Депутат відхрестився від скандального ґанку на проспекті Миру

Фото ілюстративне

Скандал із захопленням тротуару на проспекті Миру, 9 у Рівному виник у листопаді минулого року. Тоді, нагадаємо, з реконструкцією нежитлового приміщення пов’язували подружжя депутатів Рівнеради Олександра та Тетяну Чубай.

Скандал із захопленням тротуару на проспекті Миру, 9 у Рівному виник у листопаді минулого року. Тоді, нагадаємо, з реконструкцією нежитлового приміщення пов’язували подружжя депутатів Рівнеради Олександра та Тетяну Чубай.

Виникло питання – чи законно проводилися дані роботи. Як казав Олександр Чубай, у його дружини дозволів на це не було, проте вони були у попередніх власників. Мовляв, приміщення його дружина придбала 1 листопада 2017 року. Проте нині депутат стверджує, що стосунку до добудови не має, а власницею з 2 грудня минулого року є Савчук Інна Володимирівна, яка й звернулася до міського голови Рівного, секретаря Рівнеради та депутатів Чубая та Туровської.

НА ЗАХОПЛЕНОМУ ДЕПУТАТСЬКИМ ПОДРУЖЖЯМ ТРОТУАРІ У ЦЕНТРІ РІВНОГО ХОТІЛИ ПРОДОВЖИТИ БУДІВЕЛЬНІ РОБОТИ

Олександр Чубай

Нині питання вирішуватимуть депутати спеціальної комісії, яку, до речі, очолює Олександр Чубай. А міське управління ДАБК подало ще й позов до суду про визнання договору купівлі-продажу приміщення Савчук Інною недійсним, скасування рішення про державну реєстрацію прав, а також здійснення перебудови адміністративно-торгового приміщення. Найближче засідання призначене на 19 квітня. Утім, вже наразі, можна сказати, що будівельні роботи проводилися без дозволів, про це журналісту порталу «ЧаРівне.інфо» розповів заступник начальника ДАБК Віталій Стасюк.

- Якщо я правильно розумію, власник, який тут був, який є власником квартири, взяв необхідні документи для реконструкції. По закону реконструював його, отримав декларацію. А моя дружина купувала це приміщення у Голубєва Артура. Були звинувачення в сторону моєї дружини про те, що вона незаконно проводить реконструкцію. У Тетяни немає ніяких дозволів, тому що вона купила реконструйований об’єкт. Вона до реконструкції приміщення з квартири в офіс чи адміністративно-торгове приміщення ніякого відношення не має. Після того, як піднявся шум, то вона це приміщення повернула назад, - розповів Олександр Чубай.

Депутат додає, що власниця приміщення Інна Савчук у листі до міського голови та депутатів поскаржилася на погрози та тиск із боку сусідів.

Про це також заявляє і сам депутат, пов`язуючи це з політичною позицією. 

Крім того Олександр Чубай посилається на Порядок технічної інвентаризації нерухомого майна.

- Якщо є будь-яке розширення, має прийти інвентаризатор. У разі виявлення самочинного будівництва він має повідомити органи державного архітектурно-будівельного контролю. Відповідно до Інструкції про порядок проведення технічної інвентаризації нерухомого майна, не належить до самочинного будівництва: для одноквартирних, дачних садибних будинків: зведення на земельній ділянці тимчасових будівель та споруд – навісів, альтанок, сходів, естакад… терас, ґанків, – підкреслює депутат.

Погоджений проект опорядження фасаду

Проте заступник начальника ДАБК Віталій Стасюк наголошує, що у власників немає дозвільних документів на будівельні роботи, що стосується добудови.

- У нас була перевірка у зв’язку зі зверненням сусідів, які знаходяться поруч із цією будівлею. Наша перевірка не відбулася. Ми вбачаємо там виконання будівельних робіт, тобто добудови цього ґанку, відповідно до законодавства має бути отриманий дозвіл про виконання будівельних робіт. Згідно реєстру документів, які надають право на виконання цих робіт, дозвільні документи не отримувалися за цією адресою – документів не отримували ні на реконструкцію, ні на капітальний ремонт, ні на реставрацію. Ми подали матеріали до суду. Разом із тим, у них є погодження фасаду, але це не дає їм права будуватися, – розповів він. – Стосовно того, на що посилався депутат, то це стосується індивідуальних житлових будинків, а це ж не індивідуальний житловий будинок.

Віталій Стасюк

Питання щодо опорядження фасаду будинку на просп. Миру, 9 розглядали на архітектурній містобудівній раді.

Як каже заступник міського голови Рівного Віталій Герман, конфлікт між підприємцями хочуть вирішити, розробивши концептуальне рішення щодо єдиного вигляду будинку.

- На сьогоднішній день є погодження паспорту опорядження фасаду, погоджене Управлінням містобудування та архітектури. Однак, для прийняття остаточного рішення та врегулювання цього конфлікту і взагалі ситуації, яка виникла у тому житловому будинку, на минулому засіданні містобудівної ради було прийнято рішення розробити паспорт опорядження фасаду на весь житловий будинок. І щоб надалі, якщо будуть звертатись суб’єкти господарювання, все відбувалося в одному стилі, - наголосив Віталій Герман.

Віталій Герман

На момент розгляду справи щодо добудови (ґанку) у суді будь-які будівельні роботи на просп. Миру, 9 заборонені. 

 

 

 

Денис ГРИЩУК

 

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.
  • У Рівненській ОДА шукали вибухівку

    28 03 2024, 15:05
    Сьогодні, 28 березня, близько 13:45 анонім повідомив про ...