На Рівненщині вісім чоловік постраждали від торгівлі людьми

Фото ілюстративне

Рабство за кордоном: заробітчан з України втягують у злочинну діяльність. На Рівненщині вже офіційно восьмеро чоловік визнано постраждалими. З них четверо людей зазнали трудової експлуатації.

Рабство за кордоном: заробітчан з України втягують у злочинну діяльність. На Рівненщині вже офіційно восьмеро чоловік визнано постраждалими. З них четверо людей зазнали трудової експлуатації.

Саме така форма торгівлі набуває поширення серед наших заробітчан. Почастішали випадки втягнення громадян України у злочинну діяльність із перевезення наркотиків чи нелегалів на морських суднах.

Про це розповіла голова ГО «Центр «Чайка» Лариса Гунько під час засідання обласної координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми:

«На сьогодні більше 200 громадян України перебувають в місцях позбавлення волі на території Росії, Таїланду, Малайзії, Греції, яких було втягнено в такий вид злочинної діяльності. В деяких країнах строк позбавлення волі може сягати довічного ув’язнення. Бажана багатьма українцями неофіційна форма працевлаштування неминуче тягне за собою ризик потрапляння в трудове рабство».

Найчастіше жертвами торговців живим товаром стають люди у складному стані. Вербувальники розповідають про високі зарплати і людина вірить у те, що за кілька місяців роботи закордоном вона зможе вирішити свої матеріальні проблеми.

Основним питанням, яке обговорювалось під час зустрічі, було підготовка до проведення інформаційної кампанії з протидії торгівлі людьми з метою відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми – 30 липня. Адже на сьогодні одним із важливих завдань в Україні, у тому числі на Рівненщині, є інформування про існуючу проблему торгівлі людьми та попередження потрапляння до сучасного рабства.

 

Як відомо, у 2013 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, зазначивши, що в цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привертати увагу до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочувати людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

 

Прес-служба РОДА.


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • У Рівному встановлять меморіальну дошку загиблому захисникові Дмитру Марцинковському

    28 03 2024, 13:35
    29 березня відбудеться відкриття дошки пам‘яті загиблому ...
  • На Сарненщині згоріла господарча будівля

    28 03 2024, 13:00
    У Сарненському районі рятувальники ліквідували пожежу в п...
  • Стало відомо, коли депутати Рівненської обласної ради зберуться на чергову сесію

    28 03 2024, 12:29
    Визначено дату 22-ї сесії Рівненської обласної ради.
  • У Малолюбашанську громаду завітали гості з Литви

    28 03 2024, 12:18
    На Рівненщину з візитом прибула делегація Біржайського ра...
  • Вночі у 18-річної рівнянки патрульні виявили наркотики

    28 03 2024, 11:58
    Вночі у 18-річної пасажирки авто патрульні виявили речови...
  • Другу добу служби прочісують ліс та околиці в пошуках жителя Вараського району

    28 03 2024, 11:21
    Другу добу тривають пошуки зниклого жителя Вараського рай...
  • На Рівненщині в ДТП загинув житель Львівщини

    28 03 2024, 10:52
    Автопригода на трасі «Київ-Чоп» сталася сьогодні, 28 бере...