17-річний художник з Рівного готує персональну виставку

Фото ілюстративне

Станіслав Мельничук – юне обдарування нашого міста. Його роботи сьогодні прикрашають чимало установ, виставок та книжок. Наша з ним зустріч відбулася в його домашньому робочому кабінеті.

Станіслав Мельничук – юне обдарування нашого міста. Його роботи сьогодні прикрашають чимало установ, виставок та книжок. Наша з ним зустріч відбулася в його домашньому робочому кабінеті. Станіслав якраз розпочинав розбавляти фарбами свою нову картину. На ній він зображує долину тюльпанів.

У його кімнаті десятки свіжих картин. Деякі закінчені, а декотрі Стас намагається домалювати чи поправити. Хлопець дуже наполегливий та вимогливий до себе. Розповідає: «Я добре ставлюсь до критики. Коли мені роблять зауваження, я аналізую, думаю, і якщо мені вчитель вказує на помилку, я більше ніколи її не допущу!»

Сьогодні Станіславу зробили пропозицію про персональну виставку у Рівненському палаці дітей та молоді. Коли саме вона відбудеться, поки невідомо, адже Стас хоче напрацювати хороший матеріал.

Окрім того, Стаса відволікають і інші захоплення. Хоч він і малює вночі та вдень без упину, але не менше за малювання він любить щось конструювати, ліпити та клеїти. Мріє про подорожі та дивиться пізнавальні програми про дику природу, яка згодом з’являється на його полотнах. Надихає також Станіслава хороша інструментальна музика, а також історії художників та Айвазовський.

Нещодавно Стас відправив свою роботу на конкурс до Польщі. Поляки запропонували художникам намалювати картину про сім’ю. У виконанні рівнянина поїхало до Польщі полотно, де зображено родину космонавтів, яка настільки дружна, що навіть у космічну експедицію полетіла у повному складі.

Ідеї картин юний художник довго виношує у своїй уяві. За великою кількістю роботи він часто робить ескіз олівцем і відкладає полотно на потім, аби не забути мотив. Лише цього року він створив близько двох-трьох десятків картин.

То ж чекаємо з нетерпінням відкриття персональної виставки Станіслава Мельничука.

Довідково:
 

Станіслав Мельничук народився 2 квітня 1996 року в місті Рівне. Малювати він почав з 4-ох років. Сьогодні навчається у міській художній школі та навчально-реабілітаційному центрі «Особлива дитина». Перша його персональна виставка відбулася 2 квітня 2010 року. Стас багаторазовий призер Міжнародного «Конкурсу без кордонів». В 2012 році Станіслав Мельничук став переможцем та дипломантом кількох міжнародних конкурсів з живопису - у Москві та Києві. Восени 2012 р. Стас взяв участь у Всеукраїнській ініціативі "Додай читання" і розмалював книжкову шпаківню, яку було втановлено в кінопалаці "Україна". Наприкінці 2012 року 15 робіт Стаса відібрано організаторами виставки дитячої творчості у Німеччині. Ще 15 робіт вислано на запит організаторів виставки в Оттаві у лютому, згодом будуть передані на виставку в Америці. 9 січня 2012 року у Рівненському відділенні Національного банку України відбулася презентація книги про гроші, яку проілюстрував Станіслав Мельничук.

Міла СЛОБОДЕНЮК

Фото - автора 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Вночі у 18-річної рівнянки патрульні виявили наркотики

    28 03 2024, 11:58
    Вночі у 18-річної пасажирки авто патрульні виявили речови...
  • Другу добу служби прочісують ліс та околиці в пошуках жителя Вараського району

    28 03 2024, 11:21
    Другу добу тривають пошуки зниклого жителя Вараського рай...
  • На Рівненщині в ДТП загинув житель Львівщини

    28 03 2024, 10:52
    Автопригода на трасі «Київ-Чоп» сталася сьогодні, 28 бере...
  • Ще четверо воїнів з Рівненщини загинули в боротьбі за Україну

    28 03 2024, 10:07
    На Рівненщині попрощались із чотирма Героями - Романом Ма...
  • У Локницькому ліцеї зібрали кошти на «дрон помсти»

    28 03 2024, 09:34
    Колектив КЗ «Локницький ліцей» зібрав гроші на «дрон помс...
  • Воїна Дмитра Зеленого нагородили нагрудним знаком «Комбатантський хрест» посмертно

    28 03 2024, 08:45
    У Зорянській громаді відзначили почесним нагрудним знаком...
  • Чим відома Рівненщина: в області визначають перелік нематеріальної культурної спадщини

    28 03 2024, 08:09
    Нині до включення в обласний перелік запропонували 7 елем...