Всі високопосадовці пропіарились цим гучним затриманням, - дружина Топольського

Фото ілюстративне

Прокурора Сарненської місцевої прокуратури Вадима Топольського підозрюють у злочинах за кількома статтями, та найголовніша – це участь в злочинній організації з незаконного видобутку бурштину, головним організатором якої, за версією слідства, є колишній заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик.

На фото генпрокурор розмовляє з дружиною Топольського

Прокурора Сарненської місцевої прокуратури Вадима Топольського підозрюють у злочинах за кількома статтями, та найголовніша – це участь в злочинній організації з незаконного видобутку бурштину, головним організатором якої, за версією слідства, є колишній заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик. З головних фігурантів справи лише вони обоє нині перебувають під вартою. Всіх інших – під різними приводами відпустили на волю. За когось, як полковника СБУ Федорука внесли заставу, за якого, до речі, сплатили 5, 2 мільйона гривень. Інші, як от правоохоронець Анатолій Смолянець, мають сплатити штраф.

Тим не менше генпрокурор Юрій Луценко впевнений, що обвинувачення щодо двох прокурорів є обґрунтованими. Нині, за його словами, досудове розслідування завершено, фігуранти ознайомлюються з матеріалами справи.

Зокрема Топольський підозрюється щодо перевищення влади та службових повноважень, одержання неправомірної вигоди та за іншими статтями. Термін тримання його під вартою продовжено до 12 червня 2017 року. Він перебуває у Лук’янівському СІЗО.

- Він був частиною злочинної організації, - заявив Юрій Луценко.

Вже коли генпрокурор виходив з приміщення прокуратури Рівненської області, його зустріла дружина Вадима Топольського. Сказала, що справа є «замовною», а посадовці, мовляв, піарились на ній: 

- Мого чоловіка, колишнього керівника Сарненської місцевої прокуратури, вже сім місяців безпідставно незаконно утримують під вартою. Всі високопосадовці пропіарились цим гучним затриманням, так ніби він причетний до організованої злочинності з нелегального видобутку бурштину. Насправді ситуація зовсім інша. Нібито є 368 стаття частина 4 – отримання неправомірної вигоди, але немає ні предмету злочину, ні фіксації, навіть заявники у своїх показах не вказують, що Топольський здійснював проти них якісь протиправні дії. Тобто це все надумано. Справа замовна. До Вадима неодноразово підходили і казали – давай нам покази, які нам потрібно і ти через три дні будеш вдома, - розповіла Тетяна Топольська.

Тетяна Топольська

За її словами, її чоловіку пропонують угоду – «визнати будь-яку статтю та змушують давати покази на Боровика». Також жінка заявила, що суддям доводиться чекати військових прокурорів у справі.

- Навіть здійснюють дзвінок. Але, вибачте, там 25 прокурорів можуть приходити. Чому з 25 чоловік ніхто не приходить? – питає Тетяна.

Юрій Луценко запевнив її, що ознайомиться з матеріалами справи.

Нагадаємо, заступника прокурора Рівненської області Андрія Боровика затримали у Рівному 4 липня 2016 року, тоді приїжджали генпрокурор Юрій Луценко, військовий прокурор Анатолій Матіос та голова СБУ Василь Грицак. Юрій Луценко вважає, що на момент цього арешту Андрій Боровик і був верхівкою айсбергу «бурштинової мафії».

Вадима Топольського затримали 12 вересня 2016 року.

Читайте детальніше: БОРОВИК – У ЯКОСТІ «ВЕРХІВКИ АЙСБЕРГУ» ТА 100 ТИСЯЧ ДОЛАРІВ – ЩОДНЯ БАНДИТАМ: ГЕНПРОКУРОР У РІВНОМУ РОЗКРИВ ДЕТАЛІ ГУЧНИХ ЗАТРИМАНЬ

Вадим Топольський

 

 

Денис ГРИЩУК

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.