Керівник обласної ДАБІ Рівненщини знову попався на брехні?

Фото ілюстративне

Тим часом Ігор Мічуда знову пішов на черговий лікарняний

Здавалося б, у Рівному вже затих конфлікт між будівельниками та керівником управління ДАБІ у Рівненській області Ігорем Мічудою. Останній начебто заліг на дно, бігаючи з лікарняного у відпустку і навпаки.

Крапкою у конфлікті можна було б вважати те, що забудовник нового багатофункціонального торгового-розважального комплексу, який зводять на вулиці Чорновола в районі озера Басів Кут, нарешті отримав усі необхідні дозвільні документи на будівництво цього об’єкту у ДАБІ України в Києві – в обхід обласної ДАБІ, якою керує Ігор Мічуда та який, власне, вимагав, за словами представника забудовника, чималу суму хабаря за те, аби видати цей дозвіл. Про цю ситуацію портал «РівнеМедіа» вже писав детально раніше.

Читайте також: Чи існує корупція в ДАБІ Рівненської області, або Як забудовник нового ТРЦ у Рівному отримав дозвіл на будівництво?

І начебто справедливість у цьому конфлікті таки взяла гору. Проте днями у газеті «Рівне Ракурс» Ігор Мічуда, який, вочевидь, все ще не хоче відступати, опублікував свій черговий коментар з цього приводу, знову закидаючи забудовнику ТРК на Чорновола нові «гріхи», під багатозначним заголовком «Хабар ні за що».

Зокрема, у статті, поміж іншого, йдеться про те, що в проекті будівництва цього торгово-розважального комплексу буцімто не передбачено каналізацію і водовідведення, натомість планується їх викачка автоцистернами, що є неприйнятним для такої великої площі приміщення.

«Не зрозуміло, як буде будуватися система водопроводу та каналізації, бо, згідно з проектом, планується викачка їх автоцистернами, і це в торгівельному центрі площею в 10 тисяч квадратних метрів, який за день роботи зможуть відвідувати тисячі, якщо не десятки тисяч відвідувачів.», - говорить Ігор Мічуда у коментарі для «Рівне Ракурс».

Для того, аби розібратися в ситуації і з’ясувати, чи справді, будуючи цей комплекс, там не продумали належне відведення води та каналізацію, журналісти порталу «РівнеМедіа» звернулися до забудовника ТРК на Чорновола Руслана Заремби за коментарем. І як виявилося, слова Ігоря Мічуди вкотре не відповідають дійсності.

Так, Руслан Заремба повідомив нам, що «Рівнеоблводоканал» надав йому як замовнику будівництва технічні умови на приєднання нового торгівельно-розважального центру до централізованих систем водопостачання і каналізації міста Рівного.

Для того, аби підтвердити чи спростувати цю інформацію, журналісти порталу «РівнеМедіа» зателефонували до директора «Рівнеоблодоканалу» Андрія Карауша:

- Справді ще в листопаді минулого року наше підприємтсво офіційно видало для цього об’єкта будівництва технічні умови на водопостачання і каналізацію. Згідно з ними, ТРЦ потребуватиме близько 100 кубічних метрів води на добу. Місцем підключення є водопровід діаметром 225 мм в районі забудови по вулиці Чорновола до житлових комплексів №1 і №2 з тиском в точці підключення у міську мережу від 2,5 до 4,5 атмосфер. Щодо умов каналізації, то документом передбачено, що середньодобове скидання стоків складатиме 100 кубічних метрів на добу. Місцем підключення є каналізаційна мережа на території ВНС «Новий Двір» по вулиці Чорновола. Ці технічні умови залишаються чинними до завершення будівництва, - розповів Андрій Карауш.

Схоже, що керівник обласної ДАБІ Ігор Мічуда так і не може змиритися з ситуацією, що забудовник зумів отримати дозвіл без нього, не сплачуючи хабарів, а відтак, він втратив велику суму коштів, яка буквально «вислизнула» з його кишені. Тому і шукає все нові можливості, аби знову кидати тінь на забудовника, який просто вирішив боротися з корупційною системою у ДАБІ Рівненської області.

А тим часом Ігор Мічуда знову пішов на черговий лікарняний. Ми кілька разів намагалися зв`язатися з ним телефоном, аби отримати його коментар і почути його позицію, але він, на жаль, вкотре не піднімає слухавку. Проте потртал "РівнеМедіа" відкритий до діалогу. Тож якщо Ігор Володимирович таки захоче поспілкуватися з нами і висловити свою точку зору з цього питання - ми готові її опублікувати.

Автор: Марина НАЗАРЧУК


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • У Рівному встановлять меморіальну дошку загиблому захисникові Дмитру Марцинковському

    28 03 2024, 13:35
    29 березня відбудеться відкриття дошки пам‘яті загиблому ...
  • На Сарненщині згоріла господарча будівля

    28 03 2024, 13:00
    У Сарненському районі рятувальники ліквідували пожежу в п...
  • Стало відомо, коли депутати Рівненської обласної ради зберуться на чергову сесію

    28 03 2024, 12:29
    Визначено дату 22-ї сесії Рівненської обласної ради.
  • У Малолюбашанську громаду завітали гості з Литви

    28 03 2024, 12:18
    На Рівненщину з візитом прибула делегація Біржайського ра...
  • Вночі у 18-річної рівнянки патрульні виявили наркотики

    28 03 2024, 11:58
    Вночі у 18-річної пасажирки авто патрульні виявили речови...
  • Другу добу служби прочісують ліс та околиці в пошуках жителя Вараського району

    28 03 2024, 11:21
    Другу добу тривають пошуки зниклого жителя Вараського рай...
  • На Рівненщині в ДТП загинув житель Львівщини

    28 03 2024, 10:52
    Автопригода на трасі «Київ-Чоп» сталася сьогодні, 28 бере...