Свято вагітності та материнства: у Рівному відбувся грандіозний фінал "Пузатої мами"

Фото ілюстративне

Захід вкотре презентував рівнянам найкрасивіших вагітних жінок Рівного.

У Рівному у ресторації "Сталева гора", що на вул. Відінській, 1б, відбулося грандіозне фінальне шоу 8-го сезону сімейного проекту "Пузата мама".

Захід вкотре презентував рівнянам найкрасивіших вагітних жінок Рівного. 

«Пузата мама» - це масштабний просвітницько-розважальний проект для вагітних жінок, під час якого майбутні матусі не лише отримують цінні та практичні знання з дородової підготовки, догляду за новонародженими малюками, а й замаються спортом та влаштовують вечірки. Він покликаний, насамперед, популяризувати здорове материнство, щасливе батьківство та міцні сімейні цінності.

Організаторами цього проекту традиційно є Сімейний клуб "Пузата мама" спільно з інформаційним інтернет-порталом Рівного "ЧаРівне.інфо". До речі, саме до 5-ї річниці з дня створення "ЧаРівного", яку відзначали саме вчора, і був приурочений увесь 8-ий сезон проекту, який вперше в історії проводився восени, а не традиційно навесні.

Нагадаємо, що вже сім років поспіль щороку «Пузата мама» проходила раз на рік навесні та була присвячена Міжнародному Дню матері. Втім, цьогоріч організатори вирішили провести проект двічі на рік.

- До нас щороку все більше і більше вагітних зверталося з проханням проводити «Пузату маму» двічі на рік. Адже, до прикладу, якщо жінка завагітніла у травні-червні, то вона народить у лютому-березні, а проект відбувався з березня по травень, тому мимохіть вона вже була позбавлена можливості взяти участь в ньому. Проведення такого масштабного проекту потребує багато сил, часу і ресурсів, і ми не були впевнені раніше, що потягнемо його двічі на рік. Втім, цього року не встояли і зважилися, тим паче, що одразу знайшлися спонсори і партнери, які нас також додатково підштовхнули до проведення осіннього сезону проекту, за що їм величезне «дякую», - розповіла організатор проекту «Пузата мама» Оксана Кравець. - Відтак, цьогоріч ми навмисно спланували так, щоб осінній фінал приурочити до 5-річчя «ЧаРівного» - нашого постійного співорганізатора та головного інформаційного партнера. Осінній сезон мав не менший успіх, ніж усі попередні, тому тепер ми будемо проводити «Пузату маму» двічі на рік, аби кожна вагітна змогла взяти у ній участь, - підсумувала Оксана Кравець.

Для фінального шоу проекту організатори підготували не лише насичену концертну програму, а й чимало сюрпризів як для глядачів, так і самих фіналісток. До слова, цього сезону у «Пузатій мамі» взяло участь 18 вагітних жінок, які впродовж усього проекту і вчора на фінальному шоу невпинно демонстрували: вагітність – це не хвороба, а особливий, трепетний період, який можна провести активно і з користю.

А подивитися на вагітних красунь до пабу «Сталева гора» прийшло більше сотні рівнян.

 

До слова, ведучими вечора вже традиційно був неперевершений дует найзапальніших татусів Рівного – шоумен Андрій Осташ (МС Дюк) та депутат Рівнеради, журналіст Олександр Курсик.

- Я веду «Пузату маму» вже 5 років. Враховуючи той факт, що основна моя робота – це ведучий на весіллях, то присутність на святі, яке є наслідком весілля – поява дитини, є для мене абсолютно доречною і логічною. Дуже круто, що організатори вирішили проводити цей проект ще й восени, бо досі ті вагітні, у яких активна фаза вагітності припадала на літо-осінь, «пролітали» з участю, - розповідає ведучий Андрій Осташ. - Моя дружина вже була учасницею «Пузатої мами» у 2014 році. І це був суцільний позитив для обох. Тож коли ми завагітніємо вдруге, ми обов’язково знову братимемо участь в цьому проекті. Користь від нього – абсолютна. Адже навіть якщо ви очікуєте вже не першу дитину, «Пузата мама» оновлює твої знання, допомагає пригадати багато речей, по-новому підійти до якихось нюансів, спираючись вже на отриманий досвід. Однозначно, це - плюс. Адже проект забирає не так багато часу, а приносить безліч нових емоцій, вражень, знань, навичок і знайомств, безперечно, - підсумував МС Дюк.

Усі виходи фіналісток проекту, конкурси і виступи під час фінального шоу супроводжувалися енергійними та запальними сетами від відомого рівненського ді-джея Focus’a.

До слова, усі фінальні вечірки проекту «Пузата мама» стають своєрідним місцем зустрічі учасниць усіх попередніх семи років. Адже саме під час фіналу вже традиційно відбувається масштабне дефіле, під час якого на сцену виходять почергово фіналістки усіх сезонів «Пузатої мами» разом зі своїми дітками, віком до 7 років.

Таким чином, цього сезону на імпровізований подіум разом зі своїми матусями вийшли найменші моделі в Україні, деяким з яких днями виповнилося лише пару місяців! А все через те, що останній проект відбувся у Рівному лише півроку тому, відтак, останні його фіналістки стали матусями лише нещодавно.

Під час фінальної вечірки конкурсу «Пузата мама» його учасниці традиційно постали у ролі справжніх моделей, адже влаштували справжнє шоу з дефіле. Фіналістки загалом мали два виходи під час вчорашнього шоу, де у різних образах з’являлися перед глядачами.

Зокрема, першим був презентаційний вихід-представлення учасниць, де вагітні дефілювали у джинсах і футболках. Саме тоді ведучі шоу знайомили публіку з кожною фіналісткою, коротко розповідаючи про кожну з них.

 

Втім, другий їх вихід на сцену зворушив до сліз майже кожного. Майбутні матусі у розкішних вечірніх сукнях вийшли до глядачів зі своєрідними світлячками – різнокольоровими ліхтариками, які символізували їхніх діток у животиках. Це був справді надзвичайно чуттєвий та ніжний вихід. 

А наприкінці виступу до усіх майбутніх матусь підійшли їхні чоловіки, які подарували своїм дружинам прекрасні квіткові композиції. А своєрідну логічну крапку у цьому підвів святковий салют з конфеті від інтернет-магазину pirozabava.com, який, у першу чергу, приніс неймовірну радість усім присутнім дітлахам.

 Варто додати, що цього сезону не всі учасниці дочекалися фіналу. Відтак, троє з них незадовго вже стали мамами. Зокрема, Наталія Халік, яка є хореографом, та Вікторія Давидович, яка є фітнес-інструктором, народили ще на початку листопада. Втім, це не завадило дівчатам також вийти на подіум під час фінального шоу проекту, продемонструвавши тим самим свій прекрасний підтягнутий вигляд після недавніх пологів. А ось ще одна учасниця Вікторія Кузьмич народила лише три дні тому – 17 листопада! Відтак, в усіх них тепер є чарівні здорові донечки-красуні.

До слова, за усі 7 років своєї роботи Сімейний клуб «Пузата мама» об`єднав разом вже більше сотні рівненських сімей, а сам проект з року в рік об’єднує сімейні пари не лише під час проекту, а й після нього, адже по його закінченню батьки-учасники «Пузатої мами» вже разом зі своїми дітками проводять разом багато часу, зустрічаються під час прогулянок та беруть активну участь в найрізноманітніших заходах нашого міста. 

Поміж виходами фіналісток «Пузатої мами» усіх гостей шоу розважали маленькі артисти. Зокрема, зі своїми красивими танцювальними номерами виступили вихованці спортивно-танцювального клубу "Лінія", зразкового танцювального ансамблю "Лада" та Клубу спортивно-бального та сучасного танцю "Diamond Dance".


Також для глядачів «Пузатої мами» з оригінальним пісенним номером виступила артистка та супермодель Єва Шмідт – дівчинка, яка у своєму юному віці здобула вже чимало різноманітних титулів та перемог.

Приємно, що щороку цей чудовий соціальний проект підтримують не лише постійні партнери, а й до нього долучаються щоразу нові спонсори. Відтак, генеральним спонсором першого осіннього сезону «Пузатої мами-2017» став житловий комплекс «На Щасливому», який відомий тим, що постійно підтримує у нашому місті різноманітні сімейні та спортивні проекти та заходи.

- Ми завжди підтримуємо сімейні життєві цінності і чудово розуміємо, наскільки важливими для вагітних жінок є такі проекти, як "Пузата мама", - каже представник забудовника житлового комплексу "На Щасливому". - Зі свого боку ми теж робимо чимало для того, аби рівненські родини почувались комфортно та затишно разом зі своїми дітками і, будуючи житло, створюємо найкращі умови для життя, розвитку, виховання та безпеки наших дітей. В цьому, зокрема, могли переконатись і учасниці "Пузатої мами", адже в рамках проекту вони відвідали наш житловий комплекс та на власні очі могли побачити усі наші переваги.

Також «Пузату маму» з самого початку щороку підтримує народний депутат України та батько чотирьох дітей Юрій Вознюк, якого навіть називають «Хресним батьком» проекту.

- «Пузата мама» - це вже бренд. Я думаю, що про нього у Рівному чули вже всі. Цей проект – надзвичайно потужний і надзвичайно потрібний. І саме тому мені дуже приємно, що я вже 8 років разом з «Пузатою мамою», - зазначив Юрій Вознюк. – А найкращим переможцем у цьому проекті є ті маленькі діточки, які зараз ще сидять у пузиках наших мамочок, оскільки вони мають прекрасних батьків, які вже з самого початку турбуються про їхнє здоров’я, про їхній розвиток, про їхню безтурботну появу на цей світ. І взагалі я вважаю, що цей проект потрібно розширювати. Треба йти з ним по областям, бо він надзвичайно потрібен усім майбутнім мамам у кожному куточку нашої країни. Переконаний, що ті знання, які матусі набувають у цьому проекті – вони безцінні і знадобляться їм сповна під час народження діточок, - додав він.

Окрім усього, усі дітлахи, які вчора завітали на фінальну вечірку проекту, могли поласувати солодощами від Домашньої кондитерської "Sweet Life" зі смачного кенді-бару, який традиційно для «Пузатої мами» оформила Агенція дитячих свят "КУКУСЯ".

Крім того, усіх діток під час фінального шоу розважали веселі аніматори від агенції дитячих свят «Кукуся».
А ще усі гості свята мали нагоду зафіксувати назавжди для себе цей день, сфотографувавшись біля ніжної тематичної фотозони від  Креативної студії «Party».

Варто зазначити, що прекрасні зачіски для вагітних на фінальну вечірку створили фахівці Салону краси «Батерфляй».

Нагадаємо, що 8-ий осінній сезон проекту «Пузата мама» традиційно тривав 2,5 місяці. За цей час вагітні подолали неймовірно цікавий та корисний шлях, аби стати не лише фіналістками проекту, а й у перспективі – хорошими матусями. Вони відвідали низку тренінгів, прослухали багато корисних семінарів з грудного вигодовування, підготовки до пологів, правильного харчування під час вагітності, партнерських пологів, вчилися правильно дихати, мали цікаві зустрічі з лікарями, психологами, косметологами, відвідали з екскурсіями обласний Перинатальний центр та міський пологовий будинок №1 та навіть займалися аквааеробікою та фітнесом!

Також в рамках проекту «Пузата мама» усі 18 фіналісток взяли участь у ексклюзивній професійній арт-терапевтичній фотосесії, де їм розмальовували животики художники фейс-арт-студії «Щасливе дитинство» Марія та Юлія Горуни, професійний макіяж робили візажисти Катерина Олексієвець, Оксана Біла та Олександра Дудкіна. Зйомки у фотостудії провели відомі фотографи Дмитро Шпак, Марина Худаніч та Юлія Петренко. А результат цієї фотосесії можна було побачити на спеціальній фотовиставці «Пузата мама», яка експонувалася на 3-му поверсі ТЦ «Злата Плаза» у сімейному кафе «Базікало».

Усі фіналістки отримали від організаторів дипломи та титульні стрічки на пам’ять, а також низку приємних та корисних подарунків від спонсорів, партнерів та меценатів фестивалю – компанії «Тигрес», компанії «БейбіТестиль», магазину розвиваючих іграшок Всезнайко, дитячого розважального центру «Sky Up», Центру очистки води «Аква Сана Дар», магазину «Кроха», фітнес-клубу «Манхеттен» та Центру розвитку дитини «Радік», а також квіти від квіткової крамнички «Декор Центр».

Крім того, до проекту «Пузата мама» вже втретє поспіль долучилася художниця з Києва Тетяна Житченко, яка настільки надихнулася конкурсом, що вирішила малювати картини кожної з фіналісток на основі їхніх світлин з фотосесії.

Також 8-ий сезон проекту «Пузата мама» підтримали: Секретар Рівненської міської ради Сергій Паладійчук, меценат Роман Денисюк, депутат Рівненської міської ради Олександр Курсик, родинний центр «Сімейка», професійна доула від «Яммі Маммі», Клуб сімейного батьківства «Мозаїка», тренер YogaPoint Олександра Коблова, компанії «Іквапротат» та «Пірозабава», готельно-розважальний комплекс «Підкова», ресторан «Vinograd», кондитер Юлія Степанюк, ТЦ «Злата Плаза», студія декору «Декоріна», психолог Олена Ярмолюк, лікар-валеолог, керівник фітоцентру Оксана Данилова, агенція свят «Вухате зайченя», банк пуповинної крові «Гемафонд» та Центр планування сім`ї та репродукції «Благодар», Рівненська обласна бібліотека, а також головний лікар міського пологового будинку №1 Сергій Сулімовський, головний лікар обласного перинатального центру Вікторія Єнікєєва, керівник Рівненського обласного лабораторного центру Віктор Мороз та головний лікар обласної стоматполіклініки Валентина Сухляк.

Осінній 8-ий сезон «Пузатої мами» показав, що ми, очевидно, рухаємося у правильному напрямку. Про це свідчать і кількість бажаючих щороку взяти участь у проекті, і відгуки наших матусь після його завершення. В цілому я вважаю, що перший осінній сезон став результативним, незважаючи на те, що ми хвилювалися, переживали, чи «піде» цей проект восени, тому що осінь – така лінива пора трішки: день значно менший, а тому набагато важче спланувати усі активності, - пояснила організатор проекту «Пузата мама» Оксана Кравець. – До речі, у нас вже є три вагітні, які мають ще поки невеликий термін вагітності, але вже записалися на участь у нашому проекті навесні, яку ми офіційно розпочнемо аж в лютому. І це дуже приємно.

Відтак, восьмий сезон «Пузатої мами» довів, що з кожним роком проект активно розвивається, а до нього щороку приєднуються нові і нові друзі. Організатори докладають максимум зусиль, аби зробити участь для вагітних у цьому конкурсі справді незабутньою та неповторною, а сам проект вдосконалювати і розвивати так, аби він набирав ще більших обертів.

Марина НАЗАРЧУК

фото Дмитро Шпак та Катя Тарасюк


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.