До Рівного їде кулінарний експерт Євген Клопотенко, щоб змінити шкільне меню

Фото ілюстративне

У Рівному тему зміни шкільного харчування підняли журналіст, депутат міської ради Олександр Курсик та засновниця сімейного клубу "Пузата мама" Оксана Кравець.

фото Freshnews

29 березня до Рівного приїде Євген Клопотенко. У рамках цього заходу команда проекту презентує у Рівному “Збірник рецептів страв для харчування дітей шкільного віку в навчальних та оздоровчих закладах”, а також план впровадження нової шкільної культури харчування у шкільні їдальні.

Автор проекту, кулінарний експерт - Євген Клопотенко наголошує, що шкільне харчування - це частина навчального процесу, який впливає на виховання молодого покоління українців. Він наголосив на необхідності створення основ для розвитку культури здорового харчування в Україні, починаючи зі шкіл, з метою сприяти змінам у ставленні до культури харчування на національному рівні.

У Рівному тему зміни шкільного харчування підняли журналіст, депутат міської ради Олександр Курсик та засновниця сімейного клубу "Пузата мама" Оксана Кравець. На заході буде представлено Збірник, а учасники зможуть продегустувати декілька страв з нового збірника.

 

 

- Я тато другокласниці, мені це болить, - каже Олександр Курсик. - Я зателефонував до Євгена Клопотенка і розповів, що Рівне готове до змін. Він та його команда відреагували позитивно і погодилися приїхати до нас. Ідея нового меню цікава усім: міському голові Володимиру Хомку, його заступнику Галині Кульчинській, директорам наших шкіл, підприємцям, які годують наших діток і головне батькам!

 

 

- З рівненськими батьками ми неодноразово обговорювали цю проблему, - розповідає Оксана Кравець.- Як виявилось, діти удома часто кажуть, що весь день були голодні, адже обід у шкільній їдальні був не смачним. Тому виходить, що шкільні страви учні замінюють шоколадними батончиками, сухариками, булочками й чіпсами. Рецепти Клопотенка - це цілком корисна та здорова, смачна, поживна та "сучасна" їжа. Вони покликані замінити в українських шкільних їдальнях рецептурники середини минулого століття, за якими готують їжу досі. Мені, як мамі важливо, щоб діти із задоволенням їли гарячі страви і не псували собі здоров`я булочками і батончиками. 

 Зустріч з Євгеном Клопотенко та його командою відбудеться вже 29 березня, у п‘ятницю.

Місце проведення: Рівненська гуманітарна гімназія, вул. С.Ковалевської, 17.

Початок о 13:30. До участі запрошуються представники управління освіти, директори шкіл, підприємці, що надають послуги харчування, батьківські комітети, учнівське самоврядування.

Для участі у заході потрібно зареєструватися за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSele6PFmbkgvAmwdI9k4yKd5XHM89Hl07r8rhHKUhI79FDQBA/viewform.

Програма

13:30-14:00 Реєстрація учасників

14:00-14:10 Вітальне слово
Ірина Озимок, керівник програми місцевого економічного розвитку WNISEF
Євген Клопотенко, кулінарний експерт, автор збірника

14:10-14:20 Шлях до початку створення та отримання гранту на розробку
Євген Клопотенко, кулінарний експерт, автор збірника

14:20-14:30 Етап розробки рецептів
Євген Клопотенко, кулінарний експерт, автор збірника

14:30-14:45 Етап затвердження рецептів
Євген Клопотенко, кулінарний експерт, автор збірника
Представник Держпродспоживслужби

14:45-15:00 Впровадження збірника
Євген Клопотенко, кулінарний експерт, автор збірника
Представник Рівненської міської адміністрації
Представник Департаменту освіти міста

15:30-16:00 Заключне слово
Євген Клопотенко, кулінарний експерт, автор збірника

Питання/відповіді

Презентація та дегустація нових страв
Євген Клопотенко, кулінарний експерт, автор збірника

За додатковою інформацією можна заертатися до організаторів

Олександр Курсик - 0979196028

Довідково: У 2017 році команда Євгена Клопотенка отримала грант від Фундації Ашан для молоді на створення нових рецептів страв для харчування у школах України. Результатом реалізації проекту, на основі відгуків більш ніж 1500 батьків та учнів, стала розробка 110 унікальних рецептів, які згодом увійшли до Збірника. А в грудні 2018 року Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів видала Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, яким надано дозвіл на впровадження програми.

Наступним етапом у реформуванні культури харчування у школах буде сприяння у впровадженні програми в шкільні їдальні по всій країні, що стало можливим завдяки підтримці Western NIS Enterprise Fund (WNISEF). Фонд вже підтримав низку проектів у сфері освіти, зокрема опорні школи та позаурочне навчання для дівчат в ІТ.

«За час роботи Фонду над освітніми проектами, ми побачили як багато можна змінити – підвищити якість освіти, змотивувати вчителів, застосовувати змішане навчання, запроваджувати спорт. Але дуже важливо, щоб у дітей було правильне та корисне харчування на такому важливому етапі формування особистості», зазначила Ірина Озимок, керівник програми місцевого економічного розвитку WNISEF.


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • У Рівненській ОДА шукали вибухівку

    28 03 2024, 15:05
    Сьогодні, 28 березня, близько 13:45 анонім повідомив про ...
  • На Рівненщині за минулу добу ліквідували вісім загорянь сухої трави

    28 03 2024, 14:05
    Впродовж минулої доби рятувальники Рівненщини ліквідували...
  • У Рівному встановлять меморіальну дошку загиблому захисникові Дмитру Марцинковському

    28 03 2024, 13:35
    29 березня відбудеться відкриття дошки пам‘яті загиблому ...
  • На Сарненщині згоріла господарча будівля

    28 03 2024, 13:00
    У Сарненському районі рятувальники ліквідували пожежу в п...
  • Стало відомо, коли депутати Рівненської обласної ради зберуться на чергову сесію

    28 03 2024, 12:29
    Визначено дату 22-ї сесії Рівненської обласної ради.
  • У Малолюбашанську громаду завітали гості з Литви

    28 03 2024, 12:18
    На Рівненщину з візитом прибула делегація Біржайського ра...