На Рівненщині готуються до запуску електронної карти пацієнта

Фото ілюстративне

В обласному управлінні охорони здоров’я відбулася процедура відкриття тендерних пропозицій на закупівлю комп’ютерного обладнання для введення в дію електронного реєстру пацієнтів. Запровадження цього реєстру є частиною проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», що наразі реалізовується на Рівненщині.

В обласному управлінні охорони здоров’я відбулася процедура відкриття тендерних пропозицій на закупівлю комп’ютерного обладнання для введення в дію електронного реєстру пацієнтів. Запровадження цього реєстру є частиною проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», що наразі реалізовується на Рівненщині.

Зокрема проектом передбачається, що до єдиного реєстру пацієнтів хворих на серцево-судинні захворювання будуть підключені сімейні лікарі, лікарі-кардіологи та лікарі серцево-судинних центрів області, а реєстр об’єднає дані про пацієнтів в єдину базу даних.

- В цілому проектом Світового банку, окрім іншого, планується створити єдиний реєстр пацієнтів хворих на серцево-судинні захворювання. Відповідно до цього в минулому році одна з кращих ІТ-компаній в Україні, ТОВ «Елекс», розробила програмне забезпечення, а зараз ми закуповуємо обладнання для впровадження реєстру. Наразі ми плануємо закупити більше 300 ноутбуків та принтерів для сімейних лікарів, лікарів-кардіологів та лікарів серцево-судинних центрів а також серверне та мережеве обладнання. Це обладнання буде підключене до центру обробки даних. Таким чином вперше в області буде створена єдина система обліку пацієнтів хворих на хвороби систем кровообігу, - пояснює керівник групи впровадження проекту на Рівненщині Сергій Рибачок.

За його словами, на тендер по закупівлі комп’ютерного обладнання свої пропозиції подали дві київські компанії: ТОВ фірма «Валтек» з ціновою пропозицією 378,47 тис. доларів США та ТОВ «СІ-ЕЛ» з 373,79 тис. доларів США. Відповідно після оцінки відповідності поданих пропозицій кваліфікаційним вимогам обласне управління охорони здоров’я оголосить переможця торгів.

- Згідно правил Світового банку, окрім цінової складової при аналізі тендерних пропозицій оцінюється й кваліфікаційна відповідність оголошеним вимогам. На це нам дається близько місяця часу. Лише після проведення повної оцінки ми зможемо говорити про те, хто переміг в даному тендері, - зазначає Сергій Рибачок.

Резюмуючи керівник групи впровадження проекту на Рівненщині підкреслює, що запровадження цього реєстру дозволить лікарям області значно оперативніше надавати допомогу пацієнтам. Адже усі результати обстежень будуть доступні лікарям незалежно від місця проживання пацієнта.

 

Прес-служба субпроекту Світового Банку в Рівненській області
 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.