Оперштаб на Рівненщині: більше двохсот осіб протидіє бурштинокопачам

Фото ілюстративне

Понад двісті правоохоронців із числа працівників ГУНП в Рівненській області та Національної поліції України, зокрема роти поліції особливого призначення, патрульної поліції та військовослужбовців Нацгвардії розгорнули свою роботу у північних районах Рівненської області.

Понад двісті правоохоронців із числа працівників ГУНП в Рівненській області та Національної поліції України, зокрема роти поліції особливого призначення, патрульної поліції та військовослужбовців Нацгвардії розгорнули свою роботу у північних районах Рівненської області.

Оперативний штаб було створено з метою забезпечення публічної безпеки та порядку та протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю на території Сарненського, Дубровицького, Рокитнівського, Володимирецького та Зарічненського районів.

«У результаті вжитих організаційних заходів вдалося стабілізувати ситуацію в урочищі Гальбин Сарненського району та селі Кухітська Воля Зарічненського району, де виставлено по п’ять та чотири стаціонарних блокпости відповідно, — зазначив заступник начальник оперативного штабу Руслан Стрельбіцький. — Цілодобово залучаються працівники оперативного штабу і на урочища, де, за оперативною інформацією, відбувається незаконний видобуток «сонячного» каміння».

Зокрема близько опівночі під час відпрацювання працівниками поліції оперативного штабу на вулиці Вишнева міста Сарни було зупинено автомобіль марки «Mercedes Sprinter» під керуванням 43-річного жителя села Масевичі Рокитнівського району.

У салоні мікроавтобусу також знаходилось семеро пасажирів-односельчан віком від 31 до 47 років.

Під час огляду транспортного засобу поліцейські виявили поліетиленовий пакет із камінням бурштину-сирцю вагою 861 грам. Його працівники слідчо-оперативної групи, які одразу прибули за викликом, вилучили та в подальшому відправлять на експертизу.

 

За фактом зберігання майна, одержаного злочинним шляхом слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 198 Кримінального кодексу України.

Транспортний засіб доставили на територію Сарненського відділу поліції та наразі слідчі готують клопотання до суду про накладення на нього арешту.

За 15 днів роботи оперштабу до поліції надійшло 143 повідомлення щодо незаконного видобутку бурштину, з яких 83 — внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Правоохоронці виявили 42 особи, причетні до незаконного промислу, вилучили 31 мотопомпу та 21 одиницю транспортних засобів і 544 кілограми бурштину-сирцю.


Відділ комунікації
поліції Рівненської області 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Коли чекати потепління: синоптики розповіли коли у Рівному та області буде тепло

    19 03 2024, 08:10
    Початок тижня з мокрим снігом та дощем, до вихідних потеп...
  • Рівненські медики екстренки розповіли про чергову успішну реанімацію

    18 03 2024, 20:34
    17 березня в 11:05 на лінію 103 надійшов виклик від 71-рі...
  • На Сарненщині сталася смертельна аварія

    18 03 2024, 19:27
    Внаслідок ДТП загинув пасажир легковика.
  • Двоє костопільчан зберігали психотропи

    18 03 2024, 18:26
    Їх викрили поліцейські.
  • На Рівненщині повідомлено підозру чоловіку через незаконний промисел бурштину

    18 03 2024, 17:33
    У помешканні 44-річного мешканця села Кухітська Воля слід...
  • На Сарненщині вчергове виявили незаконних бурштинокопачів

    18 03 2024, 17:02
    Всюдихід, мотопомпи та бурштин: старателів під час незако...
  • «Буде двічі більше хороших «ванюшек, альошек і нікалаш»: потрібні донати на дрони

    18 03 2024, 16:33
    У Рівному волонтери виготовляють дрони. «Залізних пташок»...