Плани рівнян на парк біля ПДМ (+опитування)

Фото ілюстративне

До цього часу парк біля Палацу дітей та молоді у Рівному був занедбаним місцем, через яке бояться ходити, особливо це стосується жінок. Однак, ініціатори відновлення парку впевнені, що з цієї території можна зробити непогане місце для відпочинку для всієї сім’ї. Та і підтримка влади є.

Фото "РВ"

До цього часу парк біля Палацу дітей та молоді у Рівному був занедбаним місцем, через яке бояться ходити, особливо це стосується жінок. Однак, ініціатори відновлення парку впевнені, що з цієї території можна зробити непогане місце для відпочинку для всієї сім’ї. Та і підтримка влади є. Залишилося лише питання – у який спосіб це робитимуть. Сьогодні на прес-конференції, на яку покликали секретаря Рівнеради Сергія Паладійчука, начальника міського управління культури та туризму Тараса Максименка та директора міського об`єднання парків культури та відпочинку м. Рівне Андрія Черепанова, обговорили шляхи реалізації проектів Громадського бюджету.

Як відомо, у Громадському бюджеті Рівного передбачено 10 мільйонів гривень, і в цьому плані Рівне навіть перевершує Івано-Франківськ.

ЧИМ ПАЛАДІЙЧУК ШОКУВАВ ІВАНО-ФРАНКІВЦІВ?

- Парк біля ПДМ – це один із проектів, який є найбільш підтриманий рівнянами. Багато рівнян проголосувало, щоб ці проекти Громадського бюджету були реалізовані, - каже громадська актвістка Оксана Майборода.

За її словами, парк хочуть облаштувати так, щоб у перспективі можна було зреалізувати ще кілька корисних проектів.

Присутнім представили результати проведеного опитування серед рівнян. Всього було опитано 149 респондентів. Громадяни опитувалися як на вулиці, так і у мережі Інтернет. В анкеті зазначалося місце проживання. Це були люди. які проживають у радіусі кілометра від парку ПДМ, так само були охоплені люди, які проживають в інших частинах міста.

Були задані питання – чи буваєте Ви у парку біля ПДМ, 23 % відповіли, що бувають досить часто, а більша половина розповіли, що бувають, але рідко. Ще одне питання – чи відчувають рівняни себе у безпеці в парку, більшість відповіло, що ні, три чверті – це були жінки. Також питали про мету відвідування парку – більша половина проходять через це місце транзитом, тут пролягають їхні піші маршрути, повідомив архітектор Сергій Ковальчук.

Найбільше рівнянам не подобається занедбаність та засміченість парку, відсутність інфраструктури, частково – те, що там розпивають алкоголь. Натомість подобається озеленення, зручне розташування парку, його унікальні особливості, ландшафт та камерність (затишність). На думку респондентів, функція парку – це відпочинок, прогулянка, зазначає Сергій Ковальчук.

Очікування в опитаних: щоб це була обов’язкова зона відпочинку для дітей та дорослих, зона концертів, зона заняття спортом, зона розваг, використання локального потенціалу, зона пікніків. Крім того серед розваг, які хочуть бачити рівняни, – музична сцена, вуличні тренажери, альтанка.

73 % опитаних впевнені, що парк біля ПДМ повинен утримуватися за рахунок податків. Вік опитаних – 18-25р. (21 %), від 25 до 35 р – майже половина.

Також було проведено аналіз пересування, озеленення парку. Весь аналіз має лягти в основу розробки концепції розвитку парку, впевнений Сергій Ковальчук.

Як сказав архітектор Дмитро Котляров, концепцію розвитку парку планують розробити за допомогою воркшопу.

Начальник міського управління культури та туризму Тарас Максименко запевнив, що управління виконає проекти Громадського бюджету, а потім передасть парк на баланс ПДМ.

- Ми з громадськими активістами домовилися, що управління культури робить два проекти, а далі парк передається на баланс організації, яка буде займатися ним, бо люди хочуть мати культурно-мистецький майданчик. Далі ми передамо його на баланс Палацу дітей та молоді. У Рівному всього лиш два об’єкти природо-заповідної зони. Але ми не маємо на цьому зупинятися, потенційно в нас є третій такий об’єкт. Природо-заповідний об’єкт стане ще одним запобіжником та допоможе захистити цей парк, - каже він.

Від ПДМ хочуть, щоб парк виконував не тільки рекреаційну, але й освітню функцію.

Читайте також: АКВАПАРКУ БІЛЯ ПДМ НЕ БУДЕ: ХОМКО ПОЖАРТУВАВ

 

Денис ГРИЩУК


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Закреслюють кандидатуру Путіна: у чаті виборчкому Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото

    19 03 2024, 10:20
    У Росії та на окупованих ворогом територіях України продо...
  • У Дубенському районі під час гасіння пожежі знайшли тіло людини

    19 03 2024, 10:12
    Про це повідмляє ГУ ДСНС України у Рівненській області.
  • Віддаленими селами Рівненщини їздять медики, щоб проводити зустрічі з батьками

    19 03 2024, 09:55
    Фахівці Рівненського обласного центру контролю та профіла...
  • Сьогодні частина вулиць Квасилова буде без води

    19 03 2024, 09:05
    19 березня, з 09.00 до 17.00 через ремонтні роботи на вод...
  • Коли чекати потепління: синоптики розповіли коли у Рівному та області буде тепло

    19 03 2024, 08:10
    Початок тижня з мокрим снігом та дощем, до вихідних потеп...
  • Рівненські медики екстренки розповіли про чергову успішну реанімацію

    18 03 2024, 20:34
    17 березня в 11:05 на лінію 103 надійшов виклик від 71-рі...
  • На Сарненщині сталася смертельна аварія

    18 03 2024, 19:27
    Внаслідок ДТП загинув пасажир легковика.