1200 за квадрат: скандальні кіоски біля «Сільпо» здають в оренду (фото)

Фото ілюстративне

Кіоски на вулиці Київській, навколо будівництва яких ще місяць тому точились баталії через паспорти прив'язки, вже майже всі роздані в оренду.

Журналісти ЧаРівне.інфо від імені орендарів поцікавились в рієлтора, скільки правлять за квадратний метр та під які товари орендують приміщення. 

Як стало відомо, станом на 4 грудня вільних залишилось лише три. Квадратний метр оцінюють в 1200 гривень, кутові кіоски - по 1800 за квадрат. Площа одного - 18 метрів квадратних. Тож за оренду в місяць за стандартний кіоск доведеться викласти понад 21 тисячу гривень, за кутовий - понад 32 тисячі гривень.  

Також нас запевнили, що жодних проблем з документами на тимчасові споруди немає, а весь "галас" навколо будівництва - через конкуренцію.

Відомо, що частину торговельних площ орендували під продуктові точки, але не всі. Вже можна помітити, як там облаштовують місця для торгу овочами та фруктами.  

Нагадаємо, у вересні поблизу магазину "Сільпо" почали зводити "тимчасові" споруди. Пізніше депутати зобов`язали головного архітектора Рівного скасувати дозволи на ці кіоски. Однак, журналісти та депутати повідомляли, що в Управлінні містобудування і архітектури не поспішали скасовувати паспорти прив'язки, мовляв, рішення Рівнеради не опублікували на сайті. Тоді "тимчасові споруди" будували навіть вночі, а міський голова перебував у відрядженні у США. 

30 вересня Рівненська міська рада з другої спроби зобов'язала начальника управління містобудівництва та архітектури Дмитра Колярова скасувати паспорти прив'язки тимчасових споруд навпроти супермаркету "Сільпо". Рішення про це з'явилось на сайті Рівнеради 7 жовтня. 

Знести кіоски грозився навіть сам міський голова Олександр Третяк, наголосивши на тому, що ділянці мають надати статус скверу. 

Однак підприємець Олександр Сачевчич подав на міську раду до суду, ухвалою якого йому вдалось зупинила дію наказу містобудування і архітектури до вирішення справи по суті у суді.

Як повідомив під час свого брифінгу в ефірі Суспільного у п'ятницю, 3 грудня, Олександр Третяк, справа наразі у суді. Поки у владі продовжують чекати його рішення, підприємець не тільки облаштував точки для продажу, а й майже всі роздав в оренду. І не завадило ні втручання міського голови, ні вимоги активістів. 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.