У прокуратурі Рівненської області говорили про посилення заходів щодо незаконного видобутку бурштину

Фото ілюстративне

Браконьєрський бурштиновий промисел продовжує завдавати велику екологічну шкоду довкіллю, як відомо, нерідко він супроводжується активною протидією з боку місцевих жителів. У зв’язку з цим перед правоохоронними органами постало нагальне питання – узгодити додаткові заходи з метою стабілізації стану законності на цьому напрямі, які сприятимуть упередженню та своєчасному викриттю протиправної діяльності.

Проблема незаконного використання та видобування надр залишається однією із найгостріших у Рівненській області. Нетривале потепління, що спостерігалося на початку поточного місяця, дало поштовх старателям для активізації незаконної діяльності з видобутку «сонячного» каміння.

З метою упередження та локалізації цих негативних явищ, посилення результативності у боротьбі з незаконними операціями із бурштином, ці питання обговорено 22.03.2018 у прокуратурі області на черговому засіданні міжвідомчої робочої групи за участі представників усіх правоохоронних відомств, органів державного контролю Рівненщини, керівників структурних підрозділів регіональної прокуратури, місцевих прокуратур та начальників територіальних підрозділів поліції.

Учасниками міжвідомчої робочої групи відзначено, що завдяки вжитим скоординованим заходам усіх правоохоронних органів на цьому напрямі досягнуто певних здобутків у протидії злочинності, зокрема у її організованих проявах, пов’язаної з незаконним видобутком бурштину. Знешкоджено упродовж минулого та вже поточного років 3 такі організовані злочинні групи, в тому числі з корумпованими зв’язками. До суду скеровано 57 обвинувальних актів стосовно старателів. Робота з попередження, виявлення та розкриття злочинів, пов’язаних з незаконним видобутком бурштину, триває.

Разом з тим, як зауважив головуючий на засіданні заступник прокурора області Мирослав Пацкан, реальний стан справ свідчить, що вжиті правоохоронцями заходи щодо протидії незаконному видобуванню бурштину є недостатніми та потребують значної активізації. Недопрацьовують, за його переконанням, працівники поліції у Сарненському, Березнівському, Володимирецькому, Зарічненському та Рокитнівському районах, де рівень виявлення незаконних оборудок з бурштином є вкрай низький. Також потребує активізації робота усіх правоохоронних органів щодо виявлення осіб, які займаються скуповуванням, переміщенням та контрабандою бурштину.

Браконьєрський бурштиновий промисел продовжує завдавати велику екологічну шкоду довкіллю, як відомо, нерідко він супроводжується активною протидією з боку місцевих жителів. У зв’язку з цим перед правоохоронними органами постало нагальне питання – узгодити додаткові заходи з метою стабілізації стану законності на цьому напрямі, які сприятимуть упередженню та своєчасному викриттю протиправної діяльності. Роботу правоохоронних органів також зорієнтовано на активізацію викриття організаторів незаконного видобутку та переміщення каміння бурштину.

За підсумками наради визначено низку спільних, узгоджених заходів задля покращання ефективності боротьби із незаконними операціями з бурштином.


Прес-служба прокуратури Рівненської області
 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Рівненські медики екстренки розповіли про чергову успішну реанімацію

    18 03 2024, 20:34
    17 березня в 11:05 на лінію 103 надійшов виклик від 71-рі...
  • На Сарненщині сталася смертельна аварія

    18 03 2024, 19:27
    Внаслідок ДТП загинув пасажир легковика.
  • Двоє костопільчан зберігали психотропи

    18 03 2024, 18:26
    Їх викрили поліцейські.
  • На Рівненщині повідомлено підозру чоловіку через незаконний промисел бурштину

    18 03 2024, 17:33
    У помешканні 44-річного мешканця села Кухітська Воля слід...
  • На Сарненщині вчергове виявили незаконних бурштинокопачів

    18 03 2024, 17:02
    Всюдихід, мотопомпи та бурштин: старателів під час незако...
  • «Буде двічі більше хороших «ванюшек, альошек і нікалаш»: потрібні донати на дрони

    18 03 2024, 16:33
    У Рівному волонтери виготовляють дрони. «Залізних пташок»...
  • Рівне проведе в останню путь 21-річного воїна «Каркаде»

    18 03 2024, 15:41
    Він міг би продовжувати вчитися, вести боротьбу через мис...