Підозрюваного у переміщенні психотропних речовин через державний кордон залишили під вартою

Фото ілюстративне

Суд апеляційної інстанції застосував до 43-річного мешканця Львівської області запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з моменту затримання.

Суд апеляційної інстанції застосував до 43-річного мешканця Львівської області запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з моменту затримання. Одночасно суд призначив підозрюваному Г. альтернативний запобіжний захід у вигляді застави 600 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 1 мільйон 10 тисяч 400 гривень.

Громадянин Г. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 305 КК України (за попередньою змовою групою осіб переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю прекурсорів в особливо великому розмірі).

У ході досудового розслідування встановлено, що мешканець Львівської області Г., діючи умисно, з метою отримання прибутку від вчинення особливо тяжкого злочину у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров’я населення, з двома спільниками у власному автомобілі марки «Рено» намагався перемістити з Польщі до України 6 900 пігулок, у складі яких є прекурсор — псевдоефедрин. Аби приховати пігулки від митного контролю, чоловіки вилучили їх із блістерів, а поліетиленові пакети сховали в коробки з-під продуктів харчування.

Згідно з ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду від 13 червня 2017 року до підозрюваного Г. застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 30 днів із визначенням застави — 150 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

До Апеляційного суду Рівненської області надійшли апеляційні скарги прокурора і захисника підозрюваного Г.. Державний обвинувач в апеляційній скарзі просив ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду від 13 червня 2017 року скасувати та постановити нову ухвалу, якою застосувати до підозрюваного Г. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб та визначити заставу в розмірі — 2 мільйони 768 гривень. Натомість захисник переконував суд обрати громадянину Г. запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою, а саме — домашній арешт.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області, вислухавши доводи сторін судового розгляду, в задоволенні апеляційної скарги захисника підозрюваного відмовила, апеляційну скаргу прокурора задовольнила частково. Ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду від 13 червня 2017 року скасувала, застосувавши до підозрюваного у переміщенні через митний кордон України психотропних речовин запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з моменту затримання, з визначенням альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави — 1 мільйон 10 тисяч 400 гривень.

 

 

Прес-служба Апеляційного суду Рівненської області

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.