«Привіз кошти мені додому», - Хомко постав перед судом за корупцію (ФОТО)

Фото ілюстративне

Сьогодні мер Рівного прийшов на судове засідання стосовно розгляду складеного на нього адмінпротоколу про корупцію. Минулого разу за його відсутності та через неявку судді Сидорука справу не розглянули.

Сьогодні мер Рівного прийшов на судове засідання стосовно розгляду складеного на нього адмінпротоколу про корупцію. Минулого разу за його відсутності та через неявку судді Сидорука справу не розглянули.

Як писав портал «ЧаРівне.інфо», протокол на мера склали співробітники УЗЕ за те, що вчасно не вніс у декларацію зміни майнового стану – а саме кошти, отримані від продажу автомобіля «Hundai Santa Fe», 2013 року випуску, який у Володимира Хомка купив його водій – Віктор Царук.

На фото прокурори Бабич, Гриненко

Щоправда міський голова Рівного заперечував свою вину та пояснював, що купував авто за доларову валюту, і за неї ж продавав.

- Я що дурак переводити в гривні? За кого ви мене маєте? Я купляв в доларах і продав в доларах. І гроші тримаю в доларах, так як нормальна психічно здорова людина, - наголошував мер Рівного.

За словами представниці Генпрокуратури Анни Благовісної, оскільки авто було продано 4 січня, то зміни він був зобов’язаний внести з 5 по 14 січня.

На фото суддя Сидорук

На сьогоднішнє засідання мер вже прийшов – у супроводі свого адвоката Оксани Шевчук, від якої надійшло клопотання про виклик у судове засідання – Царука та фізичної особи Ільчук, яка була третьою особою, якій було доручено провести реалізацію автомобіля.

- У зв’язку з тим, що стороною безпосередньо є покупець та продавець. Для того, щоб фактично знати, коли був проведений розрахунок по транспортному засобу. Царук є покупець, - сказала адвокат.

Прокурор Олександр Бабич подавав клопотання про залучення до справи працівників сервісного центру. Оксана Шевчук проти цього заперечувала. Суддя клопотання прокуратури задовольнив.

Після оголошення протоколу до трибуни вийшов Володимир Хомко. Він розповів, що 4 січня кошти не отримував, а ФОП Ільчук уповноважив продати авто за відповідну винагороду.

- Передача коштів відбулася 17 числа, відповідно до угоди, яку ми склали з паном Царуком. У зв’язку з тим, що 4 числа пан Царук не зміг мені передати цієї суми, бо в неї її не було, ми уклали угоду про купівлю автомобіля і передачу коштів по розрахунку, - каже мер.

Він додав, що водій (покупець) привіз йому усі  гроші готівкою додому: «Я кошти отримав, я задоволений».

Меру Рівного в разі доведення його вини загрожує штраф від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів громадян. На наступному засіданні, 5 травня, о 10.30, мають заслухати свідків, яких заявили сторони.

 

 

 

Денис ГРИЩУК


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Вогнеборці на місці пожежі знайшли тіло жителя Вараського району

    29 03 2024, 13:00
    У Вараському районі під час гасіння пожежі у приватному г...
  • Вперше у Рівному відбудеться чемпіонат зі швидкісного складання пазлів

    29 03 2024, 12:31
    6 квітня на базі Гончаренко центр Рівне пройде відбіркови...
  • Монослот Казино Онлайн: Як Грати безкоштовно та на Гроші

    29 03 2024, 12:23
    Одна із найпопулярніших платформ, на якій можна грати в р...
  • Мотоцикл, авто і велосипед: поліція повідомила деталі ДТП на Ювілейному у Рівному

    29 03 2024, 12:05
    Внаслідок автопригоди травмувався мотоцикліст.
  • 29-річна жінка народила в автомобілі по дорозі до Рівненського пологового будинку

    29 03 2024, 11:30
    Про це повідомили на офіційній сторінці "Рівненський обл...
  • На Рівненщину прибуде другий евакуаційний потяг із Донеччини

    29 03 2024, 10:35
    Цього разу людей поселятимуть у п’яти громадах Дубенськог...
  • На Рівненщині похоронили дев'ятьох Героїв

    29 03 2024, 10:20
    Щирі співчуття рідним і близьких загиблих Героїв. Вічна п...