Я думаю, що покарання – надто м’яке. Це мало би бути показовим для всіх, - протезований АТОвець, якого побили п’яні мопедисти

Фото ілюстративне

В Апеляційному суді Рівненської області сьогодні слухалася скарга двох обвинувачених у побитті АТОвця Андрія Усача. Обвинувачені Микола Ціпан та Олег Кожушок на засідання не з’явились.

В Апеляційному суді Рівненської області сьогодні слухалася скарга двох обвинувачених у побитті АТОвця Андрія Усача. Обвинувачені Микола Ціпан та Олег Кожушок на засідання не з’явились. Окрім цього адвокат одного з них Бойчук подала клопотання про перенесення справи у зв’язку з хворобою.

Потерпілий був проти перенесення.

Андрій Усач: Це є неповага суду. Я зміг приїхати, а вони – чомусь ні… Це вже не вперше обвинувачені не з’являються без поважних причин, тому я просив би, щоб їх покарали за це.

Колегія суддів у складі Збитковської, Сачука та Шпинти відклали справу у зв’язку з неявкою захисника одного з обвинувачених. На наступне засідання судді будуть вимагати відповідні докази, які підтверджують неявку адвокатки.

Наступний розгляд справи призначений на 9-ту годину ранку 30 травня.

Нагадаємо, Андрія Усача побили двоє нетверезих мопедистів у селі Зірне Березнівського району у червні минулого року у відповідь на зауваження, яке їм зробив АТОвець. Внаслідок одного з ударів в Андрія тріснула барабанна перетинка, також від падіння він пошкодив протез.

Миколу Ціпана та Олега Кожушка Березнівський суд засудив до 200 годин громадських робіт (ч. 1 ст. 125 ККУ) та до одного року обмеження волі (ч. 2 ст. 125 ККУ) відповідно, однак, звільнив від покарання у зв’язку із Законом «Про амністію». Обидва заявили, що є потерпілими унаслідок Чорнобильської катастрофи.

Суд зобов’язав їх виплатити потерпілому моральну шкоду у сумі 25 та 35 тисяч гривень відповідно, тепер обвинувачені подали апеляцію, щоб зменшити ці суми до 5 тисяч на кожного.

- На попередніх засіданнях обвинувачені не з’являлися і не могли нічим це аргументувати. Відчуваю, що подібна ситуація буде відбуватися тут. Напевно, до сьогодні вони ще не усвідомили, що скоїли. Єдиний раз, коли попросили вибачення, це було ледь не у примусову порядку. Напевно, їх не влаштовує матеріальне відшкодування. Люди далеко не пережили того, що переживають хлопці, які повертаються з війни. Тілесні ушкодження у порівнянні з тим, що я отримав на війні, навіть не відчулися, але є психологічна травма, - розповідає потерпілий.

Андрій Усач ухвалене покарання вважає надто м’яким.

- Це мало би бути показовим для всіх. Тому що дуже багато подібних випадків в Україні трапляється. У хлопців, які захищають нашу Україну, коли вони дивляться на те, що відбувається тут з їхніми побратимами, помаленьку вже падає моральний дух. Це має бути прикладом для інших – щоб задумалися, чи варто піднімати руку на ветеранів, - додає він.

 

 


Денис ГРИЩУК


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.