Продадуть чи передадуть місту? Що буде з приміщенням у центрі Рівного?

Фото ілюстративне

Півтора місяця тому на комунальній комісії Рівненської облради виступала заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська. Клопотала про передачу приміщення на вул. Симона Петлюри, 26 у власність міста. Незважаючи на те, що будівля є аварійною, на її думку, там можна було б облаштувати зал для дітей.

Півтора місяця тому на комунальній комісії Рівненської облради виступала заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська. Клопотала про передачу приміщення на вул. Симона Петлюри, 26 у власність міста. Незважаючи на те, що будівля є аварійною, на її думку, там можна було б облаштувати зал для дітей.

- Вважаю, що на цій площі треба збудувати спортивний зал. Коли ми кажемо про майбутнє України, то дайте умови для цього майбутнього… Я думаю, що хтось вже наклав на це приміщення оком, надто ласе місце для бутіка, для ресторану, для торгового центру, - казала Галина Кульчинська.

Попередньо обласні депутати дали згоду на передачу приміщення. Однак, на сайті Рівненської обласної ради з`явився проект рішення про відчуження будівлі з посиланням на протокол виїзної комісії, про це повідомив депутат облради Юрій Шарманський. З його слів, дехто з депутатів не був присутній на цьому засіданні.

- От як це називається? Прошу Миколу Драганчука з`ясувати, як на основі підробленого документу вийшов зовсім інший проект рішення, ніж той, за який проголосувала комісія на засіданні! – написав Шарманський.

Як виходить з пояснення голови Рівненської облради Миколи Драганчука, постійна комісія з економічних питань та комунальної власності після розгляду клопотання Галини Кульчинської, вирішила провести додаткове виїзне засідання для повторного розгляду порушеного питання, де вирішили скасувати попередню рекомендацію і підготувати проект рішення про проведення аукціону.

За поясненнями голови постійної комісії з економічних питань та комунальної власності Віталія Бойка, на виїзному засіданні були присутніми і брали участь у голосуванні шість членів комісії: Бойко В.Я., Ширяєв О.С., Грисюк А.І., Данильчук О.Ю., Караїмчук І.В., Мартинюк П.С.

Фото Юрія Шарманського

- На виконання рекомендації комісії мною було дане доручення оприлюднити на сайті обласної ради проект рішення, однак з метою ґрунтовнішого вивчення питання я доручив постійній комісії ще раз розглянути це питання на своєму засіданні. Відповідно, в порядок денний дванадцятої сесії обласної ради сьомого скликання вказане питання не включене. Відповідно до пояснень консультанта, відповідального за організаційно-технічне забезпечення діяльності постійної комісії з економічних питань та комунальної власності, при підготовці протоколу ним була допущена технічна помилка, що стосується присутності депутатів на виїзному засіданні комісії. Крім того, ним самовільно було оприлюднено на сайті обласної ради протокол без підпису голови та секретаря комісії. З огляду на виявлені порушення, вказаного працівника буде притягнено до відповідальності, - зазначив Микола Драганчук.

Фото google.com.ua/maps

У той же час, як переконує депутат Рівнеради Олександр Курсик, приміщення слід передавати місту для подальшого облаштування спортзалу.

- Я дуже здивувався коли побачив у ЗМІ проект рішення про продаж цього приміщення. Я одразу повідомив секретаря ради Сергія Паладійчука і почав телефонувати до депутатів облради. Справа в тому, що за попередніми домовленостями керівників міста та області ця будівля передається на баланс громади обласного центру, і Рівне будує там зал для спортивної гімнастики. Цією надією живуть і тренери спортивної школи, вони чекають збільшення площ та ремонту існуючої будівлі на пр. Миру. Сподіваюся, що це непорозуміння і ніхто з обласних депутатів не збирається забрати у дітей спортивну школу. Я особисто готовий переконувати колег з облради, що у цьому випадку потрібно думати не про заробітки від продажу, а про розвиток молоді і виховування майбутніх чемпіонів, - заявив він.

На думку секретаря Рівнеради Сергія Паладійчука, бажання взяти на баланс міста приміщення на Симона Петлюри, 26 є, зокрема хотіли б реконструювати його та зробити там спортивну школу. Про витратну частину говорити ще рано, тому що спочатку слід провести аудит.

- Поки юридично приміщення перебуває в обласній комунальній власності. Міська рада звернулася із запитом, щоб передати це приміщення місту, тому що логічно було б використовувати це приміщення для громади. Юридично представники обласної ради можуть наше звернення рахувати, а можуть не рахувати. Утім, зі мною, або з депутатами стосовно аукціону не консультувалися. Тобто ми як більшість мешканців Рівного та області дізналися про це як сторонні спостерігачі. Це неправильно, тому що такі рішення мали б між собою узгоджуватися. Але на рівні юридичних моментів вони мають на це право. Стосовно підроблених документів, як ви кажете, то я не розбирався… Намір, безумовно, є. Готовність міської влади це приміщення приводити у належний стан також є, але детальніше про це стане зрозуміло після того, як ми отримаємо певну юрисдикцію, - сказав Паладійчук.

Тож поки що питання залишається відкритим. За словами голови Рівненської облради Миколи Драганчука, подальша доля даної будівлі вирішуватиметься на засіданні постійної комісії з економічних питань та комунальної власності з подальшим розглядом на сесії облради.

Оновлено: голова комунальної комісії Віталій Бойко розповів, що питання потребує додаткового вивчення, - мовляв, можливий варіант і з продажем, і з передачею будівлі місту. Крім того обласна рада хоче гарантій, що там справді побудують спортивну школу. 

 

 

Денис ГРИЩУК

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Стало відомо, коли депутати Рівненської обласної ради зберуться на чергову сесію

    28 03 2024, 12:29
    Визначено дату 22-ї сесії Рівненської обласної ради.
  • У Малолюбашанську громаду завітали гості з Литви

    28 03 2024, 12:18
    На Рівненщину з візитом прибула делегація Біржайського ра...
  • Вночі у 18-річної рівнянки патрульні виявили наркотики

    28 03 2024, 11:58
    Вночі у 18-річної пасажирки авто патрульні виявили речови...
  • Другу добу служби прочісують ліс та околиці в пошуках жителя Вараського району

    28 03 2024, 11:21
    Другу добу тривають пошуки зниклого жителя Вараського рай...
  • На Рівненщині в ДТП загинув житель Львівщини

    28 03 2024, 10:52
    Автопригода на трасі «Київ-Чоп» сталася сьогодні, 28 бере...
  • Ще четверо воїнів з Рівненщини загинули в боротьбі за Україну

    28 03 2024, 10:07
    На Рівненщині попрощались із чотирма Героями - Романом Ма...
  • У Локницькому ліцеї зібрали кошти на «дрон помсти»

    28 03 2024, 09:34
    Колектив КЗ «Локницький ліцей» зібрав гроші на «дрон помс...