Концерт Волинського хору в Рівному пройшов з аншлагом (ФОТО)

Фото ілюстративне

Запальні українські танці, веселі щедрівки та милозвучні колядки можна було почути 21 січня у Рівненському Палаці культури «Текстильник».

Запальні українські танці, веселі щедрівки та милозвучні колядки можна було почути 21 січня у Рівненському Палаці культури «Текстильник». Там із новою різдвяною програмою «Щедрівочка щедрувала» звітував Волинський державний академічний народний хор. Виступ відбувся за підтримки Управління культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради, а також за сприяння депутата міської ради Романа Яворського, івент-агенції «Мегаподія» та ГО «Рівняни».

«Волинський хор» - це майже 80 учасників колективу – артисти хору, балету та оркестру. У репертуарі фольклорні пісні, які співали ще декілька століть тому у різних куточках України. Цьогорічна Різдвяна шоу-програма включала в себе виконання народних колядок та щедрівок, танцювальні та оркестрові номери. Більшість з цих творів є оригінальними і вперше були виконані саме волинськими носіями культури.

Як розповіла вихованка рівненської церковної школи Юлія Танчинець, концерт «Волинського хору» приємно вразив та подарував масу позитивних емоцій.

- Репертуарна палітра колективу дуже різноманітна. Деякі з пісень та з оркестрових номерів я чула вперше і чесно не очікувала отримати такий заряд емоцій. Мені здавалося, що Волинський народний хор – це швидше виконавці для людей старшого віку, однак я була вражена енергетикою волинян, їхнім колоритом та професіоналізмом, – розповіла студентка Юлія.

У концертній залі не було вільного місця, а після кожної композиції глядачі віддячували гучними оплесками та завмирали в очікуванні того, що ще приготували артисти всім присутнім. За словами депутата міської ради Романа Яворського, щороку концерт «Волинського хору» приходить з аншлагом і бажаючих побувати на їх виступі - понад тисячі рівнян та гостей міста.

- Запрошення на їх концерт розлетілися за тиждень і приємно, що є багато тих глядачів, котрі з року в рік приходять на виступ «Волинського хору». Захід справді є чудовим і ми максимально сприятимемо, аби артисти і в наступні роки приїздили в Рівне та давали можливість всім охочим завершити цикл різдвяно-новорічних свят та провести холодний зимовий вечір у теплій компанії Волинського народного хору, - зазначив Роман Яворський

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • 99 ракет і дронів:уночі росіяни вдарили по електростанціях в кількох регіонах України

    29 03 2024, 10:00
    У ніч на 29 березня російській війська атакували ракетами...
  • В Костопільській лікарні призначили нову керівницю

    29 03 2024, 09:47
    29 березня колективу Костопільської багатопрофільної ліка...
  • У Рівному медики швидкої врятували чоловіка, в якого раптово зупинилось серце

    29 03 2024, 09:10
    Медичної допомоги потребував 74-річний чоловік, який про...
  • У Рівному стали відомі прізвища переможців конкурсу «Учитель року-2024»

    29 03 2024, 08:11
    Четверо наших педагогів увійшли до фіналу І туру всеукраї...
  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...