У Рівному такого не буде, - патрульний Ліснічук щодо нелегальних автогонок

Фото ілюстративне

Як відомо, у Рівному на виїзді з міста влаштовують неузгоджені з поліцією автомобільні гонки. Цієї суботи усі мали змогу побачити, наскільки все-таки масштабним є дане дійство. На видовище зібралися сотні, якщо не тисячі людей.

Як відомо, у Рівному на виїзді з міста влаштовують неузгоджені з поліцією автомобільні гонки. Цієї суботи усі мали змогу побачити, наскільки все-таки масштабним є дане дійство. На видовище зібралися сотні, якщо не тисячі людей.

Спершу любителі екстриму зібралися на звичному для себе місці – в районі вулиці Дубенської, однак, їх звідти прогнали патрульні. Після чого учасники «покатушок» змінили ще кілька локацій. Вже на трасі «Київ-Чоп» вони вирішили влаштували загони, при чому у присутності поліції.

Детальніше: У РІВНОМУ НІЧНІ ГОНКИ ВЛАШТОВУЮТЬ НА ОЧАХ У ПОЛІЦІЇ

Патрульних було набагато менше, тому протидіяти такій громаді їм було важко. Однак, за словами патрульного Андрія Ліснічука, гонки вдалося припинити, надалі, каже поліцейський, треба якось випрацьовувати спільний механізм, щоб перегони не загрожували життю людей.

 

- Це була розмова на підвищених тонах. Налагодити конструктивний діалог не вдалося. У суботній вечір, як і попередні рази, організатори заходу проігнорували пропозицію патрульних щодо налагодження діалогу, організації круглого столу, за участю міської влади, щоб вирішити це нагальне питання у цивілізований спосіб. Ми пропонували організувати нараду чи робочу зустріч. Це має відбуватися на засадах ефективної комунікації. Не нахрапом, нахабно приходити і робити, вважаючи, що ви нікому не заважаєте, і що не порушуєте ніяких правил. У Рівному такого не буде. І в суботу ми це учасникам автогонок намагалися продемонструвати. Ясна річ, що це було зробити досить складно, тому що кількісна перевага була не на користь правоохоронців. Але разом з тим, я вважаю, що ми спрацювали досить ефективно. Наступного разу буде ще більш ефективно, якщо цей наступний раз буде, - розповів Ліснічук.

Окрім перевищення швидкості, учасники стрітрейсингу порушують правила паркування, правила перетину пішоходами дорожнього полотна у невстановленому місці, зазначає патрульний. 

- Мене дивує такий правовий нігілізм та зневага до правил безпеки та правил дорожнього руху. Найгірше – те, що це буде тривати до першого постраждалого чи, як не страшно це би звучало, до першого загиблого. До слова, зауважу, що в суботу між учасниками гонок невелика ДТП таки трапилася, однак вона не оформлялася. Це було на очах поліцейських, тому розібралися по європротоколу, - говорить Андрій Ліснічук. 

Тож наразі питання залишається відкритим - чи зможуть стрітрейсери, поліція та, можливо, представники міської влади сісти за стіл перемовин та дійти якоїсь згоди.

 

 

 

Денис ГРИЩУК

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Рівненські медики екстренки розповіли про чергову успішну реанімацію

    18 03 2024, 20:34
    17 березня в 11:05 на лінію 103 надійшов виклик від 71-рі...
  • На Сарненщині сталася смертельна аварія

    18 03 2024, 19:27
    Внаслідок ДТП загинув пасажир легковика.
  • Двоє костопільчан зберігали психотропи

    18 03 2024, 18:26
    Їх викрили поліцейські.
  • На Рівненщині повідомлено підозру чоловіку через незаконний промисел бурштину

    18 03 2024, 17:33
    У помешканні 44-річного мешканця села Кухітська Воля слід...
  • На Сарненщині вчергове виявили незаконних бурштинокопачів

    18 03 2024, 17:02
    Всюдихід, мотопомпи та бурштин: старателів під час незако...
  • «Буде двічі більше хороших «ванюшек, альошек і нікалаш»: потрібні донати на дрони

    18 03 2024, 16:33
    У Рівному волонтери виготовляють дрони. «Залізних пташок»...
  • Рівне проведе в останню путь 21-річного воїна «Каркаде»

    18 03 2024, 15:41
    Він міг би продовжувати вчитися, вести боротьбу через мис...