Анощенко скасував через суд рішення депутатів про свою відставку

Фото ілюстративне

Учора Львівський апеляційний адміністративний суд поновив на посаді міського голови м. Вараш Сергія Анощенка, скасувавши рішення Вараської міської ради сьомого скликання від 15.12.2017 "Про дострокове припинення повноважень Вараського міського голови".

На фото Сергій Анощенко - зліва

Учора Львівський апеляційний адміністративний суд поновив на посаді міського голови м. Вараш Сергія Анощенка, скасувавши рішення Вараської міської ради сьомого скликання від 15.12.2017 "Про дострокове припинення повноважень Вараського міського голови".

Сергій Анощенко стверджував, що за рішення про його відставку не проголосувала достатня кількість депутатів, тож подав позов до Рівненського адмінсуду. А після того, як програв його, звернувся до апеляційної інстанції.

- Має бути порушення міським головою законів. А після цього має бути процедура, а не просто депутатам не подобається міський голова. Це дурна практика незаконного усунення міських голів, - каже Сергій Анощенко.

- Після того, як мені відмовив суддя Щербаков, я подав апеляцію у Житомир, однак, той суд розформували і передали справу у Львів, – розповідає він. – Справу затягували. Мабуть, до виборів. Щоб не повернувся Анощенко.

Поки що Анощенко рішення суду не отримав: «Коли отримаю рішення суду, то зайду у свій кабінет. Я не Насіров, якого призначав Кабмін, – йому треба окрема Постанова, - заявляє він. -… Але як тільки хтось буде чинити спротив, щоб я не зайшов у кабінет міського голови, я буду викликати правоохоронні органи».

Нагадаємо, до цього часу у Вараші велася політична боротьба між міським головою Сергієм Анощенком та секретарем міськради Іриною Шумрою. Нині вона відстоює своє відсторонення від депутатства теж у судах.

- Наскільки я знаю, її суди теж затягуються, - каже Сергій Анощенко.

БОРОТЬБА ЗА ВЛАДУ У ВАРАШІ: АНОЩЕНКО ТА ШУМРА ЗУСТРІЛИСЯ У СУДІ (ФОТО)

Водночас нинішній секретар Вараської міськради Олександр Мензул, який керує містом з 9 жовтня минулого року, заявив, що міська рада не погоджується з цим рішенням суду.

- Це була фальсифікація з боку одного з депутатів, який спочатку голосував за відсторонення Анощенка, а потім на суд привіз заяву, що він не голосував. Хоча я точно знаю, що він голосував. Є оригінал документа, де підписалися всі 23 депутати, які голосували за відставку. А раптом з`явився документ, підписаний депутатом Рожко про те, що він - утримався. До речі, по цьому депутату вже є проект рішення про його відсторонення від депутатства. Адже є кримінальна справа про підробку документів. Тож під тиском громадськості я зареєстрував проект рішення про його відсторонення. Це голосування має бути 4 лютого, – заявляє Олександр Мензул.

- Щодо рішення суду, то він (Анощенко) не заявляв вимогу – поновити його на роботі. Мені цікаво, як він поновиться на роботі. Наразі є тільки рішення про скасування рішення ради, – говорить О. Мензул.

При цьому він зазначив, що Вараська міська рада подаватиме касаційну скаргу.

 

 

 

Денис ГРИЩУК

 

 

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Рівненщину прибуде другий евакуаційний потяг із Донеччини

    29 03 2024, 10:35
    Цього разу людей поселятимуть у п’яти громадах Дубенськог...
  • На Рівненщині похоронили дев'ятьох Героїв

    29 03 2024, 10:20
    Щирі співчуття рідним і близьких загиблих Героїв. Вічна п...
  • 99 ракет і дронів:уночі росіяни вдарили по електростанціях в кількох регіонах України

    29 03 2024, 10:00
    У ніч на 29 березня російській війська атакували ракетами...
  • В Костопільській лікарні призначили нову керівницю

    29 03 2024, 09:47
    29 березня колективу Костопільської багатопрофільної ліка...
  • У Рівному медики швидкої врятували чоловіка, в якого раптово зупинилось серце

    29 03 2024, 09:10
    Медичної допомоги потребував 74-річний чоловік, який про...
  • У Рівному стали відомі прізвища переможців конкурсу «Учитель року-2024»

    29 03 2024, 08:11
    Четверо наших педагогів увійшли до фіналу І туру всеукраї...
  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...