Про участь у «Голосі країни», сім’ю та музику: ексклюзивне інтерв’ю з харизматичним бандуристом з Рівненщини (Фото, відео)

Фото ілюстративне

Ексклюзивне інтерв’ю для порталу «ЧаРівне.інфо» учасник гурту «Шпилясті кобзарі» Юрко Миронець з Рівненщини дав у столиці.

Ексклюзивне інтерв’ю для порталу «ЧаРівне.інфо» учасник гурту «Шпилясті кобзарі» Юрко Миронець з Рівненщини дав у столиці. Хлопець розповів про музику, участь у «Голосі країни», друзів та сім’ю.

Розкажи кілька слів про себе.

Я музикант. Сам родом з села Новий Берестовець на Костопільщині.

Після 9-го класу пішов навчатися у Стрітівський кобзарський коледж. Туди якраз приймали без будь-якої музичної освіти. До цього на музичних інструментах я взагалі не грав. У мене просто супер-сучасна мама і вона знала, що 10-11 клас – це якраз перехідний вік і вирішила після 9-го класу відправити мене на навчання. Я відучився чотири роки у коледжі, потім поступив у столичний університет культури (КНУКіМ).

У твоїй сім’ї є музиканти?

Ні, але моя мама дуже любить співати. Зараз вона частенько виступає з місцевим народним колективом. Буває, коли приїжджаю додому, то за вечерею можу із нею щось разом заспівати.

Як почалася історія зі «Шпилястими кобзарями»?

Ми усі вчилися в одному кобзарському коледжі. У 2011-му році зібралися разом і спробували себе на шоу «Україна має талант». У нас тоді були різні костюми та образи. День нашого народження – це 29 квітня 2011 року. Це наш перший прямий ефір на «Україна має талант».

 

Яку музику ви граєте?

Напрямки абсолютно різні – від клубної музики до народних пісень. Ми експериментуємо в будь-яких жанрах. Немає такого, що в нас є якісь рамки, за які ми не виходимо.

Дуже часто я також виступаю з гуртом «Гайдамаки», підіграю їм на бандурі. Їхню пісню «Чорна рілля» взяли саундтреком до фільму «Крути 1918», ми разом виступали на передпоказі, - додає Юрко.

 

А сам що любиш слухати?

Переважно я слухаю метал музику. Багато дивуються, як бандурист може таке слухати (посміхається). Мій улюблений виконавець – німецький колектив «Caliban». Навіть був випадок, що ми з ними виступали на одній сцені. Я тоді грав на бандурі в гурті «Тінь сонця» на фестивалі Zaxidfest і після нас грав цей гурт «Caliban».

Скільки всього музикантів у вашому гурті і яка ваша «географія» (хто з якого міста)?

Нас взагалі шестеро, але зараз у «Голосі країни» ми четверо беремо участь. Вовчик у нас з Житомирської області, Сергій з Броварів, головний Ярослав з Києва, ще двоє з Донецьку та Кропивниччини.

Де вже встигли побувати разом із колективом?

Зі «Шпилястими кобзарями» ми об’їздили вже десь країн 20 – майже всюди в Європі: Данія, Бельгія, Німеччина, Іспанія, скоро летимо у Францію. Також, зараз ми ведемо переговори на осінь з туром по Британії та Канаді.

Розкажи про вашу участь у «Голосі країні». Як готувалися до виступу?

Ми дуже довго вагалися, чи брати участь у «Голосі країни» взагалі. Спочатку на «Голос країни» мав іти лише я один. У мене ще є проект «MORE NEBA», де я співаю сольно. Але потім ми з хлопцями переговорили, що бандура це круто і треба йти всім разом.

Дуже багато людей писали, що їм сподобався наш виступ. Тижні два ми з цим «Щедриком» спали, їли. У підсумку нам всім подобається те, що ми зробили.

 

Ваш тренер – Потап. Який він у роботі?

Потап дядько веселий, завжди на позитиві, розкаже, підкаже. Ми знайшли точки дотику. Ми прийшли на «Голос країни» з ціллю робити шоу з бандурою, а не просто співати. Потап нас у цьому підтримує.

Зараз у тебе багато вільного часу? Як проводиш його?

Весь вільний час намагаюся проводити зі своєю дружиною та маленькою донькою. Багато часу ми проводимо з хлопцями на репетиціях. Я це люблю, але інколи жартую, що вони мені вже трохи набридли (сміється). Ми справді дуже багато часу проводимо разом – репетиції, поїздки. Ми усі стали найкращими друзями.

Катерина Глівчук


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.