто було б уважніше придивитись до особистості отця Віктора Земляного, для якого вони можуть виявитись незручною перепоною на шляху до омріяної митри архієпископа. Перепоною, яку він не задумуючись усуне.

Схоже дещо інше заповідав нам 2000 років тому один назаретянин.

Отець Віктор може маніпулювати фактами про свою проукраїнську позицію, наприклад виїздом в квітні п.р. в АТО, та передачею гуманітарної допомоги жителям Луганської області та українським солдатам.

Однак не все так однозначно з волонтерськими потугами святого отця. Зі своїх статків на гуманітарну місію пан Земляний не витратив ні копійки, а спонсорами поїздки виступили особистості з м’яко кажучи, сумнівною репутацією.

Якщо вірити Інтернету, до отця Віктора і «Руського міра» долучилось і відомі кримінальні угрупування області. Один з авторитетів вивозив до лісу «Дуже поважного патріота» за те, що той підтримує київський патріархат у с.Птича. Кажуть «патріот» піджав хвіст і заявив, що в церковні конфлікти більше не лізе. А сам «святий отець» начебто спостерігав за процесом із автомобіля бандитів.

Зараз у В.Земляного новий проект спільно із одним з керівників громадської ради при УМВС в Рівненській області, військовим, якого звинувачують, що він піариться на темі АТО. Вони створюють загони із «каноніческіх» АТОшників в першу чергу колишніх беркутят та соколят, або просто недалеких, які не розуміють з ким зв’язались, і будуть захищати московські храми. Також активіст налагоджує Земляному контакти із новим керівництвом поліції.

Цікавий виходить конгломерат – Московська церква, колишні регіонали, кримінальні структури, місцеві політики, тощо …

Дивує безхребетність та недалекість наших чиновників, чи в них так багато гріхів, що побачивши рясу відразу мліють та біжать цілувати руки, замарані кров’ю українських патріотів. Так, кров’ю, бо на інформаційній війні теж вбивають… Сказане слово рано чи пізно виллється в справжню кулю яка застрягне в серці нашого солдата…

Віталій МЕДВІДЬ


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.