Першому заступнику голови Рівненської РДА присудили штраф, удесятеро менший за суму хабара

Фото ілюстративне

Спійманого у жовтні минулого року на хабарі першого заступника голови Рівненської райдержадміністрації Ігоря Грубого засудили до штрафу. Про це йдеться у вироку Рівненського міського суду.

Спійманого у жовтні минулого року на хабарі першого заступника голови Рівненської райдержадміністрації Ігоря Грубого засудили до штрафу. Про це йдеться у вироку Рівненського міського суду.

Як зазначалося, першу частину неправомірної вигоди у сумі 5 тисяч доларів посадовець отримав 10 жовтня 2018 року у своєму службовому кабінеті. Другу частину хабара передали 23 жовтня. Чиновника затримали того ж дня біля будівлі РДА. У кабінеті чиновника знайшли 1,1 тисячу доларів від першої частини хабара.

За даними слідства, кошти передавалися за позитивне рішення щодо забудови земельної ділянки, яка знаходиться на території Рівненського району.

Крім посадовця було затримано й начальницю одного з відділів РДА.

Посадовцю інкримінували ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Слідчий суддя Денисюк обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 281 тисячу 920 гривень, хоча військова прокуратура просила заставу в один мільйон гривень.

Наступного дня, 26 жовтня, чиновник вийшов із СІЗО.

ПИЛИПЧУК ВІДСТОРОНИВ ГРУБОГО ВІД ПОСАДИ, ЗВІЛЬНИТИ, КАЖЕ, НЕ МОЖЕ

Під час досудового розслідування між прокурором військової прокуратури Західного регіону України Пандяком М.І. та обвинуваченим було укладено угоду при визнання винуватості.

Обвинувачений визнав свою вину в інкримінованому йому злочині. Тож прокурор та захисник обвинуваченого просили призначити останньому штраф у виді штрафу у розмірі однієї тисячі п`ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Суд визнав посадовця винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 369 - 2 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі однієї тисячі п`ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25 500 гривень з позбавленням права обіймати посади, у правоохоронних органах та на підприємствах, установах, організаціях державної форми власності, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 1 рік та 6 місяців.

Обвинуваченому також повернули арештоване майно, скасували запобіжний захід та повернули заставу у сумі 281 920 гривень.

А кошти в сумі 5 000 доларів США, та 1 200 доларів США, вилучені в ході обшуку 23 жовтня 2018 року службового кабінету першого заступника голови Рівненської районної державної адміністрації, повернули заявнику у кримінальному провадженні.

 

 

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Сарненщині згоріла господарча будівля

    28 03 2024, 13:00
    У Сарненському районі рятувальники ліквідували пожежу в п...
  • Стало відомо, коли депутати Рівненської обласної ради зберуться на чергову сесію

    28 03 2024, 12:29
    Визначено дату 22-ї сесії Рівненської обласної ради.
  • У Малолюбашанську громаду завітали гості з Литви

    28 03 2024, 12:18
    На Рівненщину з візитом прибула делегація Біржайського ра...
  • Вночі у 18-річної рівнянки патрульні виявили наркотики

    28 03 2024, 11:58
    Вночі у 18-річної пасажирки авто патрульні виявили речови...
  • Другу добу служби прочісують ліс та околиці в пошуках жителя Вараського району

    28 03 2024, 11:21
    Другу добу тривають пошуки зниклого жителя Вараського рай...
  • На Рівненщині в ДТП загинув житель Львівщини

    28 03 2024, 10:52
    Автопригода на трасі «Київ-Чоп» сталася сьогодні, 28 бере...
  • Ще четверо воїнів з Рівненщини загинули в боротьбі за Україну

    28 03 2024, 10:07
    На Рівненщині попрощались із чотирма Героями - Романом Ма...