Богатирчук-Кривко очолила експертну групу з медичної реформи

Фото ілюстративне

На Рівненщині запрацювала постійно діюча експертна робоча група з питань впровадження системи громадського здоров’я. Про це повідомялє прес-служба РОДА.

На Рівненщині запрацювала постійно діюча експертна робоча група з питань впровадження системи громадського здоров’я. Про це повідомялє прес-служба РОДА.

Функціонуватиме вона під головуванням заступника голови Рівненської ОДА Світлани Богатирчук-Кривко.

До складу групи, зокрема, увійшли головні лікарі та керівники обласних медзакладів, фахівці управління охорони здоров’я області та міста Рівне, науковці, представники благодійних організацій та громадської ради при облдержадміністрації.

«Наш консультативно-дорадчий орган створений для проведення експертної оцінки реформи охорони здоров’я, адже вона нині найбільше потребує уваги. Ми будемо вносити пропозиції до процесу реформування та нормативно-правових актів, які спрямовані на врегулювання питань у цій сфері», - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.

Серед питань, які розглянули на засіданні – створення інституту охорони здоров’я на базі Рівненського базового медичного коледжу.

«Створення інституту дасть змогу готувати фахівців на бакалаврському та магістерському рівні вищої освіти. Адже відповідно до змін в законодавстві, з 2019 року випускники коледжу втратять в статусі. Тому потрібно підвищувати кваліфікацію нашого середнього медичного персоналу. Крім того, існує гостра потреба в підготовці реабілітологів більш високого рівня», - пояснив директор закладу Ростислав Сабадишин.

Також, за словами керівника освітньої установи, студентам необхідний книжковий фонд обласної медичної бібліотеки. Тому існує потреба у приєднанні книгозбірні до медколеджу.

Тож, члени групи вирішили винести питання щодо приєднання бібліотеки до медичного коледжу на наступну сесію обласної ради. А процес створення інституту охорони здоров’я запланували розпочати у 2018 році.

Крім того, було обговорено питання створення Центру громадського здоров’я.

Як повідомила головний лікар обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Олена Гандзюк, Рівненщина буде пілотною областю, де реалізовуватиметься цей проект. Центр утвориться шляхом оптимізації та об’єднання центрів медичної статистики, здоров’я, СНІДу та МІО протитуберкульозного диспансеру. Проект рішення про створення Центру громадського здоров’я в області буде подано на найближчу сесію облради. 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.
  • У Рівненській ОДА шукали вибухівку

    28 03 2024, 15:05
    Сьогодні, 28 березня, близько 13:45 анонім повідомив про ...
  • На Рівненщині за минулу добу ліквідували вісім загорянь сухої трави

    28 03 2024, 14:05
    Впродовж минулої доби рятувальники Рівненщини ліквідували...
  • У Рівному встановлять меморіальну дошку загиблому захисникові Дмитру Марцинковському

    28 03 2024, 13:35
    29 березня відбудеться відкриття дошки пам‘яті загиблому ...
  • На Сарненщині згоріла господарча будівля

    28 03 2024, 13:00
    У Сарненському районі рятувальники ліквідували пожежу в п...
  • Стало відомо, коли депутати Рівненської обласної ради зберуться на чергову сесію

    28 03 2024, 12:29
    Визначено дату 22-ї сесії Рівненської обласної ради.