З дружиною у пологовий: відомі рівненські татусі розповіли про партнерські пологи

Фото ілюстративне

В рамках "Пузата мама-2017" досвідчені татусі - рівненський нардеп Юрій Вознюк та депутат Рівнеради Олександр Курсик провели лекцію для сімейних пар.

Якщо декілька років тому присутність чоловіка на пологах була дивиною, то зараз це цілком звичайна річ. Стояти під вікнами пологового і хвилюватися, чи приєднатися до дружини, яка народжує? Для багатьох чоловіків  - це доволі важкий вибір.Особливо для тих, хто готується батьками стати вперше. 

Тож, в рамках  "Пузата мама-2017" досвідчені татусі  - рівненський нардеп Юрій Вознюк та депутат Рівнеради  Олександр Курсик провели лекцію для сімейних пар. Відтак, практичні поради підкріплені досвідом обов`язково стануть у нагоді учасникам проекту.

Зустріч відбулась у Родинному центрі "Сімейка".

Говорили на різні теми: про власний досвід народження діток, у яких пологових та як народжували, чому пішли на спільні пологи, роль і функції чоловіка у пологовому залі та наскільки це важливо для подружжя.

Олександр Курсик як тато двох донечок розповів про власний батьківський досвід.

 

- Я вже не вперше читаю лекцію вагітним, але кожного разу це якось по-особливому. Приємно, навіть самому згадати ці чудові моменти появи на світ моїх дівчат. Я нікого і нічого не вчу, я просто розповідаю як все відбувалося у нас. Аналізую перші та другі пологи, і сподаюсь, що таким чином вагітні беруть собі щось корисне. Безперечно, є кумедні моменти, є й вони реально важливі та серйозні. Саме тому, я сподіваюся, що комусь допоміг. Головна мета моєї розповіді - переконати чоловіків, що вони мають бути поруч з дружиною, дихати з нею, вирішувати дрібні проблеми, а не "бухати" дома, бо у нього дитина народилася. У мене двоє дітей, і обох своїх перлинок я бачив першим.

Юрій Вознюк, який двічі був у пологовому залі також рекомендує майбутнім татусям іти на пологи. За його словами присутність чоловіка суттєво допомагає дружині в момент появи на світ малюка.

- Рішення  чоловік має прийняти сам, а потім запитати дозвіл у дружини. І у випадку ствердного "так" - готуватись до спільних пологів. Крім того, ця подія у вашому житті не заради моди, не для того, щоб потім хизуватись фото, не заради підтримання тренду... Ця подія, виключно, для полегшення пологів для майбутньої мами. І оскільки тато прийняв рішення піти - то має повністю виконувати усі забаганки дружини та команди акушерів і лікарів. Морально це не легко, але воно того вартує). Я двічі приймав участь у спільних пологах і не на секунду не пошкодував про це. Присутність чоловіка на пологах - це підтримка та впевненість для дружини, та усвідомлення цінності цього моменту для самого чоловіка.

ТАТУСЕВІ ДОНЬКИ: РІВНЕНСЬКИЙ НАРДЕП РОЗПОВІВ, ЯК ОБИРАТИМЕ МАЙБУТНЬОГО ЗЯТЯ

Нагадаємо, що сам конкурс «Пузата мама» покликаний, насамперед, популяризувати здорове материнство, щасливе батьківство та міцні сімейні цінності. Метою його проведення є організація приємного, цікавого та корисного дозвілля для вагітних. Відтак, проект дає можливість усім рівнянам переконатися, що вагітність – це не хвороба, а особливий трепетний період. Таким чином, усі вагітні учасниці проекту вже сьомий рік поспіль демонструватимуть, що бути матір’ю - це красиво, здорово і модно.

А наприкінці проекту на усіх його учасниць чекає грандіозне фінальне шоу, де майбутні матусі дефілюватимуть по справжньому подіуму, яке відбудеться 4 травня о 17 год. пабі "Сталева Гора". Ведучими фінальної вечірки «Пузата мама-2017» вже традиційно будуть найзапальніші татусі Рівного – Андрій Осташ (MC Дюк) та Олександр Курсик.

Більше новин проекту шукайте у спецрубриці «ПУЗАТА МАМА» на порталі «ЧаРівне.інфо».

 

Оксана КРАВЕЦЬ

 

 

 

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Сарненщині згоріла господарча будівля

    28 03 2024, 13:00
    У Сарненському районі рятувальники ліквідували пожежу в п...
  • Стало відомо, коли депутати Рівненської обласної ради зберуться на чергову сесію

    28 03 2024, 12:29
    Визначено дату 22-ї сесії Рівненської обласної ради.
  • У Малолюбашанську громаду завітали гості з Литви

    28 03 2024, 12:18
    На Рівненщину з візитом прибула делегація Біржайського ра...
  • Вночі у 18-річної рівнянки патрульні виявили наркотики

    28 03 2024, 11:58
    Вночі у 18-річної пасажирки авто патрульні виявили речови...
  • Другу добу служби прочісують ліс та околиці в пошуках жителя Вараського району

    28 03 2024, 11:21
    Другу добу тривають пошуки зниклого жителя Вараського рай...
  • На Рівненщині в ДТП загинув житель Львівщини

    28 03 2024, 10:52
    Автопригода на трасі «Київ-Чоп» сталася сьогодні, 28 бере...
  • Ще четверо воїнів з Рівненщини загинули в боротьбі за Україну

    28 03 2024, 10:07
    На Рівненщині попрощались із чотирма Героями - Романом Ма...