Водію «BMW X5», який насмерть збив двох жінок, обрали міру запобіжного заходу: подробиці із зали суду (фото)

Фото ілюстративне

Як вже з’ясувалося, валютник Володимир Мартинов у суботу, 4 листопада, близько 18-ої години, на шаленій швидкості, проїжджаючи через перехід, збив двох жінок, які переходили дорогу на зелений сигнал світлофору.

Сьогодні у Рівненському міському суді обирали міру запобіжного заходу водію «BMW X5», який у селі Біла Криниця насмерть збив двох жінок – 1979 р. н. та 1988 р. н.

Як вже з’ясувалося, валютник Володимир Мартинов у суботу, 4 листопада, близько 18-ої години, на шаленій швидкості, проїжджаючи через перехід, збив двох жінок, які переходили дорогу на зелений сигнал світлофору.

При цьому, за розповіддю журналіста Дмитра Леонтіюка, він навіть не загальмував. Одна із загиблих лежала за кількадесят метрів від місця автопригоди, повідомив журналіст.

П’яний водій з місця ДТП утік. Його затримали за кілька кілометрів від місця трагедії – поблизу Рівненського зоопарку, близько 19.50.

Фото Ліани Диновської

Прокурор просив обрати для підозрюваного міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, строком на 60 діб, без внесення застави.

Серед ризиків сторона обвинувачення вказала можливість ухиляння від органів досудового розслідування та суду та вчинення іншого злочину.

- Про це також свідчить поведінка підозрюваного – після скоєння ДТП він на місці ДТП не зупинився, не подзвонив ні в поліцію, ні у «швидку». А зник з місця події і зупинився в районі зоопарку, і то через те, що швидше за все, у нього заглох автомобіль і витекла рідина з радіатора, і він не мав можливості пересуватися та був затриманий працівниками поліції. Це все в комплексі свідчить про те, що він може ухилитися від органів досудового розслідування, - сказав слідчий Богдан Крупенко.

Окрім цього, за його словами, підозрюваний у 2010 році вже вчиняв ДТП із менш тяжкими наслідками – потерпілий отримав легкі тілесні ушкодження, це також сталося на пішохідному переході, і пішохід переходив дорогу на дозволений сигнал світлофору. Проте тоді справу закрили – за відсутності складу злочину.

Як повідомив прокурор Данілей, Мартинов раніше не судимий, проте притягувався до кримінальної відповідальності, ще 20 років тому.

- Але згідно положень діючого законодавства, він вважається не судимий, - пояснив прокурор.

Мартинов

У залі суду підозрюваний визнав свою вину та взяв на себе відповідальність за скоєне. Також повідомив, що у нього третя група інвалідності та що приймає пігулки. Крім цього дав згоду на відшкодування потерпілим заподіяних збитків.

- Я каюсь. Чистосердечно. І визнаю свою помилку, що я скоїв. Визнаю цей злочин, - говорить Мартинов.

Його захисник Андрій Мосійчук просив обрати цілодобовий арешт. У залі суду він розповів, що його підзахисний отримує допомогу від держави – у розмірі 822 гривні, через інвалідність.

- Це є важкий злочин, але хочу звернути увагу, що це є ненавмисний злочин. Як він мені розповів, він їхав на мигаюче світло. Він повністю розкаюється і хоче відшкодувати збитки, які спричинив, але ізоляція від суспільства його на даний час, без з’ясування альтернативної застави, – то це не буде законним, - зазначив адвокат.

адвокат

Про те, чим його підзахисний заробляє собі на життя, адвокату невідомо, бо, мовляв, тільки вчора познайомився.

Суддя Головчак задовольнив клопотання сторони обвинувачення. Мартинов сидітиме у СІЗО до 3 січня. Ще невідомо, чи подаватиме сторона захисту апеляцію.

За скоєне підозрюваному загрожує до десяти років позбавлення волі

 

 

 

Денис ГРИЩУК

 

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Рівненщині похоронили трьох Героїв-захисників

    19 03 2024, 10:30
    У Вараському районі провели в останню дорогу Віктора Прис...
  • Закреслюють кандидатуру Путіна: у чаті виборчкому Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото

    19 03 2024, 10:20
    У Росії та на окупованих ворогом територіях України продо...
  • У Дубенському районі під час гасіння пожежі знайшли тіло людини

    19 03 2024, 10:12
    Про це повідмляє ГУ ДСНС України у Рівненській області.
  • Віддаленими селами Рівненщини їздять медики, щоб проводити зустрічі з батьками

    19 03 2024, 09:55
    Фахівці Рівненського обласного центру контролю та профіла...
  • Сьогодні частина вулиць Квасилова буде без води

    19 03 2024, 09:05
    19 березня, з 09.00 до 17.00 через ремонтні роботи на вод...
  • Коли чекати потепління: синоптики розповіли коли у Рівному та області буде тепло

    19 03 2024, 08:10
    Початок тижня з мокрим снігом та дощем, до вихідних потеп...
  • Рівненські медики екстренки розповіли про чергову успішну реанімацію

    18 03 2024, 20:34
    17 березня в 11:05 на лінію 103 надійшов виклик від 71-рі...