У Рівному стратує десятий джазовий фестиваль «Art Jazz»

Фото ілюстративне

Десятий рік поспіль рівняни та гості міста мають добру традицію збиратися у найулюбленіших локаціях Рівного та слухати джаз.

Десятий рік поспіль рівняни та гості міста мають добру традицію збиратися у найулюбленіших локаціях Рівного та слухати джаз. Щороку з`являються нові слухачі, а дехто вже ціле десятиліття не зраджує своїм смакам.

Цьогоріч слоган міжнародного джазового фестивалю «Art Jazz» звучить не інакше як «In Jazz We Trust». І ми справді віримо в джаз, бо ця музика божественна без заперечень

Щоб переконатися в цьому — просто ознайомтеся із програмою фестивалю, оберіть улюбленців та приходьте. Отже, Що? Де? Коли?

НЕДІЛЯ 20 серпня 21:00, парк Лебединка
Вечір, тепле сяйво ліхтарів, кіно і, звісно – ДЖАЗ.

 

Тут відбудеться традиційний Вечір джазового кіно з Art Jazz. Цьогоріч вибір кінострічки був майже очевидним. В меню “Вестсайдська історія” - кіноверсія культового бродвейського мюзикла, створеного композитором Леонардом Бернстайном.

Показ стрічки є одним із заходів, присвячених батьку Бродвейських мюзиклів, адже саме в Рівному мешкали батьки Леонарда Бернстайна, відомого в усьому музичному світі геніального композитора та диригента. Хтозна, якби Самуель Іосиф та Дженні Бернстайн не емігрували перед Першою світовою війною до США з передмістя Рівного, музика до «Вестсайдської історії» не була б створена.  Одноіменний фільм не отримав би 10 Оскарів, а менше. Леонард не став би головним диригентом Нью-Йоркської філармонії, не диригував багатьма провідними оркестрами світу, не ставив би опери в Віденській Філармонії і не надихав би багатьох світових музикантів глибиною і гумором своєї музики.

ВХІД - ВІЛЬНИЙ

П`ЯТНИЦЯ ТА СУБОТА 25–26 серпня, 18:00–22:00
Рівненський обласний музично-драматичний театр, вул. Театральна, 1
Основні дні фестивалю проходитимуть у театрі. Наприкінці літа Драмтеатр вже давно стало гостинним місцем для багатьох митців та людей, які люблять хорошу музику та звикли бачити життя в яскравих кольорах Якщо Вам не вистачає нових емоцій та відкриттів у музиці, запрошуємо Вас приєднатися до неповторної атмосфери джазу там.

На своє 10-річчя фестиваль презентує особливий пакет великих та маленьких радощів, що збуджують уяву прихильників джазу, і не дають їм спокійно спати:

Мюзикл «Вестсайдська історія» у інтерпретації симфонічного рок-оркестру «BREVIS» та українсько-ізраїльського піаніста-віртуоза Майка Кауфмана-Портнікова.
Класичний джаз, представлений музикантами з Польщі, Канади, Італії, Грузії та України, а саме дуетом та Катіко Пурцеладзе та Павло Ігнатьєв та  «Evgeniy Pugachov European Quartet feat. Тарас Баковський».
Ямайські ритми реггі від гурту«The Lions» - Польща.
Латиноамериканські ритми та карибсько-африканська енергетика  від першого сальса-оркестру в Україні«Dislocados».
Для всіх поціновувачів якісного етно-джазу та прихильників музики «ShockolaD»- спільний виступ улюбленого колективу із зірковою вокалісткою Брією Блессінг.

Американський блюз у виконанні одного з найкращих виконавців блюзу в світі на губній гармоніці, блюзмена з м. Бостон Кіта Дана в компанії Макса Таврического та київських блюзових музикантів. Блюзова програма фестивалю буде присвячена пам’яті Івана Блюза.

З детальною програмою фестивалю ви можете ознайомитись на офіційному сайті АртДжазу http://artjazz.info/program. До Ваших послуг - call-центр джазового фестивалю ART JAZZ в Рівному! Телефон call - центру - (097) 98-07-117

НЕДІЛЯ 27 серпня, 10:00 до 22:00, парк «Лебединка»
Святкування дня Міста Рівного

Art Jazz запрошує святкувати разом і День Міста. З 10:00 по 18:00 в парку Лебединка будуть проходити безкоштовні лекції від запрошених спікерів зі Львова та Києва для тих, хто хоче освоїти нові знання з культурного менеджменту, маркетингу та ІТ. Для всіх гурманів ресторан “Vinograd” готує цілу галявину грузинських страв просто неба. Свіжі випечені хачапурі, смажене м’ясо та грузинський лимонад – гарна компанія до нових знань та хорошої музики.

О 17:00 на гостей чекає спілкування із хедлайнером останнього дня фестивалю - KATYA CHILLY GROUP 320 Гц на майданчику біля ТРЦ “Злата Плаза”. Там можна буде задати запитання, сфотографуватися та підписати листівку у Каті Чілі та інших учасників гурту, дійсно талановитих музикантів, майстрів імпровізації, серед яких відомі джазмени України.

О 19:00 поціновувачі джазу матимуть змогу послухати рівненський колектив “Marmelad Band”, який так смачно виконує рок-кавери та обіцяє навіть «Братів Гадюкиних», та вже згадану вище, космічну та неймовірну KATYA CHILLY GROUP 320 Гц разом з рівненською «Веснянкою». Етнічна частина буде представлена саме цим колективом.

Пресс-центр фестивалю "Art Jazz 2017"


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • У Рівному медики швидкої врятували чоловіка, в якого раптово зупинилось серце

    29 03 2024, 09:10
    Медичної допомоги потребував 74-річний чоловік, який про...
  • У Рівному стали відомі прізвища переможців конкурсу «Учитель року-2024»

    29 03 2024, 08:11
    Четверо наших педагогів увійшли до фіналу І туру всеукраї...
  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...