«Чисте серце – чисте місто». Християни Рівного взяли участь у прибиранні берегу річки Устя (ВІДЕО)

Фото ілюстративне

25 березня, в рамках відзначення «500-річчя» реформації, християни Рівного (представники п’ятидесятницьких, баптиських, харизматичних релігійних громад) взяли участь у загальноміському соціальному служінні, мета якого полягала в прибиранні прибережної зони головної водної артерії міста – річки Устя.

25 березня, в рамках відзначення «500-річчя» реформації, християни Рівного (представники п’ятидесятницьких, баптиських, харизматичних релігійних громад) взяли участь у загальноміському соціальному служінні, мета якого полягала в прибиранні прибережної зони головної водної артерії міста – річки Устя. Активісти почали збиратись о 09 годині ранку поблизу залу камерної та органної музики. Взявши участь у спільному молебні, колона вирушила в напрямку мосту до вулиці Степана Бандери. Розбившись на дві групи, молоді люди зграбували прибережний непотреб та збирали його в сміттєві пакети, які підбирав вантажний автомобіль, повідомляє telegazeta.rv.ua

Відео без коментарів:

Олег Абатуров:

 - «Християнська молодь Рівного хоче, щоб це місто було успішним, чистим і благословенним. І тому вона сьогодні не тільки з молитвами прийшла, а й щоб допомогти конкретно – почистити річку Устя, зробити її чистою. Тому що це головне джерело нашого міста», - повідомив голова соціального відділу «R-500» Олег Абатуров.

Андрій Петренко:

- «До події, яка мала місце 500 років тому в Європі, кожен з нас може ставитись по – різному. Однак, беззаперчним є той факт, що в тих країнах, де пройшла реформація, сьогодні панують чистота та добробут», - розповів учасник акції Андрій Петренко.

Олександр:

- «Не лише повинна бути чистота навколо, а й чистота в серці. Головне вірити в Бога і надіятись на Бога. І тоді у Вас все вийде», - так вважає учасник толоки Олександр.

Нагадаємо, 26 серпня 2016 року Президент Петро Порошенко підтримав ініціативу Всеукраїнської ради церков і підписав указ № 357 «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації» на загальнодержавному рівні. Як повідомили в прес-службі голови держави, підписання відбулося під час зустрічі Порошенка з керівниками українських і міжнародних протестантських об`єднань, які зібралися в Києві для проведення Другого Місіонерського форуму Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів.

Порошенко, зокрема, відзначив важливість указу, який «повинен продемонструвати позицію влади щодо підтримки протестантських релігійних організацій».

«Ми хочемо показати, що наші відносини між державою і церквою мають принципову відмінність від російської. Різницю можна побачити на прикладі Криму і Донбасу, куди на російських багнетах прийшов "руський мир". Весь світ бачить там тотальне порушення прав людини», – сказав він.

 

 

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.