"Голос країни" замість хорошої роботи в Китаї: Оксана Чорна розповіла про свій шлях на співочий конкурс

Фото ілюстративне

У проекті "Голос країни" Оксана Чорна потрапила до команди Потапа.

До проекту "Голос країни" у цьому сезоні потрапило чи не найбільше співаків із Рівненщини за усю історію проекту. Однією з таких є Оксана Чорна - киянка, що в 9 років переїхала до Рокитного Рівненської області. Туди вона поїхала з мамою, адже шахраї забрали в родини квартиру у рідному Києві. Після школи жінка знову повернулась до столиці для навчання на юридичному факультеті КППК ім. Антона Макаренка, проте співати Оксана почала ще у Рівному.

На "Голос країни" співачка потрапила відмовившись від хорошого контракту в Китаї. Після виконання пісні гурту The Hardkiss "Антарктида" до Оксани повернулись Тіна Кароль та Потап, проте обрала вона другого. Про те, як почала співати, роботу в Китаї, родину та шлях до "Голосу країни" Оксана Чорна розповіла журналістам "ЧаРівне.інфо".

- Чи займались колись вокалом та як почали співати?

На творчий шлях ступила десь в 2012 році в м. Рівному. Вокалом я не займалась, у мене не було ні вчителів, ні наставників. Перший мій наставник - це Потап, тому все, що я вмію на сьогоднішній день - це практика. Вчилась на ходу, пародіювала різних виконавців і, можливо, таким чином, мій голос знайшов вихід і для високих, і для низьких нот, і техніку їх виконання. Якось, відпочиваючи в кафе, попросила в учасників групи, яка там співала, виконати з ними пісню. Вони дозволили і згодом запросили до них приєднатися. Я прийняла пропозицію, бо завжди мріяла співати. Після Рівного виступала з відомою на той час групою в Києві, з якою ми збиралися їхати працювати в Туреччину. Однак не судилося — група розпалася. Видно, сама доля написала для мене інший сценарій. Невдовзі мені запропонували роботу в Китаї і я погодилася.

- Ким працювали у Китаї та чи було важко?

Працювала у Піднебесній упродовж трьох років, співала на стадіонах, модних показах та нічних клубах. До всього, обіймала посаду атр-директора в одному із клубів. Мені подобалося. Проте це була надто виснажлива робота, майже без відпочинку: я готувала програму і сама виступала, хоча я була в якомусь ніби азарті, чим більше, тим краще. Люди часто запитували, де в мене вимикач і згодом він спрацював - я захворіла. Лікарі заборонили будь-які емоції, наклали табу на сцену та спів, але незважаючи на це вже через рік я знову була в строю. Спочатку було дуже важко, опускалися руки, та я дуже цілеспрямована людина, я не збиралась здаватися.

- Як Вас підтримує родина? Чи хоче донька співати як мама?

Родина знаходиться в Україні. Мама з донечкою моєю Тіною живуть в Рокитному. На жаль, на даний момент я не можу забрати дочку в Київ, бо ситуація нестабільна, а я по собі знаю, як це змінити школу і місто. Вони мене дуже підтримують, приїжджали на зйомки "Голосу країни", і кожного разу це була неймовірна підтримка, бо сім‘я - це найголовніше в нашому житті. Моє найсокровенніше бажання - лишитися тут на рідній землі, з родиною, дарувати свій спів на Батьківщині, а не десь за кордоном. Тіна любить співати, але їй більше до вподоби танці. Хоча після "Голосу" вона заявила, що хоче потрапити до "Голосу. Діти". Окрім родини мене також підтримують власники ресторану Royal Wood - це друзі дитинства, для мене вони як друга родина. Їх підтримка зіграла дуже важливу роль навіть в тому, що я наважилась прилетіти на "Голос країни". І навіть зараз я відчуваю їхню підтримку на кожному кроці.

- Як наважились на участь у "Голосі країни"?

В 2016 році повернулась на Батьківщину і вже тут з новими силами продовжила займатись музикою та співами. Познайомилась с DJ Meleg і ми разом почали працювати над створенням авторських клубних треків. Наразі випустили 3 в Європі. Коли розпочався кастинг на "Голос країни" я наважилась на те, щоб прийняти в ньому участь, бо нарешті була впевнена в своїх силах і я побачила шанс заявити про себе на рідній землі. Довго чекала на відповідь з "Голосу", ще й в той самий час запропонували знову хороший (як мені на той час здавалося) контракт в Китай на півроку, який я розірвала зразу як тільки мені написали з "Голосу країни". В Китаї мені не віддавали паспорт і зароблені гроші, не хотіли відпускати з контракту, але наші українські менеджери допомогли і нарешті я повернулась додому. Моя мрія збулася. Ось я, ось - головна сцена країни, до мене повернулась ті два тренери: Тіна Кароль і Потап, до яких я хотіла потрапити, але обрала Потапа, поясню чому. Це моя людина, він знає, що робити з таким персонажем, як я. Як говорить Потап на мене - «Дикая, сильная чёрная пантера». Хоча Тіна теж дуже крута і я їй подобаюсь як артист, але як кажуть «серцю не накажеш».

- Як оцінюєте свої шанси на проекті та чи бачите вже конкурентів?

У нашій команді всі сильні, але конкуренткою я вважаю тільки одного учасника, вірніше учасницю Србуі Саргсян. Щодо мене, я хочу перемогти, і я маю на це сили. Але це не головна мета, головною метою є підкорити серця українців, донести до них свою творчу ідею, свій образ, свою пісню.

- Який Потап у ролі тренера?

Потап в ролі тренера - як батько, мотивує, надихає, допомагає налаштуватись, підказує, навчає. Добрий, веселий і дуже простий, як кажуть "без понтів". С самого початку налаштував нашу команду, що ми повинні бути як сім‘я, але не забувати, що ми водночас і конкуренти.

- Яку композицію найбільше хотіли б заспівати на проекті?

На проекті, хотіла б заспівати пісню, гурту Ace of base "Аll that she wants" - пісня про те, чого хоче справжня жінка. Про таку красиву, незалежну та впевнену в собі.

Журналістам "ЧаРівне.інфо" Оксана Чорна також зізналась, що вже готує сольну програму та кліп, тому вже незабаром вийде її новий сингл. Співачка виступатиме під сценічним псевдонімом KC BLACK (Кейсі Блек).

До слова, на проекті "Голос країни" вже розпочались вокальні бої. Наступні співочі поєдинки розпочнуться вже цієї неділі о 21:00.

 

Спілкувалась Ірина Величко


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • 29-річна жінка народила в автомобілі по дорозі до Рівненського пологового будинку

    29 03 2024, 11:30
    Про це повідомили на офіційній сторінці "Рівненський обл...
  • На Рівненщину прибуде другий евакуаційний потяг із Донеччини

    29 03 2024, 10:35
    Цього разу людей поселятимуть у п’яти громадах Дубенськог...
  • На Рівненщині похоронили дев'ятьох Героїв

    29 03 2024, 10:20
    Щирі співчуття рідним і близьких загиблих Героїв. Вічна п...
  • 99 ракет і дронів:уночі росіяни вдарили по електростанціях в кількох регіонах України

    29 03 2024, 10:00
    У ніч на 29 березня російській війська атакували ракетами...
  • В Костопільській лікарні призначили нову керівницю

    29 03 2024, 09:47
    29 березня колективу Костопільської багатопрофільної ліка...
  • У Рівному медики швидкої врятували чоловіка, в якого раптово зупинилось серце

    29 03 2024, 09:10
    Медичної допомоги потребував 74-річний чоловік, який про...
  • У Рівному стали відомі прізвища переможців конкурсу «Учитель року-2024»

    29 03 2024, 08:11
    Четверо наших педагогів увійшли до фіналу І туру всеукраї...