Як хтивий професор у Рівному домагається студенток і викладачок (ВІДЕО)

Фото ілюстративне

У Рівненському державному гуманітарному університеті студентки та педагоги стикаються із сексуальним домаганням. Про це розповіли самі потерпілі.

У Рівненському державному гуманітарному університеті студентки та педагоги стикаються із сексуальним домаганням. Про це розповіли самі потерпілі. 

У розслідуванні Анни Калаур для Слідство.інфо зібрано історії студенток та викладочок, яких домагався 70-річний професор Володимир Годовський. За сексуальні утіхи завідувач кафедри хореографії обіцяв молодим дівчатам, а також жінкам певні "преференції". 

- Це знають всі, що він любить жіночок, особливо дівчат. Майже всі знають, що кожній він може щось сказати чи запропонувати, - говорить одна з випускниць вишу на правах анонімності. - Мені ще пощастило, тому що знаю багато випадків, коли це перегинало палку, тобто не просто мацав студентів, а відверто пропонував секс. Я вважаю, що це аморально. Такий варіант оплати у нього є - якщо в дівчини немає грошей, то вона може розплатитись тілом. 

Крім того професор "проявляє цікавість" не лише до молодих дівчат, але й до викладачок. Одна із жінок роками терпіла приниження. Реакції від керівництва та від інших викладачів не було. 

Журналісти вирішили упевнитися, чи справді домагання мають місце. Для цього запросили випускницю цього вишу іншої спеціальності на зустріч із професором щодо можливого поселення у гуртожиток та вступу на кафедру хореографії Зустріч записували приховано. Володимир Годовський дуже відверто натякнув про свої збочені наміри: 

- Потім, як Ви будете моєю студенткою, мені не буде потрібен ні ректор, ні проректор, ні декан, ніхто. Тому я буду мати моральне та аморальне право Вас опікати. Мене цілувати будеш потім сильно. За тебе буду платити за гуртожиток, якщо будеш сильно цілувати. Це ми будемо потім говорити - які у нас відносини будуть. Але я буду "кришувати" тебе. Мені подобається такий склад жінок, дівчат. І я буду підтримувати тебе. Ти класна, але трішки затиснута. Я тебе "розкрепощати" буду, - говорить він. 

Натомість журналістів він переконував, що "неспроможний" з дівчатами. 

Ректор РДГУ Руслан Постоловський заявляє, що йому на професора ніхто не скаржився, але разом з тим, обіцяє поговорити із завідуючим кафедри. 

Як свідчить практика, законодавство у сфері сексуального домагання не працює. Експерти зазначають, що важко зібрати доказову базу. 

Студенти-хореографи скаржаться на свого завідувача вже 20 років. Усе безрезультатно. В той же час новою жертвою домагання хтивого професора може стати будь-яка молода студентка, яка тільки переступила поріг РДГУ... 

 

 

 

 

 

 

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.
  • У Рівненській ОДА шукали вибухівку

    28 03 2024, 15:05
    Сьогодні, 28 березня, близько 13:45 анонім повідомив про ...
  • На Рівненщині за минулу добу ліквідували вісім загорянь сухої трави

    28 03 2024, 14:05
    Впродовж минулої доби рятувальники Рівненщини ліквідували...
  • У Рівному встановлять меморіальну дошку загиблому захисникові Дмитру Марцинковському

    28 03 2024, 13:35
    29 березня відбудеться відкриття дошки пам‘яті загиблому ...