Розбійника, який забрав у пенсіонера 120 гривень, засудили до семи років

Фото ілюстративне

Та скільки років ув`язнення той отримав.

За розбій, поєднаний із проникненням у житло односельчанина, 43-річний мешканець Рівненського району Сергій Б., який у 2008 та 2016 роках уже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинені ним корисливі злочини, потрапив на 7 років до в’язниці. Також суд апеляційної інстанції призначив йому додаткове покарання у виді конфіскації всього належного йому на праві власності майна.

Торік 17 жовтня Сергій близько 20-ї години, зірвавши металеву скобу з дверей будинку 71-річного Івана, що в селі Грушвиця Рівненського району, проник до оселі. В будинку він спершу погрожував господареві ножем, а коли той реально сприйнявши загрозу своєму життю, передав нападнику 120 гривень, завдав пенсіонерові кілька ударів дерев’яною палицею по різних частинах тіла. У результаті він спричинив потерпілому легкі тілесні ушкодження з короткочасним розладом здоров’я.

14 червня 2017 року Рівненський районний суд визнав Сергія винуватим за ч.3 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний з проникненням у житло) та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 7 років.

Вирок суду першої інстанції в апеляційному порядку оскаржили і прокурор, і захисник обвинуваченого.

Прокурор у судовому засіданні просив вирок суду в частині призначеного Сергію Б. покарання скасувати та ухвалити новий вирок, яким призначити обвинуваченому покарання за ч. 3 ст. 187 КК України у виді з позбавлення волі на строк 7 років з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна. Захисник Сергія Б. просив вирок суду змінити, виключивши з вироку обставину, що обтяжує покарання — вчинення злочину обвинуваченим щодо особи похилого віку.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області, вивчивши матеріали кримінального провадження, заслухавши доводи сторін, апеляційну скаргу прокурора задовольнила, апеляційну скаргу захисника — задовольнила частково.

Відтак, колегія суддів вирок Рівненського районного суду від 14 червня 2017 року в частині призначеного обвинуваченому покарання скасувала, призначивши Сергію Б. покарання за ч.3 ст. 187 КК України у виді позбавлення волі на строк 7 років із конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Колегія суддів виключила з мотивувальної частини вироку вказівку суду про вчинення злочину щодо особи похилого віку як обтяжуючої покарання обвинуваченого обставини.

Вирок суду першої інстанції залишено без змін.


Прес-служба Апеляційного суду Рівненської області
 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Рівненщині за минулу добу ліквідували вісім загорянь сухої трави

    28 03 2024, 14:05
    Впродовж минулої доби рятувальники Рівненщини ліквідували...
  • У Рівному встановлять меморіальну дошку загиблому захисникові Дмитру Марцинковському

    28 03 2024, 13:35
    29 березня відбудеться відкриття дошки пам‘яті загиблому ...
  • На Сарненщині згоріла господарча будівля

    28 03 2024, 13:00
    У Сарненському районі рятувальники ліквідували пожежу в п...
  • Стало відомо, коли депутати Рівненської обласної ради зберуться на чергову сесію

    28 03 2024, 12:29
    Визначено дату 22-ї сесії Рівненської обласної ради.
  • У Малолюбашанську громаду завітали гості з Литви

    28 03 2024, 12:18
    На Рівненщину з візитом прибула делегація Біржайського ра...
  • Вночі у 18-річної рівнянки патрульні виявили наркотики

    28 03 2024, 11:58
    Вночі у 18-річної пасажирки авто патрульні виявили речови...
  • Другу добу служби прочісують ліс та околиці в пошуках жителя Вараського району

    28 03 2024, 11:21
    Другу добу тривають пошуки зниклого жителя Вараського рай...