У Рівному під час камерного концерту виконають "Щедрика"

Фото ілюстративне

20 грудня о 19.00 у залі камерної та органної музики м. Рівне відбудеться унікальний хоровий концерт, присвячений 140-річчю від дня народження видатного українського композитора Миколи Леотовича, у творчому доробку якого понад 150 музикальних творів.

20 грудня о 19.00 у залі камерної та органної музики м. Рівне відбудеться унікальний хоровий концерт, присвячений 140-річчю від дня народження видатного українського композитора Миколи Леотовича, у творчому доробку якого понад 150 музикальних творів. Серед них такі відомі, як "Дударик", "Пряля", "Козака несуть", а також «Щедрик», яким композитор прославив Україну на весь світ. Також концерт буде присвячений не менш геніальному Артемію Веделю, ім’я якого звикли згадувати поряд з іменами Максима Березовського та Дмитра Бортнянського, творчість яких символізує цілу епоху – «золоту добу» в історії українського мистецтва.

У концерті візьмуть участь 2 камерних хорових колективи з м. Рівне: Камерний хор «Воскресіння» - хор з 25-літньою історією, лауреат семи міжнародних, двох всеукраїнських конкурсів, учасник багатьох фестивалів в Україні та за кордоном та жіночий камерний хор «Eternita»  - молодий хор, художнім керівником якого є студент рівненського музичного училища Віталій Мартодеєв. Хор «Eternita» не зважаючи на свій молодий вік вже завоював любов в серцях жителів та гостей Львова, Дніпра, Одеси, Києва, збираючи на фестивалях перші місця, тим самим вкотре підкреслюючи свій професіоналізм та любов до справи, яку роблять. У програмі обох хорів прозвучать як і відомі твори композиторів М. Леонтовича та А. Веделя, так і твори, які ще не звучали в м. Рівне.

Родзинкою концерту стане гість з Києва - хормейстер Національної опери України Заслужений діяч мистецтв України Олександр Тарасенко, який є засновником камерного хору «Воскресіння» та його художнім керівником протягом 1991-2012 років. Олександр Леонідович вкотре стане перед «Воскресінням» та продиригує програму концертів А. Веделя.

Ораганізаторами концерту являється хорове товариство ім. М.Леонтовича Національної всеукраїнської музичної спілки головою якої в м. Рівне являється художній керівник камерного хору «Воскресіння» Олександр Одинець, а також Г.О. «Об’єднання творчих людей»

Початок концерту о 19.00.

 

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На війні обірвалося життя 30-річного солдата з Рівного Андрія Любчика

    29 03 2024, 14:00
    Скорбота огортає серця родини, в яку пришла чорна звістка...
  • Сарненські патрульні виявили водія з «липовим» посвідченням

    29 03 2024, 13:31
    На Рівненщині патрульні продовжують виявляти водіїв з, йм...
  • Вогнеборці на місці пожежі знайшли тіло жителя Вараського району

    29 03 2024, 13:00
    У Вараському районі під час гасіння пожежі у приватному г...
  • Вперше у Рівному відбудеться чемпіонат зі швидкісного складання пазлів

    29 03 2024, 12:31
    6 квітня на базі Гончаренко центр Рівне пройде відбіркови...
  • Монослот Казино Онлайн: Як Грати безкоштовно та на Гроші

    29 03 2024, 12:23
    Одна із найпопулярніших платформ, на якій можна грати в р...
  • Мотоцикл, авто і велосипед: поліція повідомила деталі ДТП на Ювілейному у Рівному

    29 03 2024, 12:05
    Внаслідок автопригоди травмувався мотоцикліст.
  • 29-річна жінка народила в автомобілі по дорозі до Рівненського пологового будинку

    29 03 2024, 11:30
    Про це повідомили на офіційній сторінці "Рівненський обл...