Поліцейські у Рівному спілкувались мовою жестів

Фото ілюстративне

Попри традиційні візити підростаючого покоління до рівненської поліції, цей був особливим. До Головного управління Нацполіції в Рівненській області завітали члени Рівненської обласної організації українського товариства глухих.

 Попри традиційні візити підростаючого покоління до рівненської поліції, цей був особливим. До Головного управління Нацполіції в Рівненській області завітали члени Рівненської обласної організації українського товариства глухих.

Здавалося, що за плечима у них життєвий досвід, але емоції були непідкупні: дорослі раділи як діти. До того ж, такої нагоди побувати в поліції до цього часу вони не мали. Спілкуватися мовою жестів допомогала Катерина Самчук — перекладач жестової мови. Іноді вона навіть не встигала озвучувати запитання.

Гості побували в тирі, де начальник відділу професійного навчання Андрій Шевчук розповів про бойову та фізичну підготовку поліцейських, табельну зброю і правила поводження із нею.

Працівники вибухотехнічної служби ГУНП показали присутнім свою «експозицію» вибухонебезпечних предметів, наголосивши на правилах поведінки при їх виявленні. Кінологи познайомили із «посадовими» обов’язками своїх вихованців: службовими вівчаркою та спанієлем, які продемонстрували все те, чого їх навчили за роки служби.

А далі – екскурсія коридорами та службовими кабінетами, відвідини відомчого музею, фото на згадку і щирі, хоч і беззвучні подяки за візит із посмішкою на вустах.

Запросити членів УТОГ на гостини до поліції зініціювала поліцейська-омбудсмен Рівненщини Надія Берлінець.

«10 грудня відзначається міжнародний День прав людини, метою проголошення цього дня є привернення уваги "людей у всьому світі" до Загальної декларації прав людини як до загального ідеалу для всіх людей і народів, — звернулася до присутніх Надія Берлінець. — Тому щиро бажаю і буду робити все для того, щоб Ваші права та свободи ніколи не порушували поліцейські».

Тільки болючим наостанок виявилося питання, як повідомити чи звернутися до поліції таким людям, коли поруч немає нікого з рідних та близьких. Як повідомила старший інспектор з особливих доручень Управління забезпечення прав людини Національної поліції України Надія Берлінець, це питання зараз обговорюється з керівництвом ГУНП в Рівненський області і опрацьовується пілотний проект щодо запровадження реєстрації повідомлень на 102 за допомогою короткого смс-номера для людей з інвалідністю по слуху.

 

Відділ комунікації

поліції Рівненської області


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • У Рівному медики швидкої врятували чоловіка, в якого раптово зупинилось серце

    29 03 2024, 09:10
    Медичної допомоги потребував 74-річний чоловік, який про...
  • У Рівному стали відомі прізвища переможців конкурсу «Учитель року-2024»

    29 03 2024, 08:11
    Четверо наших педагогів увійшли до фіналу І туру всеукраї...
  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...